Абе за сега съм чел само 80 странички от тази кака и вече съм предубеден
А между другото някой чел ли е "Рали" :?:
Точно така,романа е на Стефан Дичев.В интерес на истината,този роман е за юноши-по определението на самия автор.По него имаше направен даже и български филм,който съм гледал и хич не е лош.Ама е правен много отдавна.Ако някой реши,може да прочете романите на Димитър Мантов.Писал е за Хан Крум,Калоян и Иван -Асен²².Романа за Калоян(така се казва и самата книга) е много интересен,добре са описани битките при Варна и Одрин.А Слав Христов Караславов има още един много хубав роман-"Солунските братя",за Кирил и Методий и написването на българската азбука.Но, самия роман е доста дебел и се чете по трудно.
че той ми даде първата книга на Мутафчиева а тя беше " Случаят Джем " та от там започнах да се интересувам от осмаската история,също така и на Parabelum за " История на Османската империя " на Ахмед Садулов. Обаче ALCIVIAD е виновникът за всичко останало
Дааа... Иво, Джем си беше велика книга от бг. автор също и " Летописи на смутното време" пак много яка книга 8) . Не съм чел много исторически книги от бг писатели но има добри автори.
Comment