да бе lapsus lingvi... :1087: :clown: :tongue5: :tdown
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Rome
Collapse
X
-
Аз май съм гледал само първия сезон - до убийството на Цезар. Не е никак лош филмът, макар че в историческите продукции винаги очаквам максимално покритие с историческата фактология, а разминаванията са всъщност неизбежни. В този ме очарова например разпускането на Цезаровата тога при смъртта му - бяха го съобразили, а вниманието към фактографския детайл във филми се среща рядко.
Но пък от друга страна не можах да възприема този Цезар като образ. Не че актьорът е лош, но физиономията му е много неподходяща - Цезар е излъчвал очарование дори в напреднала възраст и това е отбелязано във всички източници, докато този излъчваше студенина и някаква отчужденост, която не ми допадна никак.
За Клеопатра да не говорим - тя беше просто кичозна.
Comment
-
Единственият сериал който гледам Малко ме дразни сапунения отенък на сюжета но иначе е много добър. Не ми хареса кака набутаха наведнъж сумати нови персонажи втория сезон. Цезар излгежда(ше) авторитетно, но иначе седи като изтукан и само реди реплики ... никакъв "живот" няма в актьорството му (или ролята е такава просто ... в The Sum of All Fears ми хареса повече) в началото и в края, когато го убиват са единствените му прояви на някаква емоция - не отричам, че тези моменти са изиграни страхотно. И новия актьор на Октавиан е голямо дърво.
Comment
-
Гост
-
Parabellum написаТо хубаво, но Замундата не се отваря в САЩ. някой има ли ги записани всички серии излезли досега, за да мога да си ги презапиша от него?<<..........>>
Comment
Comment