О, да, в същия стил е, т.е. поне за моето око типажите, костюмите, въоръжението, всичко е много добро (особено полските хусари). Макар че - ако не си гледал онези филми от 70-те (със сигурност си попадал поне на дуела между Кмитич и Володьовски в началото, защото той се е превърнал в меме), там е цялата трилогия и е много добро, мисля че като актьорска игра е по-доброл Навремето имаше и един двусериен, по "Кръстоносци", но съм бил много малък когато съм го гледал, та спомените ми са мътни (но ми беше харесал тогава). Обаче като доспехи и прочее е съвсем театрален.
Като стана въпрос, преди 15-тина години имаше една готина екранизация на "Пан Тадеущ", мисля че беше на Вайда, струваше си гледането.
А и на мен Сенкевич много ми беше харесал навремето, също започнах с Quo vadis и после "Потоп". Но тогава съм бил малък, не знам сега как би било ако седна да го препрочитам.
Като стана въпрос, преди 15-тина години имаше една готина екранизация на "Пан Тадеущ", мисля че беше на Вайда, струваше си гледането.
А и на мен Сенкевич много ми беше харесал навремето, също започнах с Quo vadis и после "Потоп". Но тогава съм бил малък, не знам сега как би било ако седна да го препрочитам.
Comment