както някой, някъде беше казал - "Винаги ми става неприятно, когато чуя цивилен да разсъждава като военен"
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ерих Мария Ремарк
Collapse
X
-
Хитлер, истински патриот казваш, а Килрой? Нека първо да видим какъв е той по националност. Ах, колко странно, той бил австриец ... но както и да е, дори да не се занимаваме с националността му (на което нацистите много държат, между другото, явно не си забелязал), да видим последиците - а именно този "патриот" разгромява много успешно Германия, страната губи огромни територии и за малко не престава да съществува - ако не бяха британците, със сигурност би изчезнала от картата, като знаем какви са били настроенията в САЩ и СССР в края на войната.
А за това дали си нацист или не - ами самите ти думи показват това. Там ти бях променил един цитат, явно такъв намек не е достатъчен, затова ще говоря направо: как би нарекъл човек, който заяви, че Сталин го въодушевява и е пример за следване - мисля би употребил определението "комунист" или "болшевик", а най-добре "сталинист". И то с право. Е, а сега нека обърнем нещата - как тогава човек да не употреби "нацист" за теб? Мисля че е съвсем правилно определението и то следва именно от твоите думи.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Ами, тогава не си прави труда да го четеш ...
А за времето в края на войната и веднага след нея - заради извършените злодейства в някои държави (не говоря за СССР) се е обсъждало не дали да превъзпитават този народ, а дали въобще да има такава държава.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Originally posted by "Toshiro"
Всеки си ма право на собствено мнение, нали Килрой???
все едно да си обяснявате един на друг "аз имам право да дишам"....albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
ами нека не се забравя че дишането в този форум не е някакво исконно право и лесно може да се загуби при залитания в неправилни насоки
(току-що гледах Кръстникът ²² и доста ми допаднаха някои методи...)albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Към Килрой (с почти загрижен тон): - бръсненето явно ти е някакъв проблем, почти фикс-идея. Защо така?
Да не говорим, че подOriginally posted by "Gollum"
атмосферата на "да, но аз определям кой има по-голямо право да диша"
Comment
-
Драги ми Килрой .... наскоро дочух за твоите ласкави изказвания относно една тема която много ме вълнува и се позачетох в цялостното ти творчество. И така попаднах на тази тема и видях че ти приемаш Третия райх като еталон за това което трябва да представлява един народ като ценностна система, начин на мислене и ред.
Та няколко факти за твоя еталон:
1. Още при встъпването на национал-социалистите във властта три работнически профсоюза са били забранени а ръководството им изчезва безследно в затворите на Берлин. Лекарския профсъюз, профсоюз на работниците в автомобилните заводи и учителския профсоюз.
2. До започването на войната само в Берлин са били регистрирани 18 стачки с политическа насоченост против узурпирането на властта от национал-социалистите. Регистрирани означава че на са успели да ги потулят преди да се разчуе.
3. По времето на управлението на НС в Германия са били извършени над 2.5 милиона политически ареста и издадени около 15 хил. смъртни присъди срещу привърженици на други социални течения и партии.
Та просто извод е че твой идеал е една скована от страх държава принудена да върви като кон с капаци напред към един идеал по-неосъществим и от Светлото бъдеще на Социализма, защото арийската раса никога не е съществувала исторически а е представлявала малка народностна група която историците все още се колебаят кък какво да отнесът към славяните или към германските племена.
Един етолан подбуждащ към шовинизъм и расизъм, насилие и сляпа безпричинна омраза към всичко неразбираемо и различно - тоест спиращо какъвто и да е духовен прогрес на нацията.
Един еталон окъпан с кръв на цяло едно поколение. Един еталон който самите германци наричат национална катастрофа и си спомнят с неприятно чувство на вина, макар народа като цяло не е стояр зад НС във зверствата им.
Един еталон за милитаризирана диктатура която не се свени да изпраща деца на бойното поле в една експанзионистична война.
Един еталон който иска да остане сам във вселенната , без да съзнава какъв ужас се крие в самотата.
Един еталон който хората със слао въобръжение и воля , хора страхливи и слаби духом възприемат за да изглеждат страшни и силни, не осъзнавайки че са се насочили именно към тази зверска самота. Хора отказващи да разберът че насилието ще поради само насилие с обратен вектор и тази омраза ще бъде толкова голяма че те няма да я понесът и тя ще ги смаже, както и сатна при ВСВ.
Е Килрой това ли е твоя еталон? Това ли искаш да бъдеш?
Това е въпрос за размисъл за всички тук. Копирането на историята означава само едно - крайното и неразбиране и нежелание към развитие.Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
Килрой тва вече беше смешно повечето от редовните тук са на по над двадесет ...живеят отделно и се изхранват сами ..... а мнението им се основава върху факти , а не върху емоционална и повърхностна привързаност към някоя идея ...което всъщност повече подхожда на пубертетска възраст.Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
Comment