Emden написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Hans Delbruck написаТова с "Калашников" ме уби, не се изненадвам, че посредствен филм като "Враг пред портитите" ти е харесал.
Между другото скоро гледах 'Личен номер'. Накрая се оказа, че е правен по действителен случай - трябваше да си го пусна пак! Нискобюджетен явно , но все пак интересен филм. Оценка 5 по десетобалната!Проблемът на форума :damnyou:
"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
Паисий Хилендарски
Comment
-
Avatarx написаДа кажем, че като филм никак даже не е лош! (за портите става въпрос). Друг е въпросът, че е пълно с фактологични и технични и пр. неточности. От друга страна представяш ли си колко много са научили американците докато са правили филма А идеите не са лоши.
Между другото скоро гледах 'Личен номер'. Накрая се оказа, че е правен по действителен случай - трябваше да си го пусна пак! Нискобюджетен явно , но все пак интересен филм. Оценка 5 по десетобалната!
Това разбира се си е мое мнение и най-малкото искам да го налагам на някого. Просто казвам защо аз не го харесах и защо(филма съм го гледал в кино, тоест близо до оптималното качество на картина и звук).Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Струва си разбира се
Много добър, без емоционални изстъпления за разлика от повечето от останалите филми за войната. Чист и пригледен, без идеологически замърсявания. Филмите от неговата класа са малко. От немските "Das Boot", "Stalingrad", от руските "Проверки на дорогах", от американските "When Trumpets Fade". Поне за тия се сещам сега. Всеки от тях си струва да бъде гледан
P.S. Оп, пропуснах "Cross of Iron" или "Steiner - Das eiserne Kreuz".Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Hans Delbruck написаТа незнам какво са научили американците ама според мен филма е пълен боклук.Проблемът на форума :damnyou:
"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
Паисий Хилендарски
Comment
-
Avatarx написаАми сравни го с други американски филми на тема ВСВ,и по специално наблягащи на факта, че и руснаците са воювали във ВСВ, и да обсъдим защо е толкова лош този филм и кои са по-добрите американски филми на тази тематика.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Avatarx написаАми сравни го с други американски филми на тема ВСВ,и по специално наблягащи на факта, че и руснаците са воювали във ВСВ, и да обсъдим защо е толкова лош този филм и кои са по-добрите американски филми на тази тематика.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
Hans Delbruck написаНе е зле да споменеш кои филми имаш предвид, възможно е и да не съм ги гледал или вече да съм ги забравил.Проблемът на форума :damnyou:
Паисий Хилендарски
Comment
Comment