Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фантастични филми

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Riddick (2013)

То не е толкова фантастика, колкото приключенско фентъзи, но ми хареса много. Завръщане към концепцията от първия филм, пустинна планета, екзотични опастности, наемници, сървайвъл. Филмът е 2 часа, а ми се стори 4 (в добрия смисъл). Само персонажът "Сантана" беше тотално нелеп, дразнещ и излишен.

Хрумна ми и защо цялата история ми е смътно позната - ами че това са си хрониките на Конан в модерен вариант. Около цялата концепция за Ридик може да се изгради аналогична вселена - филми, комикси, книги, игри и т.н.
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Новият Ридик.

Общо взето без забележки, с изключение на това че е малко по-дълъг отколкото е било нужно и няколко дежавута от "Pitch Black". Чесно казано първата фантастика тази година която не ме разочарова и на йота.
      Хубавото е също и че ефектите са далеч по-добри отколкото на филми с неколкократно по-висок бюджет. Абе ще се гледа и втори път.

Едит: Моя грешка, бях забравил за тази тема. Мерси на модератора че премести поста тук. За това ни се дублират постовете с Динайн.
      Last edited by Amazon; 22-09-2013, 18:16.
      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

А, ще се гледа значи! Мислех, че е римейк на стария Ридик.
        Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

Филмът е много гледаем. Леко power fantasy за Вин Дизел, но няма лошо, образът си беше як.
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Има и по-нова и пълна версия от тази година (винаги когато гледам НФ сериал ми е интересно да имам подръка пропорциите на корабите им )
            http://www.st-minutiae.com/misc/comp...ison_large.png
            Ето още една:
            We don't see things as they are, we see them as we are
            ---Anais Nin----

Comment

С най-пълната засега версия:
              We don't see things as they are, we see them as we are
              ---Anais Nin----

Comment

Amazon написа Виж мнение
                Иначе на база интуиция прогнозирам че това ще е хубав филм:

Ще видим дали съм бил прав.
                Вчера го гледах. Прав съм бил. Особено ако човек е наясно с материалната част. Обаче за хора които си мислят че космонавтите в орбита "летят" защото няма гавитация, не знаят какво е първа космическа скорост, не са запознати принципно с устройството на СЪЮЗ, вярват че човек "избухва" във вакум и не харесват краката на Сандра Бълок, филма ще е тегавичък.
                Ще се гледа втори път.
                This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

SizarieldoR написа Виж мнение
                  Pacific Rim беше хубав филм. Можете да хейтвате колкото си искате, но историята беше над средното ниво на оригиналност на Холивуд, специалните ефекти бяха прилични а героите бяха истински герои а не CGI хора като в Трансформърс. В смисъл, актьори, които играят CGI хора... Смисълът леко се изгуби, но да Филмът беше забавен.
                  Филмът беше бозав, историята бива, актьорите и те, но хуманоидните роботи и всичко около тях го прави боза с консерванти (демек не може и резлива да стане). Непростима боза. Айде да кажем робота трябва да е хуманоиден за да с еуправлява лесно от човечка...ама защо човечката трябва да е вътре? дори сега Предейтори и сие си летят управлявани от другият край на света, кайне проблем. пускаш крачещите роботи на конвейт и набираш геймъчета във фейсбук, бас държа че ще скрият шапката на всеки от пилотите във филма.
                  Реакторите- явно бяха някакви едноконтурни чудеса, въпросът е как всичко около тях не се гътна...После- тоботите окомерно тежаха макс 80 тона, защото ги мъкнеха по фантасмагоричен начин с Чинуци, при това макс, а иначе окомерно наполовина, защото имаха положителна плаваемост и стърчаха над торса, при толкова лекаконструкция тя трябва да е силно тенекиена, но въопреки това не се нагъваше когато го блатеха гадинки или го хвърляха на половин километър. Друга просотота- как така му спряха тока с ЕМИ??? че това от 50 години се предвижда във всички военни машини. без значение дали са цифрови или аналогови.
                  Оръжията- гениално хръмване да сложат меч...чааак в края на филма...вярно китаеца имаше циркуляри.

Но най-тъпото бяха началните цвени, Фъ-22 на бръснещ полет стреля с вулкана и гадинака го перва с лапа....бисер, и в годзила беше така. И то при положение че на всеко зелено човече ще му дойде на акъла просто да виси на километър над гадинката и да я шибне с една бетонобойна бомба,и резултата ще е че гадинката ще стане на мръвки, пример GBU-28 e таква бомба, 2 тона и малко, разработена е за 3 седмици, а те първото гадинче го мъчат цели 6. изивод- дори да няма таква бомба (а то почти всяка би свършил аработа) за 3 седмици може да се направи, една да се изпитва, и цяла седмица да се практикува върху гадинки
                  и пак остават цели две седмици. Портала от който се появяваха- какво по-лесно нещо им аот това да се минира?Мините се исползват от повече от век, има най-различни взриватели, поставят се от въздуха- минно поле, излиза гадинката, казва БУУУМ, става на мръвки, долита на следващият ден Ц-130 и пуска още мини. Обябява се зона забранена за корабоплаване и воала. Естествено това не е так азлерищно като грамадански хуманоиден робот, ама все пак.....как да е "Боза с консерванти"
                  не че не съм гледал и по-тъпи неща.

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
                    тоботите окомерно тежаха макс 80 тона, защото ги мъкнеха по фантасмагоричен начин с Чинуци
                    Мисля, че си настроен твърде оптимистично към цялата история

Gipsy Danger (на нашето момче йегера)
                    Striker Eureka (негърския)

и разбира се

V-50 Jumphawk

Comment

Аз много добре съм си настроен, но това го носеха 8 (осем) хелокопетера, респективно то няма как да тежи 2000 тона. Иначе сега се сещам че може и да не е правопоточна турбината, може да е едноконтурно, с някакъв топлоносител, да кажем метален...ама защо въздухозаборника беше толкова отворен, че той ще глутне сума мръсотия и ще износи лопатките за нула време, а всякакви органични боклуци за станат на катран по контура.
                      Striker Eureka беше австралийски, а те бяха доста белички....а вярно че после негърът го управляваше.

Как да е, не сматам че се иска кой знае колко усилия да направят филма поне малко смислен, при това без изобщо да се жертва от зрелищноста. Иначе като направя беше добър.

Иначе представи си колко злелищно ще е : пъпли Кайджу по щрасето..появява зе Фъ-15Е, малко куул реплики и едно ГБУ-28 поема надоло, (забавен кадър) удря гадинката в грабна, тя губи контрол над кракаатси (гадинката е годзилоидана, права) почва да се свлича (тук се правим на разсеяни и оставяме бомбата на забавител) гадинчето се свлича, и се хваща с паи за близките небостъргачи,,фасатите им падат, хора се изръсват от прозорците.....гадинката се свлича на паважа и се гърчи още малко добавяйки разрушения...да кажем прекъсва магистрален водопровод който бликва във вид на гейзер (нищо че той не може да е толкова плитко)..наства забавнията бомент, бомбата...а сетих се, първата бомба е инертна, само прекъсва гръбнака, уж такава че да ен бутне половината град, в последно време се ползват такива....значи оставани времем да рушим града с гадинка която се влачи на предни лапи...за драматизъм я даваме как се придърпва към училиен автобус заклещен от катастрофирали возила.....симпатични афроамерикански и азиатски дежа пискат на екрана.....аха аха гадинката ще си докопа.....смелият пилот на Фъ-15Е след още няколко куул реплики се връща и мята вечеистинаска бомба, получава се БУУУУМ, и карантиите на гадинчето се изсипват по аванюто, баш катоонзи кашалот дето го бяха возили с камион, водата отмива кървищата и те като река се стичат към нячи подметки...камерата се отдалечава и показва главният негът който разъждава замислено как не е това начинът да се борят с гадините..и воала, на някой му хръмва да прави човекоидни роботи.
                      Роботите са дистанционно управляеми, но за пълен контрол пилотите са дирекно свързани със сензорите на робота, и воала пак имем мъртви пилоти ит претоварване, или дори осакатени, което ни дава възможниост да спретнем хубава сълзлива сцна между унвалидизираният брат който казва ан оцелеллият “продължи делото, бъди силен за двама”. А ако е толкова мерак да има и пилоти на място може първите модели да са с пилоти в самият робот, уж докато се осъвършенства интерфейса, и воала имам негърът който е облъчен на ранен модел, дори може същият модел да се ползва вместо Джипси за последна битка, защото как иначе ще стане саможертва...зобщо с 5 минути премисляне (трябваше ми повече да го набера) се получва и по-зрелищно, и с драма, и с повече реализъм.

Comment

Звучи много добре, но има една приказка: Не ми давай акъл, дай ми пари Гилермо дел Торо прави страхотни жертви, за да концентрира целия бюджет в битките между йегери и кайджу. Иска да издигне тая част до нови висини и както виждаме - успява. За сметка на това нито има пари за актьори, нито му остават пари за реклама. Ако беше вкарал някакви кежуъл бомбардировки и прочие баналности, филма щеше да се окаже съвсем посредствен, примерно като Батълшип. А така остава в историята

Comment

Не съм го гледал това чудо (както се оказва, за щастие), май въобще нищо от последно-годишните фантастики не съм гледал (и, пак, явно за щастие), но въпросът, Гоги, се свежда до нещо просто: а каква част от целевата аудитория на този род филми ще усети разликата? Мисля че твърде малка, за да има реално значение. И затова се получават разни бози, дегизирани в нещо като НФ-"дрешки". Най-често просто филми на ужасите или екшъни в различен "сетинг". А след като НФ-то е там само за фон, то защо да си правят труда (дори и да приемем, че са в състояние) да го правят смислено или дори "реалистично"?

Comment

gollum написа Виж мнение
                            но въпросът, Гоги, се свежда до нещо просто: а каква част от целевата аудитория на този род филми ще усети разликата? Мисля че твърде малка, за да има реално значение. ?
                            E az не съм депутат за да говоря от името на плиткоумният плебс, аз говоря от мое име. Отделно вариантът който описвам замества само първите 10 минути от филма,след него всичко си е по старому, и едва ли ще струва много повече.
                            Друг въпрос че това което са направили е значително по-лесно за измисляне "има гадинки, и ние правим гадининги", как и защо така не е интересно, резултатът е "боза с консерванти" Иначе актьорският състава беше повече от приемлив. Но режисьорът го мързо да мисли затова бичи по шаблони...а може и толкова да може.
                            Тъкмо ми хрумна- сравнително безсмислената сцена с бременната хлебарка се маха и бюджета се ползва за бомбенето на първата гадина, и може да се вкара къде повече драма....впрочем мяй ми е убягнало колко години минават между атака 1 и затваряне на прохода, но трябва да са поне 15 съдейки по възраста на японката...а на негъра май не му се беше отразило много....просто ми хрумна.

Comment

Да бе, Гилермо дел Торо - цървул; Гаден Гоги - скрит филмов талант

Comment

Working...
                              X