Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Гост
-
Nova Zembla (2011)
imdb.com
Хареса ми самата идея за правенето на филм за експедицията на Баренц, която е един от най-смелите мореплавателски опити за времето си. Действието е може би леко тегаво, може би има и излишни моменти, но въпреки това филмчето си струва.A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
A strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Има нов филм за Ямамото - http://www.imdb.com/title/tt1932695/
Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
Не знам къде може да се намери, аз го гледах по време на полет. Хареса ми като цяло.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Интересното е, че го има и вариант на същия филм от 1968 г.: Rengô kantai shirei chôkan: Yamamoto Isoroku (1968)
С Тоширо Мифуне в ролята на Ямамото
Но нито първия, нито втория го има примерно в Пиратския залив.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Стария филм го има на няколко места, ще го дръпна. Засега не намирам новия. Ще го гледам с удоволствие - Ямамото е сред любимите ми исторически персонажи.
допълнение: Дръпнах го, за съжаление е версия с руски едногласов дублаж (малко е дразнещо и за съжаление не като отделна пътечка. Свиква се). Но качеството е общо взето добро. Филмът е стабилен, напомня в много отношение "Тора тора тора" и "Най-дългият японски ден". Мифуне е безупречен в ролята (не че съм се съмнявал, де). Хареса ми подхода към дребните детайли - да речем, във филма "Ямамото"(Мифуне) си имаше пет пръста на лявата ръка вместо само три, явно са сметнали, че това не е съществено и са прави (обикновено в историческите филми се случва да се отдели много внимание на такива детайли и да се пропусне нещо по-съществено).Last edited by gollum; 30-03-2012, 22:56.
Comment
-
pkolev написа Виж мнениеАвгуст.Восьмого
Comment
-
pkolev написа Виж мнениеАвгуст.ВосьмогоA strong toun Rodez hit is,
Comment
-
Parabellum написа Виж мнение
Comment