Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кино - филми на историческа тематика

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Das Boot (2018)

Comment

aiwara написа Виж мнение
      Преди няколко дни гледах Der Hauptmann (2017). Очаквах да ми хареса, но определено надмина и очакванията ми. Гледайте го, няма да сгрешите (има го в пиратския залив с английски субтитри).
      И аз го гледах, филма засяга доста интересна житейска гледна точка от края на войната и придружаващият го хаос. По този повод в съзнанието ми изниква тази снимка.

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.
      Si vis pacem, Рarabellum

Comment

Jojo Rabbit (2019)
        Някой гледал ли е този брилянтен филм? Аз най-накрая го намерих и загледах. Великолепен.
        Оценката в ИМДБ към момента е също висока: 8.0.
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Още от трейлъра личеше, че ще е голямо шоу Другия месец трябва да излезе по кината, мисля да изчакам дотогава.

Comment

Ааа, той не бил излязъл, не знаех. Значи в такъв случай и аз мисля да го гледам на кино.
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Уникално добро филмче беше Jojo The Rabbit. Някой да изрази мнение за 1917?
              A strong toun Rodez hit is,
              The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

1917 ми хареса доста с изключение на камерата. Много досадни дълги кадри.

Джоджо Заека - киноизкуство от много висок клас. Душата ми се радваше по време на прожекцията

Comment

Greyhound (2020)

We don't see things as they are, we see them as we are
                  ---Anais Nin----

For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
                  ---H. L. Mencken---

Comment

Нов филм на "легионерска" тематика, този път в планините на Партия/Армения/. Според мен е на нивото долу-голе на "Послендия легион", има няква фабула и битки, нито един познат актьор. Ще се гледа за разнообразие.
                    Войната е лека за зрителите...

Comment

The Liberator

A must watch.

Comment

Най-накрая загледах "Пасифик". По този случай пускам песничката от края на епизод едно:
                        Проект 22.06.1941 г.

Comment

За протокола - The Outpost - битката при Камдеш, Афганистан (производство САЩ, България)

Last edited by pnp5q; 06-01-2021, 20:24. Причина: добавяне на трейлър
                          "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

Загледах някакъв чисто нов сериал "Ромул". Има го на филмисуб.цом. Сюжетът е доста мътен, нищо кой днае какво не мога да кажа за трите серии дето изгледах досега (с деца не остава време), но има две предимства - прилични декори и костюми, най малкото Алба Лонга си прилича на африканско село от колиби, а главните герои не ходят с тоги. И още нещо - езикът. Латински!

---------------------------------------------------------------------------

Между другото има един филм "Първият крал" (има го пак там), който е пак за Ромул и Рем, пак може да се каже същото за костюмите и колибестата архитектура и е пак на латински! Но педала в пода! - АРХАИЧЕН!!!!! латински!

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Е, те и във "Варварите" римляните говорят на латински (макар да не могат да се кажат много други хубави неща).
                              Така само гледайки плаката за втория филм - този мърляв скитник, загърнат в животинска кожа, по-скоро предполага филм за обстановката преди 10-20 хиляди години. А пък в ръката - приличен меч - при това облекло, бих очаквал някое копие с кремъчен връх или бухалка.

Comment

В трейлъра е още по-хард ситуацията.

Макар че реално погледнато, по това време латините едва ли са били много над първобитното ниво.

Варварите наистина е голяма боза, обаче са изпипали латинския много добре, на научно ниво. Чак е странно защо са си направили труда.

Comment

Working...
                                X