Ако нямате много топ танкове, спокойно можете да играете основно на ландинги, като територия държите само за ден или два докато ви свършат танковете. А къде ще ландвате зависи първо от уговорка с приятелски кланове и второ, от картите на които искате да играете (никой не ви задължава да ландвате само в африка). При игра за ландинги не се страда от недостиг на битки за играчите в клана. Има играчи, които искат да играят основно по ландинги, а не да държат територии, главно заради количеството битки.
Кланови войни
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Само една вметка - някои хора говорят за клановите и като средство за трупане на опит в отборна игра. Много по-добро средство за трупане на опит или просто практикуване на отборна игра са ротите - те са и по-достъпни, и по-малко се чака между битките, и повече битки могат да се направят по-което време си желае отбора. За да играеш в абсолютна рота ти трябва всичко на всичко един топ танк и желание. Това е добро забавление за малките кланове и за тези кланове, които не искат да играят политически игри.
Клановите са RPG частта в WoT. Клановите са за кланове и хора, които желаят да си играят на политика, на политически алианси, на лидери и на война. Има и материален стимул за "обикновените" играчи във вид на голд, но този стимул става все по слаб, защото през последните месеци WG раздава голд (че и не малко пари) на поразия. Така че остава RPG частта. Ако искате да играете просто в отбор - взводове, роти и ESL.
RasteComment
-
Не съм сигурен дали те разбирам напълно, но според мен бъркаш нещо из основи. Ефективността на клана в CW сайта се отчита само спрямо битките за територии - тоест само от битката срещу собственика на ландинга (а не срещу всеки опонент в турнира), или само при битки върху земя. Така че, всъщност има доста сносен филтър на победи срещу слаби отбори. От такава гледна точка - победа в Африка наистина е доста по-непрестижна от победа в Европа - просто защото най-силните кланове са в Европа, а за един силен клан няма особено значение на коя карта играе.Към момента отбор играещ примерно 10 битки срещу топ 10 тимовете и спечелил 7 от тях получава по-ниска ефективност от отбор спечелил 10 от 10 срещу никому неизвестни случайници по ландинги.
Разбира се възможно е да съм в грешка,защото от известно време не следя активно наложените промени.
Raste
PS Админите - моля, кажете ми кога ще се отключи за писане моя акаунт за да спра да ползвам този на Фиделис? Регистрирах се преди седмица, а още не мога да пиша...Comment
-
Mислех,че обхваща всяка битка в която се заключват танкове,включително и ако държиш ландинг или играеш за него.М да,ти си го написал,но кой да чете.Не съм сигурен дали те разбирам напълно, но според мен бъркаш нещо из основи. Ефективността на клана в CW сайта се отчита само спрямо битките за територии - тоест само от битката срещу собственика на ландинга (а не срещу всеки опонент в турнира), или само при битки върху земя. Така, че всъщност има доста сносен филтър на победи срещу слаби отбори. Така че от такава гледна точка - победа в Африка наистина е доста по-непрестижна от победа в Европа - просто защото най-силните кланове са в Европа, а за един силен клан няма особено значение на коя карта играе.
Raste
PS Админите - моля, кажете ми кога ще се отключи за писане моя акаунт за да спра да ползвам този на Фиделис? Регистрирах се преди седмица, а още не мога да пиша...Comment
-
Да, точно тези битки обхваща. Но по време на лендинг турнира танковете не се заключват, и съответно не брои победи и изиграни мачове (макар че то в момента сайта е бъгнат и така или иначе не е я води тази статистика). А се предполага че на върха на турнира са вече два сравнително силни отбори, щом единия е успял да стигне до там през целия турнир, а другия си е там
Та не беше лош филтър и статистически показател, ако някога го оправят
Нелош показател биха били и средно победи на изиграни мачове - това е по-реален показател, защото по този начин ще се види къде са старите кланове срещу по-новите, които просто нямат необходимия брой битки за да влязат в топ 10. Също нелош показател би бил средно победи за период от време - примерно месец - това пък би показало формата на клановете. Но тези неща кой знае кога и дали изобщо ще ги видим някога.
Last edited by fidelis; 12-04-2013, 12:17.Comment
-
Имаше едно интервю с главния пияница,в което говори за изцяло нова структура на клановите битки със награди за най-успешно играещите тимове.Имаше нещо за специфични тежки 10-ки които щели да се отключват само ако си в топа.Да, точно тези битки обхваща. Но по време на лендинг турнира танковете не се заключват, и съответно не брои победи и изиграни мачове (макар че то в момента сайта е бъгнат и така или иначе не е я води тази статистика). А се предполага че на върха на турнира са вече два сравнително силни отбори, щом единия е успял да стигне до там през целия турнир, а другия си е там
Та не беше лош филтър и статистически показател, ако някога го оправят
Нелош показател биха били и средно победи на изиграни мачове - това е по-реален показател, защото по този начин ще се види къде са старите кланове срещу по-новите, които просто нямат необходимия брой битки за да влязат в топ 10. Също нелош показател би бил средно победи за период от време - примерно месец - това пък би показало формата на клановете. Но тези неща кой знае кога и дали изобщо ще ги видим някога.
Предполагам преди да пуснах системата ще обявят и точните критерии.Дано е по-скоро.Comment
-
Казаха, че ще направят сезони. Всеки ще започва с "занулена" глобална карта и ще продължава около месец, след което почивка и отново зануляване на картата. По време на сезона ще има най-различни задачки (превземане на определени територии, брой победи и тн), които ще носят точки и в края на сезона клана с най-много точки ще е победител на сезона. За тях ще има специални награди включително и тези нови 10ки. Но дали ще дадат на всички 100 в клана или само на един отбор не се знае.Имаше едно интервю с главния пияница,в което говори за изцяло нова структура на клановите битки със награди за най-успешно играещите тимове.Имаше нещо за специфични тежки 10-ки които щели да се отключват само ако си в топа.
Предполагам преди да пуснах системата ще обявят и точните критерии.Дано е по-скоро.
SharanaComment
-
Единственото което според мен е неправилно в стратегията ви ,е че тренинг в Африка е малко погрешен.Да съгласен съм стиковате отбори така,но играете на карти които ги няма в Европа и при евентуално ваше решение да започнете да ландвате там ще ви стане трудничко.Повярвай ми клановете ладващи в Европа не са по-силни от тези в Африка.Вече качвайки се на самата Европа ситуацията е друга.Топ 50 отборите в играта са там.(не че има пак голяма разлика)Здравейте. Относно клановите битки ние сме още новаци.(Клана е BGPZB).Не мога да разбера едно нещо , защо всички се бутат да правят ландинг в Европа (изключвам кланове които имат достатъчно танкове и опит да задържат това което спечелят , та и да го разширят) , а не се обединим малко в Африка.Според мен битките там са добро обучение и дават възможност за обиграване на отбори и придобиване на опит.Общо взето там се представяме добре , задържали сме се на картата няколко дена , но сами не става.Налага се да се обединяваме с какви ли не кланове (за сега добро впечатление ми направиха унгарците , имахме контакти с 3 клана и се оказаха много коректни), за да може да направим нещо повече.Ако някой иска да обединим усилия там да се свърже с мен или с някой от полевите , а когато има достатъчно танкове и опит ще се пробва и Европейската карта.
А по повод обединение на усилия мога да кажа само едно. В момента в който BGPZB реши да се ориентира към Европа винаги ще намери подкрепа от страна на BG_AD BG2AD и BG3AD
ALL GREAT THINGS ARE SIMPLE ,AND MANY CAN BE EXPRESSED IN SINGLE WORDS:
FREEDOM,JUSTICE,HONOR,DUTY,MERCY, HOPE.
-Winston ChurchillComment
-
Доста кланове има вече с 10 ки и Африка е така.Но се намират и доста кланове с 8/9 тиър че и без пълен сетъп които ландват,но не са само в Африка има ги и в ЕвропаALL GREAT THINGS ARE SIMPLE ,AND MANY CAN BE EXPRESSED IN SINGLE WORDS:
-
-
-
Comment
-
Благодаря за подкрепата , и се надявам малко или много всички български кланове да загърбят различията които имат по между си и да се обединят.Единственото което според мен е неправилно в стратегията ви ,е че тренинг в Африка е малко погрешен.Да съгласен съм стиковате отбори така,но играете на карти които ги няма в Европа и при евентуално ваше решение да започнете да ландвате там ще ви стане трудничко.Повярвай ми клановете ладващи в Европа не са по-силни от тези в Африка.Вече качвайки се на самата Европа ситуацията е друга.Топ 50 отборите в играта са там.(не че има пак голяма разлика)
А по повод обединение на усилия мога да кажа само едно. В момента в който BGPZB реши да се ориентира към Европа винаги ще намери подкрепа от страна на BG_AD BG2AD и BG3AD
Този, който не е готов да отдаде живота си , той не е достоен да го притежава.Comment
-
Като се замислиш различия няма. Просто има хора които имат интерес положението да е така.Преди месеци когато Аркей от Слава похвана една такава инициатива по форумите се изляха една камара глупости ,а когато и ние подкрепихме Аркей в начинанието нещата загрубяха още повече.То не бяха академии то не бяха казарми.Но да не зачекваме тази тема че ми е смешно
PepeII винаги сме отворени за разговори и подкрепа с каквото можем и колкото можем това мога поне да кажа на 100% с чиста съвест
-
Ох...
...
На бирата коментарите поне са смислени и човека се аргументира.
Ще направя последен опит да обобщя нещата,дано на четящите им стане ясно горе-доле:
Има два начина да се играе тази игра-
Първи:играеш за кеф,рандомите са ти призвание,съответно имаш любими мяшини в ниските тиъри,държиш си ги в гаража с разни екстри по тях и наточени екипажи,забавляваш се с хора имащи същото отношение към играта и всичко е тип-топ(пример са 99% от пишещите тук,а и от играещите на сървара)
Естественно някои от тази група си се присъединяват към клан,други си цъкат соло... Всеки си е свободен да прави каквото му хрумне.Проблема на това виждане за играта е,че дори да се присъединиш кън клан,той пак ще е като играчите си-без единна стратегия,просто множество от индивидуалности.Но когато едната ръка не незнае какво прави другата,общото не върви...
Втори:играеш рандомите и съответно ниските тиъри танкове само за да достигнеш десетката.Тук нещата са несравнимо по-трудни.Да изкараш десетката е най-лесната част.Трудното е да се научиш да играеш с нея.Не в рандом-в група.Казват че всеки танк би спецефичен сам за себе си.Така е,но в общи линии има три групи,нюансите вътре са дребни и пренебрежими в груповия бой.Едната група са тежко бронирани,бавноподвижни машини-стават за отбрана и то-забележете-където трудно биха били обходени.За това са и слабо изполузвани в кланови или ако се полузват са еденици.Втора група-машини с някаква броня,по скоро с шанс да баунсне,броня под наклон,с добра мобилност и повратливост,с оръдия с малка точност-в общи линии танкове за близък бой.Това е танк за първоначално заемане на позиция,танк за пробив.Много изполузвани в клановите битки,адски трудно се играят ,много от играчите ги имат в гаражите си,много малко от тях умеят да играят с тях.Трета група-барабанлии.Танкове без броня.добра мобилност,ужасяваща алфа.Стил на игра-избираш момента,излизаш,избълваш си алфата,бегаш се криеш да презареждаш.Тук и огромната разлика от рандомите която адски много хора не проумяват.В рандом ако си пасивен с такъв танк може и да снайпиш-имат точни оръдия.Ако си активен-горното-избираш си мишена,обикновенно вече порядъчно окуцена,отценяваш обстановката(да няма врази които да я прикриват въпросната мишена)излизаш и си изливаш по нея бълвоча-съответно правиш фраг и бегаш се криеш да презареждаш.Тънкия момент водещ до голяма разлика с кланова е че танка е не само деимидж,но и кръв(това адски много играчи не могат да го проумеят,просто то не важи за рандома,там всеки гледа собствената си машина)Какво означава това:като сте в група и ти си с барабанлия обезателно си съпорт танк,излезли сте много на много,налял си си демиджа,правиш преценка на ситуациата,виждаш че никой от вразите не е стрелял по теб барабана ти се свършил но танка ти е на фул-ами оставаш в групата пред вражите дула ,изполузваш танка си да закриеш съотборник изранен и да поемеш изстрели вместо него-съответно той да даде изстрел-два повече преди да умре ,,дулото''.Това означава да играш с ,,кръв''.
Така,в общи линии трите групи ги очертах,спецификата им на игра е много по-широка от загатнатото от мен тук...
Медиумите са отделна категория,там има псаивни и активни скаутове,има вълчи глутници,има групи за постоянна релокация и подсилване на фланг,има маневрена защита-въобще там е адски сложно,медиума е най-труден за игра(естественно говоря за кланова)
От всичко изброено до тук се вижда,че няма как да се играе кланова без организация и дисциплина-просто същноста на самата кланова е такава,че не търпи соло изяви и соло играчи-има ли ги ,тяхното соло ще е за сметка на други и най-вече-за сметка на отбора.Силните кланове бият с отборна игра,тактика,изпълнители.Пак го подчертавам-силен играч на кланова е едно-силен рандомджия-коренно различно.
Относно Бг клановете мился ,че съм го казвал-няма такива.Има един.Останалите са сбор от рандомджии(няма нищо лошо в това,хората си се забавляват по свой си начин,аз не осъждам никой само защото е различен)и един от обидени играчи(в който има само двама с потенциал)Не ми се иска да е така-хубаво е да има още поне един силен Бг клан.Уви,просто няма добри кланови играчи.Това е истината-останалото са спекулации.
Бг алианс?Няма как да стане-алианса предполага няколко силни и равностойни клана и няколко по-слаби,но израстващи с времето ,които служат за по-маловажни направления .Нито едните,нито другите ги има в Бг общноста-просто системата на подбор и обединение на играчите в клан е сбъркана,колкото и да им е трудно на някои хора да го проумеят.От там и израстването на клана и в него е невъзможно-просто няма кланови играчи вътре,а както казах-сбор от рандомджии.От тях и с тях няма какво да научиш,не и за клановите.
Още един аргумент към гореписаното е и академиите които организирахме.Оплюха ги тези които не искат,а и не могат да се научат да бъдат кланови играчи,просто това амплоа им е чуждо(то с 44-47% как ли да им е и близко),тези които дойдоха видяха същноста на клановия бой и решиха да продължат да учат.Ето тук е жалкото-сами проумяват,че да продължиш можеш само на едно място-в един клан.Ако се върнеш в твоя-това което си научил е глас в пустиня,там никой не иска да те чуе,няма единна стратегия в името на общото и наученото от теб е излишно и много скоро ти ставаш излишен-просто никой не иска да си сменя стила след Н на брой рандоми,а командване няма...
Това е тъжното в Бг общноста,такава е дадеността към момента и аз лично не виждам шанс тя да се промени за в бъдеще...
Дано съм отговорил на въпросите на питащите с обрисуването на картинката-тя далеч не е изчерпателна-няма какво да крия относно танкове и приложението им в кланови -така че-питайте
Last edited by 1951; 24-04-2013, 13:20.Comment
Comment