Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фантастични филми

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

За последен път давам пари за такава боза като Elysium.

1951 написа Виж мнение
    Ефектите бяха епични.
    VFX artists винаги си вършат работата съвестно - защото там се иска талант за да пробиеш. Същото явно не може да се каже за сценаристите, според наличните доказателства.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

1951 написа
      Съвсем очевидно Елизиум имаше сили за сигурност.
      Съвсем очевидно финалната битка на Елизиум се водеше между шепа бежанци (май петима) и шепа наемници (числом и словом трима), а въпросните сили за сигурност не се мярнаха никакви, докато всичко не приключи. А ей така, пътьом, тримата наемници избиха правителството/превзеха командната зала на Елизиум. И заклаха безславно Министъра на отбраната.

Ефектите бяха епични. Само като видях как кацащия южноафрикански кораб (или каквото там го водят) си променяше механизацията на "крилото" си дадох сметка, че някой бая си е играл.
      А иначе, екзоселетите са с такова предназначение. Да млатиш по-силно, да носиш повече, да късаш главите на андроидите.
      Съжалявам, но това с крилото дори не съм го забелязал. Като говоря за епични битки и ефекти, имам предвид бойни полета, спиращи дъха пейзажи, грамадни космически кораби, роботи и т.н. - такива неща нямаше. Южноафриканският кораб от сцената с отвличането спокойно можеше да бъде хеликоптер - същата работа.

Апропо, екзоскелета, очаквах да има някакви джаджи - да сканира, да вижда през стени, да има някакви оръжия, да лети дори - нищо такова.
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Да не говорим, че главният герой трябваше да умре за пет дни от лъчева болест, но вместо да се влошава, той ставаше все по-силен и по-силен.
        Първият ден повръщаше, а на петия - къртеше мивки. Филмът счупи тъпомера.

Comment

Мен пък много ме издразни малкото момиченце. Вместо да предизвика съжаление, чавето беше толкова досадно, че целият филм се надявах някой да го застреля.
          Отделно дето филма прокламираше двупосочен расизъм. От една страна белите пак бяха лошите. От друга внушението че хиспаносите са завладяли и пренаселили щатите и за това долу е такава кочина.
          Иначе аз отидох да гледам филма с толкова ниски очаквания(все пак това е режисьора на District - 9, какво очаквате?), че ми хареса въпреки ъпсурдите. Но за разлика от Pacific Rim не бих го гледал втори път.
          С една дума Мат Деймън почти успя да изнесе филма. Обаче почти.

Иначе на база интуиция прогнозирам че това ще е хубав филм:

Ще видим дали съм бил прав.
          Last edited by Amazon; 18-08-2013, 17:09.
          This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

1951 написа
            "Контакт" е сравнително научно обосновано предположение какво би могло да се случи в показаната ситуация. Има филми, където нещата са до някъде научно обосновани, дори и да има тотално фантастични елементи.
            Прав си (за "Контакт", има и поне още няколко филма, които уверено влизат в категорията истинско НФ (като "Космическата одисея")). Моята идея (понеже Империал ме е споменал и говорихме оня ден за това) е, че си трябва отделна тема за истинско НФ и още една (тази) за онова, което днес минава за такова (но всъщност е едно от (общо взето) двете - хорър/трилър или екшън във фантастични "дрешки"). В нея ще попадат (очевидно) и разните екранизации на комикси (е, много редки случаи биха могли да попаднат и в другата (все още нереализирана) тема.

Comment

Imperial написа Виж мнение
              Както Голъм отбеляза, добре е да си има отделна тема за това. Забележете, че нарочно не съм сложил "научно-" в името на темата - истински "научно-фантастични" филми просто не се правят.

Ето нещо, което не знам как съм пропуснал, но сега открих пълния филм в youtube, вероятно го има и другаде.
              Ямато го гледах преди време. Обещаваща идея, но японските актьори и сценаристи съсипаха всичко. Диалозите толкова ме издразниха с плоскостта си и отдалечеността от реалните човешки отношения, че спрях филма на средата.

Comment

Angelmr написа Виж мнение
                японските актьори и сценаристи съсипаха всичко. Диалозите толкова ме издразниха с плоскостта си и отдалечеността от реалните човешки отношения, че спрях филма на средата.
                За пръв път ли гледаш японски филм? Да не говорим, че е правен по анимация. За непредубедения западен зрител филмът е почти негледаем, обаче ако си пробвал игралния филм за истинския Ямато, който излезе преди 2-3 години, положението е абсолютно същото - т.е. проблемът е културното разминаване, а не конкретните сценаристи и актьори.
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

"No beast so fierce but knows some touch of pity."
                  "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Nещо малко встрани от темата, но надявам се достатъчно любопитно:
                    Starship Dimensions - A Museum of Speculative Fiction inspired Spaceships
                    Attached Files
                    We don't see things as they are, we see them as we are
                    ---Anais Nin----

Comment

dibo написа Виж мнение
                      Nещо малко встрани от темата, но надявам се достатъчно любопитно:
                      Starship Dimensions - A Museum of Speculative Fiction inspired Spaceships
                      http://www.merzo.net/index.html
                      Има и по-нова и пълна версия от тази година (винаги когато гледам НФ сериал ми е интересно да имам подръка пропорциите на корабите им )
                      http://www.st-minutiae.com/misc/comp...ison_large.png

Comment

Pacific Rim беше хубав филм. Можете да хейтвате колкото си искате, но историята беше над средното ниво на оригиналност на Холивуд, специалните ефекти бяха прилични а героите бяха истински герои а не CGI хора като в Трансформърс. В смисъл, актьори, които играят CGI хора... Смисълът леко се изгуби, но да Филмът беше забавен.

Comment

Един филм за който се казва, че разкрива японската душевност. Гледайте не толкова самата фабула, а чувствата, отношенията и методите за работа. Тяхната култура е много различна, и ако буквално гледаш техен филм (все едно е западен) ще ти се стори малоумен и инфантилен.

Comment

Mitko, благодаря за филма (мисля че някой вече го бе споменал в друга тема), но това е исторически, а не фантастичен филм.

ПП Като почитател на азиатското кино (и японското в частност) да добавя, че има определена разлика между изразителността им в стандартните японски комикси/анимации (и всичко правено по тях), която е доста "свръх" разбиранията и очакванията на човек, свикнал с европейско или американско кино и "нормалното" им кино (включително историческото), където нещата са с поне десетина градуса надолу, т.е. по-близо до стандарта (за киното на Куросава или Озу въобще и не споменавам, защото то си е почти 1 към 1 с разбиранията ни), с които сме свикнали, т.е. не изисква особена "адаптация". Това го отбелязвам, защото "Space Battleship Yamato" си е по тяхна доста стандартна анимация.

Comment

За тези, които не могат да изтърпят целия филм.

...

Корабите на нашите ми харесват ужасно много, някой ден трябва да направя нещо в такъв стил.
                              albireo написа

Comment

There's plenty of science fiction that looks like people involved with it were tipsy or impaired — but this might be the first space action movie that was

Слагам го тук, за да не забравя да го гледам довечера.
                                albireo написа

Comment

Working...
                                X