Благодаря ти успях да го открия, изглежда обещаващо. Лола съм го гледал, добро филмче, ако знаеш други качествени европейски филми, на каквато и да е тематика, може да предлагаш. Опитвам се да се запозная с повече европейски филми, тъй като по принцип обръщам повече внимание на американското кино. Относно научната фантастика - и аз съм като теб малко по взискателен съм, искам да са по изпипани нещата, но като цяло е трудно да се направи сполучлив такъв. Повечето са пълни със всякакви безумия и фантасмагории - като например Прометей, последния опит на Ридли Скот да направи сполучлив филм. Иначе аз наскоро се запалих по нея, тъй като в къщи майка ми разполага с цялата библиотека Галактика, но никога не им бях обръщал внимание, тъй като мислех че няма да ми допаднат. Преди няколко дни свърших Обитаемия остров на Стругацки и сега започнах Обречения град - но това вече е за друга тема.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добри филми (не на военна или историческа тематика)
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
pnp5q написа Виж мнениеОблажих се таман като за заговезни - визуално и слухово.
Първо със Stand Up Guys - който има доста противоречиви критики, според мен филма не е за това, което се случва в него, по-подходящо е да се "гледа" с емоционалните сетива; после и с A Late Quartet. Който е м-м-м.
Ето ви малко идея за атмосферата - a Golden Globe nominee от първия.
Comment
-
Гост
Ето един стар български филм http://www.youtube.com/watch?v=4G5y6GImckE от 1968 със заглавие "Топло" с режисьор и сценарист Владимир Янчев. Филма е комедия, но аз когато го гледам се чудя, дали да се смея или да плача. Повечето хора по света, когато гледат трагикомични сцени, по-скоро се смеят отколкото да плачат. Не бих казал, че филма е добър, но е повод на 1 април да се посмеете или да си поплачете, гледайки го отново.
Comment
-
Причислявам филма към добрите, въпреки снизходителните оценки на кинокритиците, просто защото е старомоден кървав екшън, с тонове изстреляни куршуми, обилна пиротехника и патриотичен патос, а такива правят малко вече. Трябва да видите как севернокорейските ренегати превзеха Белия Дом, феноменално. Тези, които ще мрънкат за "реалистичността" и т.н. - това е екшън, както казах.
Антоан Фукуа+звездния каст+базисната история взета директно от "Умирай Трудно" (първия) са предпоставка за нещо повече, но Джерард Бътлър не може да се мери с Брус Уилис, а много от другите звезди в каста имат съвсем невзрачни роли. Затова се получава просто приятно екшънче.
Като стана дума за Умирай трудно, това просто трябваше да е Брус, а не онази боза с Москва и Чернобил.
А Роланд Емерих и той подготвял своя версия на превземане на Белия дом, която ще излезе лятото.
Last edited by Dinain; 09-04-2013, 20:45."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Току ще го гледах. Хареса ми. Стилизиран и без излишни глупости. Актьорите са на ниво, ефектите също. Но най-важното е че историята кърти. Става малко предвидим към последната една трета, но тъй като не е разтеглен излишно това не пречи.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
The Place Beyond the Pines
Ако не беше задокеански, щях да кажа "отлично европейско кино".
Ако не беше пресен, щях да кажа "сега не правят такива".
В добавка - за пореден път нещо като главгад го играе един нашумяващ австралиец със звучното име Бен Менделсон. Много характерна физиономия - и на замазаното кам-качество се познава отдалече. Та може да си го спомните като един от двамата гнусни мърлячи в началото на Kiling Them Softly. Аз обаче го препоръчвам в Animal Kingdom."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
Man of Steel. Супер ешкън - всъщност изненадващо супер. Е, разбира се, ако не ви е интересно как разни чичковци сриват цели градове като се мятат един друг в сградите (и не само в сгради, в най-различни неща се мятат), няма кой знае какво друго да ви предложи.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеThe Place Beyond the Pines
Ако не беше задокеански, щях да кажа "отлично европейско кино".
Ако не беше пресен, щях да кажа "сега не правят такива".
В добавка - за пореден път нещо като главгад го играе един нашумяващ австралиец със звучното име Бен Менделсон. Много характерна физиономия - и на замазаното кам-качество се познава отдалече. Та може да си го спомните като един от двамата гнусни мърлячи в началото на Kiling Them Softly. Аз обаче го препоръчвам в Animal Kingdom.A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
"Най-тежкият грях спрямо ближните ни не е омразата, а безразличието ни към тях. Това е същността на безчовечността."
Джордж Бърнард Шоу
Comment
Comment