If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Имам 3 предположения:
Обсадата на Константинопол през 1453
Обсадата на остров Родос от Мехмед ²²
Обсадата на остров Малта през 1565
Е, тия приличат ли ти на ислямски воини?
Явно става въпрос за първото превземане на Константинопол от латинците. И аз си го помислих при вида на първата картинка, но се разколебах - качеството на тази вече е :tup:
(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Браво бе, водим се специалисти, а превземането на константинопол не може да познаем Още от първата картинка беше ясно, тия странните колци на галерите са прочутите "мостове", по които можело да се прилази от галерите директно на стените. А пък втората картинка е толкова известна, че няма накъде повече .
XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Браво бе, водим се специалисти, а превземането на константинопол не може да познаем Още от първата картинка беше ясно, тия странните колци на галерите са прочутите "мостове", по които можело да се прилази от галерите директно на стените. А пък втората картинка е толкова известна, че няма накъде повече .
Учудих се, честно казано! Мислех, че ще се досетите още в началото, хора! Все пак това нещо е пуснато от човек, чийто ник е byzantiner
Понеже Торн, каза, че има проблеми, а не се ще една от най- горещите теми във форума да стана хладна, пък и има тука някакви работи тия дни да се занимавам с представянето на битки и т.н от средновековието в изкуство и съм се развихрил :mhehe: , ще пусна още две загадки.
Жокерчето е, че тоя път не са свързани с Византия (или поне не са византийски битки)
Че не са византийски е ясно, обаче трудно ще се сетя, щото не съм виждал (или не си спомням) точно тия картинки (за разлика от Константинополските ).
За първата бих казал, че е нещо френско, тоя първия пич в кораба май е с лилии на робата си (макар качеството да не е много добро). Обаче кой е тоя град, дет го атакуват с кораби... Бих казал обаче ранно до същинско средновековие.
Втората мисля, че е нещо от 100годишната, тия обсаждащите ми се струват англичанчета, а градът с тая катедрала отзад...хмм, ама мнооого напосоки -
Хенри 5ти пред Каен?
XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Според мен се вижда много малко от първата. Все пак да не е примерно обсадата на Акра (там имаше някакъв момент с корабна атака) или пък Тир (имаше някаква история и там от тоя род сякаш)?
Признавам, че е малко сложничко за познаване второто, затова давам жокер, че е в Египет крепостта. Ето още картинки (леле направо полудявам с тия картинки :mhehe: :twisted: ):
Още един жокер: крепостта е много важна и е била обект на нападения в повече от един поход!
Last edited by byzantiner; 08-05-2006, 19:29.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
Comment