Фурията написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
За Лабиринт казват че имало някои неща които доста си е фантазирал Шеленберг, така че бих казал че книгата 50/50 спрямо действителни факти, макар че още не съм я чел.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Гняв на жена и други истории из еротичния живот на древните гърци - Хана бе представила Секс и ужас на Киняр "въпреки садо-мазо заглавието". Подзаглавието на книгата на гръцкия историк Димитрис Киртатас* не бива да навежда на мисълта, че това е някакво словоизлияние по една толкова (напоследък) натоварена с различни интерпретации тема. Един чудесен малък текст. Стигнал съм само до Въведението ("Още за еротичното"), но и това е достатъчно да предусетя, че книгата ще е наистина добра.
Далеч назад е Платон и птичечовката влизат в бара... Ускорен курс по философия, илюстриран с вицове. Наистина има ли нещо по-ужасно за една шега от това, да бъде обяснена, че и да стане "илюстрация" за въведение във философията? Очакванията за подобен род книги е да бъдат нещо "леко". Разликата между "леко" и "посредствено" е доста тънка. Приемам книгата за интересен опит да се пише върху смешното,** да се покаже колко дълбок смисъл има една шега, но и като "американски" опит за "тънко" въведение в основните теми на философията. Смешно слабо, което в случая е комплимент.
* авторът бе представен в един от броевете на Алтера (8-9, '07), където предварително бе отпечатан част от текста на книгата; оказа се част от нова поредица, "Литературен атлас", от която ми допадна и Лейди и нейното ветрило - поглед върху "женската" литература от XX век.
** темата не е много натоварена в България
Comment
-
albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Shelenberg написа"Хусарят" - Артуро Перес-Реверте
Между славните приключения от епохата на дон Фелипе IV започнах Одисеята на Пенелопа (в оригинал /забележете/: The Penelopiad) на Маргарет Атууд - интересна, макар и на моменти протяжна.
Comment
-
М`да, тук ще ви подкрепя - и на мен ми се видя приятно-увлекателен, макар че засега съм само на половината на "Чиста кръв" (но съм хвърлил око на "Хусарят"). Личи си, че във филма са окепазили нещата от желанието явно да вкарат всичко в два часа и нещо (книжките може и да са тънички, но по-скоро всяка е за отделен филм).
Преди време прочетох една негова книга, която не е приключенско-увлекателна - "Художникът на битки" и ми допадна по определен начин. Не всичко в нея, но като цяло е прилично добра.
ПП Но като гледам как приятно се чете, вероятно ще потърся (дано търсенето ми да не остане напразно) и останалите излезли негови романи.
Comment
-
Гост
-
Ами наистина "Хусарят" е великолепна книга. Явно занапред мисля да прочета и друго от Артуро Перес-Реверте.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
Comment