Last roman написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Rome
Collapse
X
-
Last roman написаМного добър коментар. Единствената ми забележка е чисто на медицинска тематика - епилепсията не уврежда мозъка.
П.П. Цезар не е единственият епилептик сред исполините на историята.
За Ниобе и мен ме е яд много я "одобрявам" таз мома.
Във форума пишат и лекари, да си кажат тежката дума за епилепсията.
Като цяло Рим е дели второ - трето място с Малкъм и след Ало-Ало, в личната ми класация за сериали, като база за сравнение е само удоволствието което ми доставят сериалите ."...а крилете биват всякакви-каза враната..."
Comment
-
Незнам, аз още не мога да сложа този филм към Сериалите. Както не мога да го направя с "Октопод" или "Кръстникът" например. Това според мен е просто голям филм, който за по-лесно възприемане е разбит на части. Просто не мога да го поставя на една нога с епизодните (всеки епизод сам за себе си) или сапунените сериали (преливане от епизод в епизод и влачене на действиято).Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
ahileas написаКато цяло Рим е дели второ - трето място с Малкъм и след Ало-Ало, в личната ми класация за сериали, като база за сравнение е само удоволствието което ми доставят сериалите .
"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.
Comment
-
IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS написаВ графа “отлични” стои самотен двусерийния филм на BBC за Ханибал. Но той си беше направо документално-игрален.
Съмнявам се да е този, който имам аз предвид де, защото той беше под всякаква критика.XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Sir Gray написаОлеле, дано не е онази "документална" боза дето съм гледал аз. Иберийския вожд на български ли говореше?
Съмнявам се да е този, който имам аз предвид де, защото той беше под всякаква критика.
А пък по BTV пак по Нова Година гледах най-абсурдния филм, посветен на Рим. Беше шестсериен. Мисля, че се казваше "Империята". Ужас. Дори се колебая дали да не го "преместя" от "Най-слаб филм за Рим" в графа "Най-добри приказки за деца и юноши".
T.Jonchev написаДа, divi filius.Last edited by IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS; 01-03-2007, 20:09. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.
Comment
-
Да не би да говориш за лимонадата, в която един гладиатор (забравих името) трябваше да те учи "да управляваш", след като Цезар ти остави "трона на Рим"? Не помня колко серии беше това чудо, но се смях почти толкова, колкото се и ядосвах.
Но там пък имаше един приличен Цицерон (като изпълнение), а и Антоний не бе съвсем зле (пак изпълнението имам предвид). Затова пък Фулвия (името не беше произнесено, наистина, но няма коя друга в този момент да е) беше истинска скръб :aaa: :aaa:
А, да: гладиаторът май се казваше Тиранос.
Comment
-
T.Jonchev написаДа не би да говориш за лимонадата, в която един гладиатор (забравих името) трябваше да те учи "да управляваш", след като Цезар ти остави "трона на Рим"? Не помня колко серии беше това чудо, но се смях почти толкова, колкото се и ядосвах.
Но там пък имаше един приличен Цицерон (като изпълнение), а и Антоний не бе съвсем зле (пак изпълнението имам предвид). Затова пък Фулвия (името не беше произнесено, наистина, но няма коя друга в този момент да е) беше истинска скръб :aaa: :aaa:
А, да: гладиаторът май се казваше Тиранос.
Най-забавна ми беше историята на легендарния трети легион, който се явил като последна преграда пред галите, предвождани от Митридат :mhehe: по пътя им към Рим. И въпреки победата над варварите, гадният Цезар (прощавай божествени татко за определението ) наказал легиона с децимация, а той взел, че дезертирал и мистериозно се изгубил в мъглите на Галия. А двайсет години по-късно, вместо да се подпират на бастуните си, легионерите от легион III взеха, че разгромиха узурпатора Марк Антоний и освободиха трона за законния принц :sm186: Октавиан... А пък начело на IV легион стоеше някакъв негър. :wo-oh:
P. S. Не че имам нещо против негрите, ама...
Когато гледах този филм малко се нервех в началото, но от един момент нататък започна да ми става просто много забавно.Last edited by IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS; 01-03-2007, 23:53.
Comment
-
Last roman написаМного добър коментар. Единствената ми забележка е чисто на медицинска тематика - епилепсията не уврежда мозъка.
ЦИТАТ:Topamax® (Topiramate) – клинична ефективност и безопасност
"Епилепсията е заболяване, което съпътства човечеството през цялата негова история. То присъства в новия завет, където Христос дава причастие на момче с припадъци, в описанието на литературни герои, като Отело и Юлий Цезар на Шекспир, или като диагнозата на такива гении, като Достоевски и Ван Гог (14). През средновековието епилепсията се е смятала за белег на Западната цивилизация, поради това, че религиозни мислители като Св. Пол и Мартин Лутер са страдали от нея. Изхождайки от съвременните епидемиологични проучвания болестността й е от 0.5% до 1%, което означава, че около 50 млн. жители на планетата страдат от епилепсия. Смята се, че 2-5% от хората на земята са преживели някакво пристъпно състояние през техния живот. Повече от 40% от болните, страдащи от епилепсия, имат съпътстващи интелектуални, поведенчески и неврологични нарушения, които оказват влияние и на пароксизмалното заболяване. За съжаление, смъртността при тези болни е два до три пъти по-висока в сравнение с останалата популация в същата възраст (13)." Все пак тук става дума само за 40% от случаите. За повече подробности: http://www.geocities.com/cht_co/no2/topamax.htm
И още:
"Епилептичен статус (състояние).
Бива конвулсивен (гърчов) и неконвулсивен.
Конвулсивният епилептичен статус представлява повтарящи се епилептични припадъци,с продължителност повече от 30 мин.,като през това време пациентът е кома(безсъзнание).Нуждае се от спешно и компетентно лечение тъй като може да доведе до смърт (между 5 и 50 % от случаите) или тежко увреждане на мозъка." Link: http://pramed.com/epilepsia.htmLast edited by IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS; 02-03-2007, 00:17.
Comment
-
Хубаво е, че си прочел тук таме, но да поясня.
Епилепсията е предизвикана от кислородно недохранване на мозъка или мозъчна травма. Увреждане на мозъка може да се получи при status epilepticus, когато пациентът не е обезопасен и при възникналите гърчове главата му се удря в земята. Това се има впредвид като се казва: може да доведе до смърт (между 5 и 50 % от случаите) или тежко увреждане на мозъка.
Иначе първото е информация за антиконвулсанта Topiramate и е комерсиална.sigpic
Comment
Comment