Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фантастични филми

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ако залитнем в посока абсурди(може ли? може ли?! може ли!) бих казал че на меховете от всички филми, проблемът им е че носят много малък номер обувки. Крачетата на тези от "Огненият Кръг"(Динайн е прав че превода на заглавието куца) са така, на око, не повече от три на два метра. Или около 450-ти номер обувка. Десет пъти по голям чепик от този на едър мъж, но поне 20 000 пъти по-голямо тегло. При 2 000 тона робот нали разбирате какво ще се случи. При налягане на почвата от порядъка на над 300 тона на квадратен метър, или 30-тина килограма на квадратен сантиметър. На океанският бряг. В тинята. В момента в който си вдигне единият крак, за да направи крачка и моментално е затънал до чатала. Край на филма
    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

За пълнота на годзилианската палитра:
      Click image for larger version

Name:	08.jpg
Views:	1
Size:	39.8 КБ
ID:	537489
      "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

На мене копитцата ми се видаха пропорционални, поне на сцената в която го изкарват с гъсеничен транспортьор в началото, отделно аз го разконспирирах че има антигравитатор т.е тежи само 80 тона и като резултат налякането върху грунта е повече от приемливо. а когато е във водата помага и плаваемоста която има.

Comment

Намерих си картинка и я мащабирах. Ако Циганска Опасност е 80 м високо, то тогава ходилото му е 21.5 метра дълго и 12,20 метра широко. т.е 525 квадратни метра опорна площ. т.е 3,52 т на метър, за сравнение типичен танк има 8,5 тона. и това е без да смятама антигравитатора.

Comment

pnp5q написа Виж мнение
            За пълнота на годзилианската палитра:
            [ATTACH=CONFIG]21219[/ATTACH]

Comment

Gravity е феноменален, за съжаление е много лесно да се определи като "най-добрият НФ филм от много време насам" просто защото няма с какво да се сравнява...
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Ако трябва да сме обективни, "от много време насам" може да се пропусне. Въпроса е, че някои стари класики трудно ще отстъпят първенството сред феновете. А и не ми се струва да има потенциал за франчайз с пет продължения, което днес също е важно.

Comment

А и не ми се струва да има потенциал за франчайз с пет продължения, което днес също е важно.
                  Няма начин. Те вече разрушиха всичко което човечеството има в космоса, включая несъществуващата китайска станция.

Междо другото, ако някой го е пропуснал, това е доста симпатичен екшън в космоса с някой прояви на реализъм и актьорска игра доста над средното.

ИМО ниският му рейтинг в IMDB е тотално незаслужен.

Comment

Imperial написа Виж мнение
                    Gravity е феноменален, за съжаление е много лесно да се определи като "най-добрият НФ филм от много време насам" просто защото няма с какво да се сравнява...
                    Не съм сигурен дали настоящото развитие на технологиите не праща този филм в жанра на приключенските. Аз поне не видях фантастични елементи в него, за сметка на това видях много научни елементи и феноменално ниско присъствие, на нелепи сценаристки грешки. На мен лично много ми допадна.

Comment

Според мен единственото фантастично във филма, бяха отломките от спътници летящи на срещуположна орбита от МКС и Хабъл. И че МКС, Хабъл и хипотетичната китайска станция орбитират на един ешалон. Извън това, си прав че филма не е никаква фантастика. Всичко в него реално може да се случи и е много рядък случай в който сценаристите са си написали домашното. А самият факт, че да намерим кусури във филма трябва да задълбаваме какви точно пожарогасители има на МКС и че са "безоткатни" само дава представа колко добът и изпипан е филма.

Comment

Не знам дали това е темата или тази за лоши филми. Ама да го наречем лош филм значи да му вдигнем нивото. Нема такъв дебилизъм като Пасифик Рим - тоя гротесков пунтаж на японските извратено-инфантилни дебилизми нема шанс в никоя класация. Единственото място, в което някой трябва да му позволи да съществува, е в някоя сатира на Тарантино. Ама и за там вече е твърде късно. ИМХО - дори идиотиите като трансформърс или бетъл шип са нива над тази глупост. Защо изгубих два часа за това - не знам.

ПП - първият филм, в който режисура, сценарий и актьори сакват повече от тия в българските сериали. как е възможно да се сглоби тоя връх на бездарието - не ми е ясно. Уве Бол е направо некъв гений в сравнение с тоя боклук.
                        Last edited by кало; 12-10-2013, 21:08.

Comment

кало написа Виж мнение
                          Нема такъв дебилизъм като Пасифик Рим.
                          Айде айде, не ти харесва само защото руският робот беше грозен и руските пилоти-чукондури, признай си че ако бяха куул щеше да ти хареса

П.П. - най нагло се закачам с пристрастията на Кало, фирмът е тъп.
                          П.П.П. ама руснаците наистина бяха стереотипни.

Comment

Аз пък ви се чудя на акъла как може да си губите времето да гледате такива неща след като по начало е ясно, че няма да стават за гледане.
                            Liberte, egalite, fraternite
                            Viva la revolution
                            Zalmoxis написа
                            Имайте предвид, че влизането в Бойна Слава за средния българин е значителен културен шок.
                            http://hristoen4ev.blogspot.com/
                            dibo написа
                            Преценил съм като модератор, че езикът Ви е неподходящ и толкова.
                            - това се случва, когато се докладват богопомазани като Тора.

Comment

Вие нещо много насериозно се вземате
                              albireo написа
                              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Подкрепям. Който не харесва monster movies, да не ги гледа, пределно ясно е какво се очаква от филм с извънземна инвазия/гигантски роботи/чудовища. Все едно да отида да гледам "Облачно с кюфтета 2: Отмъщението на огризките" и после рев колко е лош филмът. Кому е нужно това - не знам, но някои хора го правят с упорит мазохизъм.
                                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                                "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Working...
                                X