В действителност танковете не си ги спомням, но наистина когато гледах филма ми направи впечатление това, че никоя от показаните машини не съществува в който и да е материал за ВСВ. Поне за мен обаче, този недостатък е твърде недостатъчен за да промени мнението ми, според което „Далечният мост” превъзхожда огромна част от споменатите до този момент военни филми. А те са именно – „Спасяването на редник Райън”, „Мръсната дузина”, „Бяхме войници” и себеподобните им по-скоро екшъни. Разбира се нямам в предвид че това не са добри филми, но когато съм в настроение за нещо сериозно те са последното нещо, което бих гледал.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
гледайте, ако имате вьзможност " Тора! Тора! Тора!" -един от най-добрите американски филми за сьбитията в Пьрл Харбьр, а не като оная разточителна боза "Пьрл Харбьр", кьдето нито героите са истински, нито декорите са декори- вместо линкори, бракувани разрушители и т.н.Rolling, turning, diving
Rolling, turning, diving, going in again
Run, live to fly, fly to live, do or die
Run, live to fly, fly to live, Aces high.
Comment
-
Филмът е един от най-добрите военни въобще, освен това е правен от смесен японско-американски екип, което трябва да говори нещо (а сценарият на японската част доколкото разбрах е писан от Куросава )albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Е, все пак е въпрос на личен вкус - аз плюя военно-историческите му продукции, защото не намирам в тях нищо стойностно (извън пропагандата, стереотипите и позата). Но това е въпрос на вкус и съвсем не е задължаващо . Но ако искаш можем да спретнем едно обсъждане на Спилбърговото творчество, макар предварително да е ясно, че нй-много ще успеем да изложим аргументирано личните си вкусове.
Comment
-
Американският тероризъм над българите
От много време се каня да попитам: "Знаете ли, кои са филмите на Акира Куросава за Всв и къде мога да ги изгледам?""Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена
с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"
Comment
-
за ВСВ специално не се сещам в момента, освен Тора! Тора! Тора! където прави японската част. А филмът не знам да го има на нашите фрий-та. Аз по една случайност го мъкна на 2 диска, обаче втория диск нещо се е прецакал... но с желание може да се гледа, само трябва да се пренапише индекса на файла с една програмка divfixalbireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
поручик Неделчо Бончев
Абе как се казваше този последния филм който излезе за ВСВ беше руски и знам че в заглавието присъстваше думата - звезда. И ако някои го е гледал да каже дали става.Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
Comment