Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кланови войни

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Петър Илиев написа Виж мнение
    За един ден битки с първи тиър и вече всичко е изяснено?! Няма как да се кемпи, защото видимостта е доста понижена - трябва да се приближиш доста близо активно или пасивно за да разузнаеш. Поради липса на добър обхват "количките" трябва да се подредят стратегически и прикрити в своите позиции (нещо напълно ново за кланова битка) , за да предават сигнала, иначе се губи представа какво става на фронта и в тила, съответно и видимостта към откритите цели. Съществуват машини с различни положителни качества - Т1 - близък бой, МС-1 - снайпер (при това доста точен), Трактора - пасивен скаут, заради по-добрия обзор. Със модули по танка и умения на екипажите могат да се "изострят" доста осезаемо в първите тиъри определени качества. В по-горните нива вече артилерията в равен тиър е основния фактор - обхватът на стрелба не достига, значи трябва да се релокират, парабулата на снаряда е различна и обичайните прикрития вече не са валидни. Към нея трябват добри скаути, какво обаче трябва да е съотношението, какво ако противникът не играе предпазливо а атакува... изобщо играта придобива съвсем нови измерения в новия формат на битките, за всеки един отделен тиър изникват десетки нови вариации за тактическа игра. Мисля че играта беше къде къде по-изпълнена със свинско кемпене в десети тиър. Иначе промяната беше нужна, защото всичко доста се беше поизтъркало и опираше до до болка познатите 3-4 използвани танка. Защо всичко да не се умножи по 10 и какво се губи от това?
    Абсолютно съм съгласен новият формат на клановите е много по-динамичен,по-разнообразен откъм тактически възможности и доста по-достъпен. Старият формат не допускаше малки или нови кланове с зле сработени все още отбори или такива без десетки,то не че сега не трябват десетки де,но има възможност за тия кланове да припечелят нещичко на малките тиъри че и до 8-ми тиър може би а не да гледаме по картата едни и същи стари муцуни които си папкат златце всеки ден и не допускат никой друг да си вземе.
    А и fidelis не че те нападам,но защо ли долавям в постовете ти една нотка на арогантност един вид "Къде сте вие къде съм аз!" вярно е че ти имаш най-много опит в играта от всички тук но какво е това пренебрежение към "детските колички" при положение че с тях можеш да играеш толкова забавно и агресивно кланова какво като нямат по 2000-2500хп Матилдата има броня,Хетцера има 105мм тия нови съветски Т-та също са добри а Мардера,Валентин АТ и СУ-26 са отлични за тиъра си.
    Извинявам се пак че звучи като нападка,но аз играя често с "детските колички" и съм длъжен да защитя честта им.

Comment

Абсолютно никаква арогантност,дори и не съм си го и помислял.Ще се опитам да обясня.Мъниците не са ми интересни в рандом защото са прекалено лесни за игра.Хващаш например хетцер които си е определено ОП или да кажем това премиумното френско ТД,назобен екипаж и оборудване и ако имаш опит в играта-ми по 3-5 кила всяка игра и през 5-7 игри топ гън и купища медали.Безинтересно ми е така-прекалено е лесно.За кланови-никаква тактика не можеш базира на тези фъстъци-там има еднo правило-който изчака другия да ръшне-той печели.В началото всеки си заема ключовите позиции и от там насетне-едно дълго надлъгване.А мръднеш-а са те спотнали и си предал богу дух без да видиш дори кой те е пушнал.Хаиде като е станал формата толкова разнообразен спрямо Тр10 ми кажете кой е този танк който ще върши работата на бата за мобилен спотър?Има бързи машинки,но всеки техен опит да направят активно скаутване е самоубииство-с един два изсрела са препарирани без да светнат нищо.Докато бата си има кръвта да отнесе изстрел на всяко свине(ТД с голям калибър,да не говорим колко трудно се мери с такова ТД бат),баунсва и тези негови абсорбиращи вериги...Ами коя ще е тази артилерия биеща със сплашове през къщите като Т92 да речем...
      А към Петър-кампи се и още как-верно видимоста е понижена ама като ти лепна един трактор отпред в храст с камуфлажите му скилове и тръба и група на 50м зад него с по-точни оръдия-трактора клечи и спотва само,другите разтрелват отзад без да бъдат спотнати.Ха иди ръшни от там...Докато в 10Тр в същата ситуация пращаш бат с лампа да завърти кръгче,докладва за лампа,макс два възможни храста има на това направление за всяка карта,артито ги прострелва и си готов.
      Last edited by fidelis; 15-06-2013, 18:16.

Comment

На Ел Халиф успешно прилагаме атакуваща стратегия както в Т10 така и в малките нива, включително и Т1.
        Не знам как е на европейските карти, но тук кампенето е обречено на провал.
        Nobody has three balls but some people have two very good ones!

Comment

Понеже нашия клан е млък и недорасъл за Европа (там са най силните кланове така да се каже) , ние си играем в Африка от самото начало (за слабаците и нубовете) , обаче не знам защо доста от добрите кланове са се съсредоточили в Африка сега (може би тези провинции с по 6 000 злато са ги поблазнили) , което всъщност определя същността на един клан.Като заключение , Африка е за слабите когато се взима малко злато , но когато се дава по 6 000 злато вече не е непрестижно да се играе там(Ами лично мое мнение е че всеки играе за златото а не за престижа). А относно мнението на Ултрата (който всъщност ми е един от най-добрите полеви командири) , ние сме си атакуващи както на 10-ти тиер танкове , така и на новия формат , никога не сме се крили като мишки и винаги сме атакували.
          Този, който не е готов да отдаде живота си , той не е достоен да го притежава.

Comment

С кампене не се постига победа, вярно е. Но медала винаги има две страни. Фиделис е напълно прав за описание на механиката при ниските тиери. По-разумният и предпазлив печели повече. Играя при PTS в момента, и мога да ти кажа че се правят финтове на дърво по 10-12 минути на клановите битки(разбирай играят със слаби кланове, на които както и да играят ще ги победят с чистото умение на играчите коите имат). До тиер 5 практически всеки танк е one-shotable, артилерията може да разчита само на преки попадения, и няма танкове които да са точни от движение(за да разчиташ на бърза атака). Чак в тиер 5 се появават Chaffee и Т-50-2, които са със статистики на 6-то ниво танкове и просто тотално небалансирани, и които можеш да използваш за агресивна игра(добави че имаш на разположение Hummel и SU-8). Това което може би не се разбира, е че при организирана игра, "количките" наиситина губят фактора HP, който е страшно съществен при Т10, и е един от най-важните при агресивна игра.

Comment

[ATTACH=CONFIG]България и Балканите в края на Юни 2013 :whistle:[/ATTACH]
              Attached Files
              Raste @ Elite Epic Fail Clan [EPIC] EU
              Asekato @ Първа българска черноморска дивизия [1-Bul] RU
              ESL BG WoT Master League Admin

Comment

Хвала .Дано да продължи така .

Comment

Браво! А сега - "България на три морета"
                  У Штирлица было два танка он на них катался по очереди.
                  Очередь возмущалась, но не расходилась.

Comment

Честито и от мен. Искрено завиждам на всички които успяват да участват. Обаче малкия е в такъв период, че точно по време на клановите е решил, че точно аз трябва да го приспивам, та за сега мога само да наблюдавам от далеч развитието на картата.

Comment

Една малка ретроспекция на клановите до тук:
                      Видя се,че белоруския експеримент излезе леко дървен-въпреки очакванията,че ще доведе до масовост и много нови кланове в момента се наблюдава точно обратната тенденция-клановете на картата са значително по-малко.Оказва се,че да играеш и правиш статистика с детска количка е едно-и съвсем друго да се биеш в организиран бой(колкото и да се коментира след този ми пост казаното факта си е факт)Според мен формата до тук донесе много голяма стратегическа стагнация на картата.Дано настоящите революции променят малко нещата.Според мен-едва ли...
                      И накрая-хвала не на ЕПИК(ЕПИК е ясен,ЕПИК си е доказана класа и не е направил нищо невъзможно)хвала на момчетата от БРЕЙВ които единственни от другите БГ кланове се появиха на картата и успешно се биха за територии

Comment

Браво! Само още Албания и и Симеонова България е готова. Хвала и все така!

Comment

fidelis написа Виж мнение
                          ....хвала на момчетата от БРЕЙВ които единственни от другите БГ кланове се появиха на картата и успешно се биха за територии
                          Гледам, че и BG_AD имат територия или друго имаш в предвид?

Comment

Някой по опитен с пускането на клановите битки да обясни, как се определя тиъра.Вчера ми показваше макс. 6-ти тиър, днес 7 макс тиър.Не намерих опция да променя тиъра ,искахме с колегата да пуснем тиър-6 ти.Възможна ли е промяна ?

Comment

Виж новите правила, имаше новина в която беше обяснен графика за тиерите. На 28-ми го сменят на 8-ми, който ще стои до първи. А тиер 6 ще дойде пак на следващия рунд, след месец или два. Горе долу всеки тиер се задържаше до момента по 2-3 дни в ниските тиери, високите ще са с по-дълги периоди. Яд ме е в момента, че нямам активен танк, или екипаж 9-ти тиер.

Comment

stasun написа Виж мнение
                                Браво! А сега - "България на три морета"
                                И на три морета

А утре ще пробваме Константинопол...
                                Attached Files
                                Raste @ Elite Epic Fail Clan [EPIC] EU
                                Asekato @ Първа българска черноморска дивизия [1-Bul] RU
                                ESL BG WoT Master League Admin

Comment

Working...
                                X