След The Uplift War прочетох Sundiver и сега съм на Startide Rising. Тази и първата (т.е. третата) бих казал може да се четат в произволен ред.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Imperial написаСлед The Uplift War прочетох Sundiver и сега съм на Startide Rising. Тази и първата (т.е. третата) бих казал може да се четат в произволен ред.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Ммм ... може би заради етикета "военна фантастика" може и да се сравняват, но пък вярно Бюджолд разглежда повече междучовешките отношения, та в този смисъл нейното творчество отива в по-различна посока. Но пък с Азимов и двамата "оперират" в една и съща, населена само от хора Галактика. Но дотук сходствата се изчерпват, вярноМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Darkas написаhttp://www.book-bg.com/details.php?id=23706
Има ли някакъв шанс да купим заедно тази книга и да качим атласите във форума?Тангра е духът на Вселената. Той няма образ и подобие, защото образът е нещо, а Духът е всичко, а всичкото е само дух. Йордан Вълчев
Comment
-
emi73 написа"Светци и демони на Балканите" на Рачко Попов
Темата за родната книжнина върху фолклористика/етнология е дълга, та няма сега да пиша издълго; но има малко имена, които да не се правят, че последните 20 години не са се случили, да надскачат парцелирането, да бъдат в темпо с големите тенденции изригващи в САЩ, Великобритания, Франция, да създават нови парадигми... Тука спим - спим дълбоко под сянката на стари "величия".
Comment
-
Последно преди няколко дни прочетох "Морето, морето" на Айрис Мърдок. Добра книжка :nod: . Малко парадоксално е, че е издадена за пръв път у нас като част от библиотека "Океан" и, въпреки заглавието си, няма почти нищо общо с "морската" тематика .A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
pecheneg написаИска ми се да намеря "Мой отец - Лаврентий Берия" , но май у нас не е издавана.или подобна за живота на този велик човек.
Какво чета в момента?Сега съм на вълна Лион Фойхтвангер."Семейство Оперман","Лъженерон","Братя Лаутензак","Евреинът Зюс".Всъщност последните три вече са прочетени.
Анри Троая "Александър II",но там нещо не върви гладко и приятно.
Ако се застоя пред PC-то и оттук Базил Лидъл Харт; История на Втората световна война
Comment
Comment