Почнах "Дивият наследник" на Уго Атарди; засега изглежда обещаваща.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
-
Определено е стара, като се има предвид кога е излязла. И е пълна с доста спорни неща. Но за начално запознаване става, стига нещата да не спрат дотам. Има и други разни кусури, които са обсъждани във форума, доколкото помня.
ПП Няма как да е запознат с тезите на Резун, защото двамата се разминават във времето твърде много .
Comment
-
Щях да попитам Кало, защо смята теорията на Резун-Суворов за "фентъзи", но гледам, че временно е отстранен. Някой може ли да ме насочи към дискусии по темата във форума, че не открих такива до момента?
Благодаря.Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.
Гюстав Льо Бон
Comment
-
Sula написаНякой може ли да ме насочи към дискусии по темата във форума, че не открих такива до момента?
Но да те предупредя, след като са чупени мечове и сцепвани щитове и шлемове по този въпрос в продължение на около 8 години, формирало се е определено мнение на управата по въпроса и разни специфични правила. На мен, да речем, темата ми е безкрайно неинтересна вече (за разлика от въпроса какво наистина се е случило през първите седмици след нападението).
ПП Но не знам дали трябва да ме слушаш, де. Така или иначе, моите интереси във форума са повече в посока на военните форумни игри, отколкото другаде. И смятам, че най-вече тези раздели трябва да се развиват .
Comment
-
Requiem написа Виж мнениеКнигата е много добра, предполагам, че имаш предвид Hitler's Empire? Истинска енциклопедия е, и за разлика от "Тъмният Континент", например, заключенията му не биват излагани преди доводите.
Плановете ми се промениха малко и въобще не съжалявам: четенето на Повелителят на мухите на Голдинг беше просто невероятно вълнуващо. Великолепен роман; а сега ще почна Златото на краля на Перес-Реверте (най-накрая се появи нова книга за Алатристе).
+ добро историческо четиво: История на Арабския Изток (1798-1945) на Анри Лоранс - издание на "Кама".
Утре пък, живот и здраве, ще си взема Седем мъже на война на Марк Феро (големи очаквания); друго хубаво издание, което ми хвана окото и ще гледам да поръчам е Духът на Просвещението на Цветан Тодоров.
P.S. Есетата на Саид предполагам са тези:ТУК.
Comment
-
Kaiser написа Виж мнениеПлановете ми се промениха малко и въобще не съжалявам: четенето на Повелителят на мухите на Голдинг беше просто невероятно вълнуващо.A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
"Глупаци в чужбина". Марк Твен винаги ме е забавлявал.A strong toun Rodez hit is,
Comment
Comment