Ако залитнем в посока абсурди(може ли? може ли?! може ли!) бих казал че на меховете от всички филми, проблемът им е че носят много малък номер обувки. Крачетата на тези от "Огненият Кръг"(Динайн е прав че превода на заглавието куца) са така, на око, не повече от три на два метра. Или около 450-ти номер обувка. Десет пъти по голям чепик от този на едър мъж, но поне 20 000 пъти по-голямо тегло. При 2 000 тона робот нали разбирате какво ще се случи. При налягане на почвата от порядъка на над 300 тона на квадратен метър, или 30-тина килограма на квадратен сантиметър. На океанският бряг. В тинята. В момента в който си вдигне единият крак, за да направи крачка и моментално е затънал до чатала. Край на филма
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фантастични филми
Collapse
X
-
На мене копитцата ми се видаха пропорционални, поне на сцената в която го изкарват с гъсеничен транспортьор в началото, отделно аз го разконспирирах че има антигравитатор т.е тежи само 80 тона и като резултат налякането върху грунта е повече от приемливо. а когато е във водата помага и плаваемоста която има.
Comment
-
А и не ми се струва да има потенциал за франчайз с пет продължения, което днес също е важно.
Междо другото, ако някой го е пропуснал, това е доста симпатичен екшън в космоса с някой прояви на реализъм и актьорска игра доста над средното.
ИМО ниският му рейтинг в IMDB е тотално незаслужен.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Imperial написа Виж мнениеGravity е феноменален, за съжаление е много лесно да се определи като "най-добрият НФ филм от много време насам" просто защото няма с какво да се сравнява...
Comment
-
Според мен единственото фантастично във филма, бяха отломките от спътници летящи на срещуположна орбита от МКС и Хабъл. И че МКС, Хабъл и хипотетичната китайска станция орбитират на един ешалон. Извън това, си прав че филма не е никаква фантастика. Всичко в него реално може да се случи и е много рядък случай в който сценаристите са си написали домашното. А самият факт, че да намерим кусури във филма трябва да задълбаваме какви точно пожарогасители има на МКС и че са "безоткатни" само дава представа колко добът и изпипан е филма.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Не знам дали това е темата или тази за лоши филми. Ама да го наречем лош филм значи да му вдигнем нивото. Нема такъв дебилизъм като Пасифик Рим - тоя гротесков пунтаж на японските извратено-инфантилни дебилизми нема шанс в никоя класация. Единственото място, в което някой трябва да му позволи да съществува, е в някоя сатира на Тарантино. Ама и за там вече е твърде късно. ИМХО - дори идиотиите като трансформърс или бетъл шип са нива над тази глупост. Защо изгубих два часа за това - не знам.
ПП - първият филм, в който режисура, сценарий и актьори сакват повече от тия в българските сериали. как е възможно да се сглоби тоя връх на бездарието - не ми е ясно. Уве Бол е направо некъв гений в сравнение с тоя боклук.Last edited by кало; 12-10-2013, 21:08.
Comment
-
кало написа Виж мнениеНема такъв дебилизъм като Пасифик Рим.
П.П. - най нагло се закачам с пристрастията на Кало, фирмът е тъп.
П.П.П. ама руснаците наистина бяха стереотипни.
Comment
-
Аз пък ви се чудя на акъла как може да си губите времето да гледате такива неща след като по начало е ясно, че няма да стават за гледане.Liberte, egalite, fraternite
Viva la revolution
Zalmoxis написаИмайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
dibo написаПреценил съм като модератор, че езикът Ви е неподходящ и толкова.
Comment
-
Подкрепям. Който не харесва monster movies, да не ги гледа, пределно ясно е какво се очаква от филм с извънземна инвазия/гигантски роботи/чудовища. Все едно да отида да гледам "Облачно с кюфтета 2: Отмъщението на огризките" и после рев колко е лош филмът. Кому е нужно това - не знам, но някои хора го правят с упорит мазохизъм."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
Comment