Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Гост -
Гост -
Някой може ли да ми каже, кой е този филм ???
Направен е за италианския корпус в Русия.
За съжаление са дадени само няколко епизодчета в youtibe, но от това което видях, мисля че си заслужава да се гледа.
На всички любители на Втората световна война препоръчвам следните филми -
1. Тhe big red one - американски филм проследяващ бойния път на 1-ва американска девизия от Алжир , през Тунис , Сицилия и Нормандия, до Германия и Чехословакия, не е идеално реалистичен, но е изпълнен с много комични ситуации и хумор.
2. ''Товариш генерал'' - един мисля реалистичен филм, е панцерите са си пак картотени Т-34 , но единствените реални панцери се появиха по времето на "Спасяването на редник Райън" и то защото бяха само 5 броя, които навярно американците са изпипали за филма.
3. "Най-дългия ден" - един от добрите филми за Нормандската операция
Comment
-
То си е написано - Italiani brava gente (1964)"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Днес гледах един сръбски - "Марш на Дрину". Главните герои са артилеристи, иде реч за първия сблъсък между сръбските и австроунгарските войски от ПСВ. Като цяло никак не беше зле филмчето.(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
-
Много добро филмче. В колекцията ми е от миналата пролет.
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Много са добри, дам. Филмът е в пъти по-добър примерно от "Кървав диамант", който е на същата тематика.Кухулин написа Виж мнениеМного ме впечатли играта. Негърчетата играят по-добре от половината холивудски мърди, без да имат какъвто и да е актьорски опит.
А тоя с крилцата беше най-големия изрод
Епизодът с прасето беше много поучителен
"Държиш се като свинята, която имаше"
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-

СВЕТИ ГЕОРГИ УБИВА ЗМЕЯ ( 2009)
Sveti Georgije ubiva azdahu
..:: Жанр: Драма, Исторически, Военен
..:: Година: 2009
..:: Държава: Сърбия, Босна и Херцеговина, България
..:: Времетраене: 119 минути
..:: Аудио: сръбско
1914 г. Сръбско село на границата с Австро-Унгария е обитавано от здрави млади мъже и ветерани–инвалиди от предишните две Балкански войни. Когато в началото на Първата световна война младите мъже са мобилизирани, инвалидите се опитват да се възползват от техните жени и сестри. Новините за това достигат до войниците в окопите. За да предотврати бунт, сръбското Главно командване решава да доведе инвалидите на фронтовата линия. На този фон се разиграва любовен триъгълник между млад военен инвалид, местен полицай и неговата жена, който завършва по начин, достоен за древногръцка трагедия.
http://www.youtube.com/watch?v=wwDYbkaTarE
http://masters-tb.com/details.php?id=47207Войната е лека за зрителите...
Comment
-
Taegukgi Hwinalrimyeo в Arena. Корейски филма за историята на двама братя през гражданската война. Като се оставят на страна някои пресилени меланхолии, филмът е много приличен. Ще се хареса на любителите на батални сцени, а по-философски настроените зрители ще се замислят за това каква трагедия е гражданската война.
Корейчетата в последно време правят добри филми.Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.
Гюстав Льо Бон
Comment

Comment