Не знам има ли подобна тема аз лично не намерих пък би трябвало.Преди два дни гледах "Сватбите на Иван Асен II".Много стар и много добър!Гледа ми се "Време разделно" но нещо като го сваля дава страни картини... :x
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Български филми
Collapse
X
-
Български филми
...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...Маркери: Никакви
-
Araslan написаНе знам има ли подобна тема аз лично не намерих пък би трябвало.Преди два дни гледах "Сватбите на Иван Асен II".Много стар и много добър!Гледа ми се "Време разделно" но нещо като го сваля дава страни картини... :xmay the Force be with you
-
Който иска български кино веднага да се свърже с Хан Соло , той има почти всичко. На пролет живот и здраве ще пазарувам при негоLast edited by Док Холидей; 13-12-2004, 21:55.То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
В "Сватбите на Иван Асен" има една потресаваща сцена - когато бъдещият цар сяда на трона... Освен това всеки път , когато гледам филма , се опитвам да запомня речетатива на слепеца - текста е невороятен... Изобщо това е класическо европейско кино , поне за мен. Апостол Карамитев умира по време на снимките. Поради тази причина мястото му до края заема Коста Цонев , който до този момент вече има една роля във филма. Някой чувал ли е за друг такъв случай изобщо ?Last edited by Човек; 13-12-2004, 03:54.Hannibal ante portas.
Comment
-
Филмът е абсолютно слаб. Чел съм и книгата-фактически самата тя е слаба. Няма дух и живец в нея.
Да така е, Апостол Карамитев умира по време на снимките на този филм и Коста Цонев го замества, като играе едновременно ролята на севастократор Александър и тази на Йоан Асен, откъм декори, дрехи и оръжие както винаги сме на висота, но откъм игра на актьорите-боза.
Но всеки си има собствен вкус, така че който не е гледал филма, нека да го гледа може й да му хареса.То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Вторият не съм го гледал, а първият доста отдавна. Наистина от доста време не съм гледал стари български филми (то нямам и възможност тука), просто такива са ми били впечатленията.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Мъжки времена е невероятен филм,Мера според мера, Куршум за Рая, Съдията, Аспарух, Време Разделно, Покръстването, слово за Буквите-това са шедьоври на българското историческо кино.А забравих да спомена и Козият Рог, Капитан Петко войвода, а още колко много има.
Но наистина според мен "Сватбите на Йоан Асен" е много слаб филмТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Мен пък ми харесаТи по горе изброените...Време разделно ми е любим български филм.Представям си БГ филм с ефекти ала Холивуд(без осиране на сценария ала Холивуд)...Козият рог коя версия?Като малък плачиех на Капитан Петко.Покръстването най ми хареса когато хан Борис каза на сръбския княз "коня си ти дадох,парясницата си ти дадох но един камък то земята българска не давам" Доста поучителна сцена за днешните политици както и за тези от изминалото столетие.Аспарух колко и да е невероятно не ми се понрави много.Не знам защо не ми хареса особено.Мъжки времена на съм го гледал но го има в ФТП може и да го сваля....Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Parabellum написаКойто иска български кино веднага да се сквърже с Хан Соло , той има почити всичко.На пролет живот и здраве ще пазарувам при негоmay the Force be with you
Comment
Comment