А аз последно четох "Под игото"
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво четеш в момента
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
От 4 години чета само книги свързани с периода на Турското робство(Османското присъствие!?)Последно прочетох една уникална книга с автор Балчо Нейков - " Факийско предание.Сбирки от народния живот. За праотците на войводата Стефан Караджа.Стефан Караджа и неговите предци" Към книгата има приложение проследяващо родословието на Стефан Караджа до прочутия Момчил войвода загинал 1345г. в борба с османските нашественици.Аз просто търся истината
Comment
-
Док Холидей написатемата се прееба, кайзер /което ми напомня за обичайните заподозрени/
ама че неприятно
Става нещо. Четенето не го бива. Книги няма, има книжки; книжки за матурите, за секса, за езотерични глупости, или такива, дето чудодейно ти предлагат отслабване за десет дена/убеждават те в чудесата на твоето "подсъзнание"... или да ти опишат "ултраметаболизма" - отврат. Понякога се чете от рекламни съображения (настоящ пример Ваня Щерева), или от идеологически такива (прабългарите, блондинките, Коельо). Да не изпадам в мрънкане, но работата никак не е цветуща. И сигурно никога не е била.
Comment
-
Кайзер, мога да ти отговоря за себе си (да, никога не е била цветуща - това е лична заблуда, обвързана с определена, как да се изразя, духовна възраст и енергичност, но не за това ми е приказката) - аз се усещам, че чета много малко и ако взема да пиша всяка книга, която прочета в тази тема, отбелязвайки се какво чета в момента, то това ще е за мен един тъжен списък, който само ще потвърди това, което подозирам отдавна - сега чета много малко и рядко от преди (когато бях във възрастта, за която намекнах в предходното, затворено в скоби отклонение). Та и какво толкова да пиша? Ще се получи кратичко списъче, отбелязващо няколко лесно забелязващи се над повърхността на купищата книги, издавани днес, романа и дори малко повече на брой препрочитания на неща, които съм чел преди петнадесет и дори повече години (ужас, толкова много ли станаха вече?), т.е. нищо интересно за никого. По-лесно е да пиша за филмите, които съм гледал, ама и това ми се вижда твърде претенциозно, а и пак списъка ще е разочароващо редичък и вероятно блудкав и безвкусен като бульонче-полуфабрикат.
Работата не ще да е там, че вече не се издава нищо интересно (къде ти!), нито пък че съм прочел всичко, което ме е интересувало (невъзможно, като човек съм толкова лаком в интересите си, макар и вероятно не толкова енергичен в следването им), а просто вече ме е напуснала енергията и стремежите за откриване и прочитане на нещо интересно и ново, авантюристичността на четенето, ако щеш (то затова и се успокоявам с препрочитане). То като се замисля - какво прочетох миналата година? Дали имаше и три-четири романа, които да съм запомнил... Слаба работа.
Та - винаги е било така, но на една определена възраст ни се струва, че това не е така. или може би наистина тогава не е.
Comment
-
Аз последно преди няколко дни си купих (за 2 лв от сергия ) и с кеф си препрочетох "Родопските властелини" на Николай Хайтов.A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
gollum написаТо като се замисля - какво прочетох миналата година? Дали имаше и три-четири романа, които да съм запомнил... Слаба работа.
Та - винаги е било така, но на една определена възраст ни се струва, че това не е така. или може би наистина тогава не е.
И за да откликна и да напиша какво чета в момента, което доколкото си спомням не съм правила в тази теманикога. Като всички нормални хора чета по няколко неща едновременно, ето:
1. Орхан Памук "Името ми е Червен"
2. Jan McEwan "Enduring Love"
3. списание "New Woman" за януари
4. некви глупости из интернет
5. Форум Бойна Слава (това май е към т.4)
Поне от последните 3 тъга няма да натрупам.
Comment
-
3. списание "New Woman" за януари
Аз чета "Надхитрени от случайноста" на някой си Талеб. Преди четох учебник по "Административно счетоводство и ценообразуване", но не го препоръчвам :kill_myse
Иначе не знам какъв точно е смисълът на темата... може би на хората им писва да декларират какво четат, без да виждам някакви последствия от това."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Imperial написаEonМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Dinain написа
Аз чета "Надхитрени от случайноста" на някой си Талеб. Преди четох учебник по "Административно счетоводство и ценообразуване", но не го препоръчвам :kill_myse
Иначе не знам какъв точно е смисълът на темата... може би на хората им писва да декларират какво четат, без да виждам някакви последствия от това.
Лафът на книгата определено е "Като си толкова богат, що не си толкова умен.", който може да бъде и утеха за някой от четящите я бедняци.
Току-що прочетох "Евразийството в Русия" на Дарина Григорова. Като лаик бих казал, че е много информативна и систематична книга. Единственото за което съжалявам, че Гумильов е изрично пропуснат за да бъде веселбата пълна. И за да съм позитивен към темата бих казал, че последствията от прочита на тази книга за мен е съкровището от камари руски бисери, и задоволството от спестената ми борба с широката и бездънна руската мисъл търсеща руското.
Comment
-
messire Woland написаЕон на Грег Беър ли? Много добра книга и приятна фантастика. Има и продължение, "Вечност" което също не е лошо.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
Comment