Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Rome

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

да бе lapsus lingvi... :1087: :clown: :tongue5: :tdown
    sigpic

Comment

Абе майтап да става :p.
      Иначе филма наистина е добър, майсторски направен и съобразен в максимална степен с историческата действителност. Е не показаха битката при Фарсал (а много ми се искаше да я видя ) но... какво да се прави, няма съвършени неща.

Comment

Затова пък в сега 6-та серия падна яко меле при Филипи... :sm202:
        sigpic

Comment

6-та казваш, ей сега ще я дръпна от торентчето :rock: .

Comment

Аз май съм гледал само първия сезон - до убийството на Цезар. Не е никак лош филмът, макар че в историческите продукции винаги очаквам максимално покритие с историческата фактология, а разминаванията са всъщност неизбежни. В този ме очарова например разпускането на Цезаровата тога при смъртта му - бяха го съобразили, а вниманието към фактографския детайл във филми се среща рядко.
            Но пък от друга страна не можах да възприема този Цезар като образ. Не че актьорът е лош, но физиономията му е много неподходяща - Цезар е излъчвал очарование дори в напреднала възраст и това е отбелязано във всички източници, докато този излъчваше студенина и някаква отчужденост, която не ми допадна никак.
            За Клеопатра да не говорим - тя беше просто кичозна.

Comment

Единственият сериал който гледам Малко ме дразни сапунения отенък на сюжета но иначе е много добър. Не ми хареса кака набутаха наведнъж сумати нови персонажи втория сезон. Цезар излгежда(ше) авторитетно, но иначе седи като изтукан и само реди реплики ... никакъв "живот" няма в актьорството му (или ролята е такава просто ... в The Sum of All Fears ми хареса повече) в началото и в края, когато го убиват са единствените му прояви на някаква емоция - не отричам, че тези моменти са изиграни страхотно. И новия актьор на Октавиан е голямо дърво.

Comment

Единствения сериал дето следя...за предпочитане е пред бегълците и загубени. Яд ме е само че не са обърнали почти никакво внимание на битките поне малко да имаше дори не няква масовка а нещо като кратко описание.Общо зето Пуло и Воренус нямат равни идоли са ми

Comment

Specnaz написа
                  Яд ме е само че не са обърнали почти никакво внимание на битките поне малко да имаше дори не няква масовка а нещо като кратко описание.
                  Филипи - Серия 6 сезон 2.
                  sigpic

Comment

Откъде ги гледате тия серии, бре?

Comment

Zamunda.net

Comment

Last roman написа
                        Филипи - Серия 6 сезон 2.
                        Хубава битка, но да бяха хвърлили пилумите, пък и за Касий мисля, че се самоубива/ може и Каска да беше/.
                        "...а крилете биват всякакви-каза враната..."

Comment

Fiko написа
                          Zamunda.net
                          То хубаво, но Замундата не се отваря в САЩ. някой има ли ги записани всички серии излезли досега, за да мога да си ги презапиша от него?
                          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Parabellum написа
                            То хубаво, но Замундата не се отваря в САЩ. някой има ли ги записани всички серии излезли досега, за да мога да си ги презапиша от него?
                            Почти сигурен съм, че арената се вижда отвсякъде, регистрацията там в момента е свободна та не би трябвало да имаш проблем, ето ти линк към целия първи сезон: Rome Season 1
                            <<..........>>

Comment

Парабелум ,аз имам целия 1 сезон на ДВД и последните 6-те излезли серии от2-ри сезон.Ако не можеш да ги дръпнеш от Арената-казвай,ще помагаме
                              "Прави каквото трябва,да става каквото ще!"

Comment

ahileas написа
                                Хубава битка, но да бяха хвърлили пилумите, пък и за Касий мисля, че се самоубива/ може и Каска да беше/.
                                Бе мани, че като гледах убийството на Брут и Цицерон се нервех яко.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X