If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добри филми (не на военна или историческа тематика)
Моя грешка признавам, разбуних духовете. Страстите не съм ги гледал, не възнамерявам и да го правя. От тази гледна точка нямам право да давам оценка за г-н Гибсън за което му се извинявам, а също и на другите засегнати страни.
"Бригадите на тигъра" туй аз не го препоръчвам, но това пак си е само лично мнение. Всъщност всичко писано в тази тема е лично мнение необвързващо никого освен автора. И не само в тази тема. Даже имах подпис в този дух. Няма значение.
Голъм, отдавна съм се научил да нямам сериозни очаквания към нищо - не случайно съм си окачил тази титла(трябва да намеря време и воля да се захвана и с профила). Та от тази гледна точка няма опасност да се разочарова, а дори и да остана недоволен заслугата няма да е твоя, а на авторите на филма. Пък и на мен е трудно, даже невъзможно, да се угоди. Но...
Обещавам като изгледам филма да си призная публично с какви впечатления съм останал.
...критериите ми са ниски.
Ех, да имаше повече хора с толкоз ниски критерии...
Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Е, т`ва беше от едно друго време, когато по-често се отдавах на това удоволстиве (което понякога се оказва съмнително, но това е друг въпрос). Пък и трябва да добавя, че сега когато ми се случи все пак да гледам някой филм, това се случва на монитора на компютъра ми почти винаги, а това води не само до разваляне на кино-дисциплината (самият факт, че можеш да спреш "прожекцията" когато си решиш), но и до ограничаване на въздействието.
Между другото (и това няма нищо общо с принизеността на критериите ми), много често негативното впечатление идва от това, че човек започва да гледа даден филм с определени очаквания и се разочарова. Аз съм склонен да деля филмите на категории (и тук сигурно говори ниския праг на оценката ми, особено в сравнение с този при Ханс ) най-общо казано на такива, които се гледат изцяло за удоволстивето на сетивата (расиви приказки), такива, които се гледат за отмора, т.е. за преживяване изцяло изчистено от всякаква интелектуално натоварване и на такива, които се гледат с надеждата, че там ще се открие това, което липсва в първите два случая.
Напоследък май попадам предимно на филми, които се оказва, че попадат в първите две категории, което може би говори нещо за киното или по-скоро за това, че рядко и случайно се срещам с него .
Пък и трябва да добавя, че сега когато ми се случи все пак да гледам някой филм, това се случва на монитора на компютъра ми почти винаги, а това води не само до разваляне на кино-дисциплината (самият факт, че можеш да спреш "прожекцията" когато си решиш), но и до ограничаване на въздействието. .
Не губиш абсолютно нищо , приятелю...Ако мислиш , че въздействието на творбата се усилва от две котета на седалките в ляво , които през 15 мин пращат и получават SMS , от кратуната и мутресата зад теб с ОГРОМНИТЕ пакети пуканки / всъщност чипса е по-емоционален / ... :1087: Аз лично предпочитам у дома и то след като съм въвел драконови мерки против безпокойство !
Е, Todor Pavlov, вероятно си прав, доводите ти са силни, във всеки случай . Все пак ако липсват подобни странични въздействия възприятието на филма на кино е доста по-различно. Вярно че да гледаш филм на компютъра, нъхлупил слушалки за предпочитане в късен час на нощта има сходно по съсредоточеност въздействие, но все пак ми се струва, че не е същото. Но това е сигурно защото отдавна не съм се наслаждавал на прелестите на родните киносалони .
Гледах Валмон и трябва да призная, че съвсем не е лош. Доста време е минало откакто съм гледал "Опасни връзки" и ще ми е трудно да направя директно сравнение. И двата ги харесвам, но по различни причини. Във Валмон харесах изпълнението на Анет Бенинг, това на Глен Клоуз е също много добро и съвършено несравнимо.
Малкович определено ми харесва много повече от Колин Фърт, който според мен е и голямата дупка при Форман. Отделно, че името е избрано неподходящо(центъра определено не е върху Валмон), но това отдавам на закъснението спрямо "Опасни връзки".
Голъм на теб може би ще ти хареса корейската версия, тя беше под името "Скандал". Всъщност е тук.
Та така де, съвсем не съжалявам, че изгледах този филм, нещо което в последно време ми се случва все по-рядко
Иначе съм на мнение, че и киносалона и домът предлагат определени предимства. За съжаление повечето филми(старите) и да искаш не можеш да ги гледаш в кино. Виж варианта със слушалките, обаче, е много краен.
P.S.
Children of Men е доста посредствен филм, не го препоръчвам.
P.P.S.
Аз все в тая тема пиша и май още нне съм написал филм, който да ми е любим. В сравнение с това предполагам и най-страшният и нагъл критик е със занижени критерии. Предполагам грешката е в мен.
Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Е, радвам се, че ти е харесал . И на мен най-много ми допадна Анет Бенинг и бих казал, че нейният вариант е донякъде по-близък до това, което си представях, четейки книгата, отколкото този на Глен Клоуз, която е много добра и в тази роля включително, но все пак не е толкова подходяща - някак Ант Бенинг по-добре съчетаваше нещата. Това между другото ми напомни "Лъвът през зимата" и "Хенри ²²" и съответно Катрин Хепбърн и пак Глен Клоуз чоткъдето и дойде напомнянето) - и двете правят много добри версии на една и съща роля, както впрочем е и с ролята на Хенри ²² пак в двата филма .
Малкович е по-добър от Фърт, което не е чудно, но мисля, че все пак Фърт става в ролята, макар че би могла да се реализира и по-добре. Доколкото мога да преценя, Фърт е типажен актьор и става за определен тесен тип роли, но точно тази май не уцелва типажа му.
А корейския филм бих го гледал, стига да си го намеря.
ПП Варианта със слушалките е краен, но понякога неизбежен . Поне възпроизвежда донякъде съсредоточаването, присъщо на киносалона.
Нямаш достъп до български торенти нали?
Ще се опитам да го кача тези дни някъде с бърз международен.
А като гледах това филмче, се сетих как доктора през цялото време на битката, блъскаше една картина в стената, мислейки я за прозорец
А аз си спомням, че това филмче имаше и български вариант, от средата на 80те години, казваше се "Планетата на съкровищата". Но не съм го виждал оттогава.
Comment