Кирилица - ПРОЧЕТИ! ВАЖНО!
В по-невръстна възраст много се кефех на Вера Мутафчиева. Бях влюбен в романа и "Рицарят". После обаче порастнах и ми се отвориха очите. Освен емоционалната си стойност романите на Вера са доста слаби, особено откъм "историческия" елемент. Как ви звучи, например, че рижарите умират самотни в бронираните си черупки, и това към 1205 г ? :lol: :lol:
В по-невръстна възраст много се кефех на Вера Мутафчиева. Бях влюбен в романа и "Рицарят". После обаче порастнах и ми се отвориха очите. Освен емоционалната си стойност романите на Вера са доста слаби, особено откъм "историческия" елемент. Как ви звучи, например, че рижарите умират самотни в бронираните си черупки, и това към 1205 г ? :lol: :lol:
romanite na Vera Mutavchieva sa ne za vseki .v smisul ne na vseki 6te dopadne neiniq na4in na pisane
)Повечето от авторите имат супер романи-Гор Видал със "Сътворението" и "Юлиан Отстъпник",Анри Троя- също,въпреки,че неговите са по-скоро романизирани биографии,но тези на Иван Грозни и Петър Първи ми харесаха много, а тази за "Екатерина Велика" не чак толкова.Алексей Толстой-Петър ²-харесва ми,но трилогията му "Ходене по мъките" май е по-добра.Морис Дрюон-поредицата за френските крале беше готина.А защо не си спомним за Дядо Вазов-"Под Игото" според мен поне е страхотен роман,с удоволствие съм си го препрочитал няколко пъти!Не зам дали някой от вас е чел "Фаворитът"на един руски писател,на когото в момента не мога да си спомня името,но ще се сетя-книгата е в два тома и е за фаворита на Екатерина Велика,княз ПотЬомкин.На мен много ми хареса.Що се отнася до Антон Дончев-книгите му ме кефят."Време разделно" е силен не с факта на убииствата,а с подбудите които стоят зад тях.Но аз мисля ,че от неговите романи най-силно впечатление ми е направил "Сказание за хан Аспарух,княз Слав и Жреца Терес".Абе хубави исторически романи има много,може ли да ги изброи и даги изчете човек всичките!
Comment