Кино - филми на историческа тематика

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • Гост

Няма човек който да не се е вълнувал или поне интересувал от уникалната личност на Че. Революционер, комунист, бунтар или просто авантюрист, човек предизвикващ всички и всичко, хлапе на мотор или лекар с мисия...думите са излишни!

Филма пресъздава дните на революцията в Куба и учатието на Че, според неговите спомени. Играта на Бенисио Дел Торо прави филма.
    Приятно гледане!

Comment

• Emil_mlo
      армеец
      • Jan 2009
      • 5

Не намерих да се обсъжда филма "Валкирия" за Ромел и заговора за покушение върху Хитлер. В петък излиза по кината, доколкото гледах рекламата е абсолютна алтернатива на историята Нищо ще го гледаме сега и ще видим за какво става въпрос. Някои ако има предварителни наблюдения да сподели за този филм. И аз да си призная честно не съм знаел, че Ромел е изгубил окото си, никъде не съм го срещал. Имате ли информация как и дали въобще е станало такова нещо?

поздрави
      За другите отбори се ВИКА, докато ЦСКА се ОБИЧА!!! или мрази!
      Даже и на край света и в сърцето на врага, твойто име ще се пей, твойто знаме ще се вей. Ние в тебе се кълнем, няма да те предадем, ако трябва ще умрем.

Comment

• Imperial
        Мошенник
        • Jan 2003
        • 12066

Не си търсил.

няколко поста по-нагоре.
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Emil_mlo
          армеец
          • Jan 2009
          • 5

Мерси, но пак написаното от CSM BU LAND FORCES, не е срещнало особена дискусия и интерес, явно трябва повече хора първо да гледат филма и след това да се коментира все пак.

поздрави
          Даже и на край света и в сърцето на врага, твойто име ще се пей, твойто знаме ще се вей. Ние в тебе се кълнем, няма да те предадем, ако трябва ще умрем.

Comment

• Гост

Надявам се поне да си разбрал че филма и историята като цяло нямат нищо общо с ген. Ромел! Щото ако го гледаш с нагласат която ми се струва че имаш, ще останеш разочарован. Демек мистерията по загубата на окото няма да ти се разкрие.

Поздрави!

Comment

• messire Woland
              -
              • Jan 2003
              • 10623

Империал, свали ли "Глубокий рейд" за който питаше? При мен се свали, аз го прегледах набързо, за цялостно гледане обаче надали ще стане, че в момента нямам звук и съответно ... а инак накрая на филма беше забавно - имаше многобройна кавалерия и няколко танка. Явно без огромни маси кавалерия не става
              Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
              Проект 22.06.1941 г.
              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

• Imperial
                Мошенник
                • Jan 2003
                • 12066

Свалих го, да, но не съм го гледал още.
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Emil_mlo
                  армеец
                  • Jan 2009
                  • 5

Бил съм в сериозно заблуждение, смятах, че Том Круз играе ролята на Ромел, пак той играе Клаус фон Шауфенберг. Дам, така вече наистина се връзва тъпо копче съм явно. Е наистина е много интересен и недостатъчно усмислен момент от ВСВ според мен, дано и филма е интересен.

поздрави

Comment

• pnp5q
                    grudge-holder
                    • Feb 2007
                    • 3566

Обыкновенный фашизм, 1965, документален
                    "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

• Todor Pavlov
                      ветеран
                      • Oct 2006
                      • 702

CSM BU LAND FORCES написа
                      [IMG]. Революционер, комунист, бунтар или просто авантюрист, ...!

По време на събитията , показани във филма , няма нищо общо с комунистите .
                      Екранизирана е книгата му "Мисля за безсмъртието на революцията" , издадена беше в България през 80-те .

Поправям се , когато писах това бях гледал само първата част. При втората , базирана на "Боливийски дневници" , нещата са доста по-различни .

Голям филм , голям актьор ! !
                      Last edited by Todor Pavlov; 21-02-2009, 11:47.

Comment

• aiwara
                        Hard Rocker
                        • Aug 2006
                        • 377

някаква идея от къде мога да го изтегля? в големите тракери го няма, в мулето също не го намира...Преди години го бяха давали по тв.

Comment

• von Danitz
                          маринист-баталист
                          • Jul 2003
                          • 5350

Ще кажа само Стийв и повече няма да обяснявам , но вижте филма. Вече 30-40 години киното стои на едно място, само краде от миналото. Като видят за машинописеца, и феновете на редник Райън ще разберат...

Действитето се развива "тук и сега". Дори полският език е разбираем. Няма обяснения за невнимавали в училище. Истинско удоволствие. На замунда.

Comment

• Dinain
                            Платен агент на злото
                            • Jan 2006
                            • 14111

Ама това е отдавна известно, бе Даниц
                            " - Как е, научи ли се да уцелва вече?
                            - Не, но презарежда като Бог"

ПП Аз май също бях писал за тоя филм някога.
                            "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                            "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• von Danitz
                              маринист-баталист
                              • Jul 2003
                              • 5350

Мъката ми нямаше да има край, ако не беше известно

Comment

• vassiljp
                                новак
                                • Sep 2008
                                • 3

Филм за Първата Световна Война-гледах го по телевизията и ми хареса.
                                The Lost Battalion

Comment

Working...