Добри филми (не на военна или историческа тематика)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • Lowkey
    новак
    • Jun 2012
    • 24

Благодаря ти успях да го открия, изглежда обещаващо. Лола съм го гледал, добро филмче, ако знаеш други качествени европейски филми, на каквато и да е тематика, може да предлагаш. Опитвам се да се запозная с повече европейски филми, тъй като по принцип обръщам повече внимание на американското кино. Относно научната фантастика - и аз съм като теб малко по взискателен съм, искам да са по изпипани нещата, но като цяло е трудно да се направи сполучлив такъв. Повечето са пълни със всякакви безумия и фантасмагории - като например Прометей, последния опит на Ридли Скот да направи сполучлив филм. Иначе аз наскоро се запалих по нея, тъй като в къщи майка ми разполага с цялата библиотека Галактика, но никога не им бях обръщал внимание, тъй като мислех че няма да ми допаднат. Преди няколко дни свърших Обитаемия остров на Стругацки и сега започнах Обречения град - но това вече е за друга тема.

Comment

• Amazon
      Нередовен
      • May 2006
      • 7016

Единственото което спасява Гатака, от изпадане в категорията посредствен филм е ролята която прави Джуд Лоу. Много подценяван актьор от най-силната школа, английската.
      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• Todor Pavlov
        ветеран
        • Oct 2006
        • 702

pnp5q написа
        Облажих се таман като за заговезни - визуално и слухово.
        Първо със Stand Up Guys - който има доста противоречиви критики, според мен филма не е за това, което се случва в него, по-подходящо е да се "гледа" с емоционалните сетива; после и с A Late Quartet. Който е м-м-м.
        Ето ви малко идея за атмосферата - a Golden Globe nominee от първия.
        Крайно време е да дадеш адрес , на който да се изпращат благодарности от материален характер , като начало - питейни и хрупкави ... За сега : сполай ти !

Comment

• Dinain
          Платен агент на злото
          • Jan 2006
          • 14111

ох
          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• Todor Pavlov
            ветеран
            • Oct 2006
            • 702

Ох-мох , няма я - сгази я влака !

Comment

• Dinain
              Платен агент на злото
              • Jan 2006
              • 14111

Тц, красотата е безсмъртна!

Comment

• Гост

Ето един стар български филм http://www.youtube.com/watch?v=4G5y6GImckE от 1968 със заглавие "Топло" с режисьор и сценарист Владимир Янчев. Филма е комедия, но аз когато го гледам се чудя, дали да се смея или да плача. Повечето хора по света, когато гледат трагикомични сцени, по-скоро се смеят отколкото да плачат. Не бих казал, че филма е добър, но е повод на 1 април да се посмеете или да си поплачете, гледайки го отново.

Comment

• Dinain
                  Платен агент на злото
                  • Jan 2006
                  • 14111

Причислявам филма към добрите, въпреки снизходителните оценки на кинокритиците, просто защото е старомоден кървав екшън, с тонове изстреляни куршуми, обилна пиротехника и патриотичен патос, а такива правят малко вече. Трябва да видите как севернокорейските ренегати превзеха Белия Дом, феноменално. Тези, които ще мрънкат за "реалистичността" и т.н. - това е екшън, както казах.
                  Антоан Фукуа+звездния каст+базисната история взета директно от "Умирай Трудно" (първия) са предпоставка за нещо повече, но Джерард Бътлър не може да се мери с Брус Уилис, а много от другите звезди в каста имат съвсем невзрачни роли. Затова се получава просто приятно екшънче.
                  Като стана дума за Умирай трудно, това просто трябваше да е Брус, а не онази боза с Москва и Чернобил.
                  А Роланд Емерих и той подготвял своя версия на превземане на Белия дом, която ще излезе лятото.

Last edited by Dinain; 09-04-2013, 19:45.

Comment

• Dinain
                    Платен агент на злото
                    • Jan 2006
                    • 14111

Comment

• Amazon
                      Нередовен
                      • May 2006
                      • 7016

Току ще го гледах. Хареса ми. Стилизиран и без излишни глупости. Актьорите са на ниво, ефектите също. Но най-важното е че историята кърти. Става малко предвидим към последната една трета, но тъй като не е разтеглен излишно това не пречи.

Comment

• pnp5q
                        grudge-holder
                        • Feb 2007
                        • 3566

The Place Beyond the Pines

Ако не беше задокеански, щях да кажа "отлично европейско кино".
                        Ако не беше пресен, щях да кажа "сега не правят такива".

В добавка - за пореден път нещо като главгад го играе един нашумяващ австралиец със звучното име Бен Менделсон. Много характерна физиономия - и на замазаното кам-качество се познава отдалече. Та може да си го спомните като един от двамата гнусни мърлячи в началото на Kiling Them Softly. Аз обаче го препоръчвам в Animal Kingdom.
                        "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

• Imperial
                          Мошенник
                          • Jan 2003
                          • 12066

Man of Steel. Супер ешкън - всъщност изненадващо супер. Е, разбира се, ако не ви е интересно как разни чичковци сриват цели градове като се мятат един друг в сградите (и не само в сгради, в най-различни неща се мятат), няма кой знае какво друго да ви предложи.
                          albireo написа
                          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Guy de Mont Ferrand
                            chevalier
                            • Nov 2006
                            • 4570

pnp5q написа
                            The Place Beyond the Pines

Ако не беше задокеански, щях да кажа "отлично европейско кино".
                            Ако не беше пресен, щях да кажа "сега не правят такива".

В добавка - за пореден път нещо като главгад го играе един нашумяващ австралиец със звучното име Бен Менделсон. Много характерна физиономия - и на замазаното кам-качество се познава отдалече. Та може да си го спомните като един от двамата гнусни мърлячи в началото на Kiling Them Softly. Аз обаче го препоръчвам в Animal Kingdom.
                            Хм, става, макар че сюжета/темичката като че ли вече са малко клиширани и поизтъркани (не искам да обидя никой)...
                            A strong toun Rodez hit is,
                            The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

• Historiker
                              ветеран
                              • May 2012
                              • 631

Един нелош филм по книгата на Джон Гришам ,, ,, Изгряващото слънце " или ,, The Rising Sun " с неустоимите Шон Конъри и Уесли Снайпс :

Click image for larger version

Name:	die_wiege_der_sonne.jpg
Views:	1
Size:	100.0 КБ
ID:	536506

ALTERNATIVE DOMAIN: ZAMUNDA.CH | Замунда - най-голямата българска peer 2 peer общност. Социална мрежа за споделяне на информация и забавление.
                              "Най-тежкият грях спрямо ближните ни не е омразата, а безразличието ни към тях. Това е същността на безчовечността."

Джордж Бърнард Шоу

Comment

• Amazon
                                Нередовен
                                • May 2006
                                • 7016

Не бих го нарекъл "нелош". В много отношения филма си е шедьовър.

Comment

Working...