+1
Артилерията - за и против
Collapse
X
-
И какъв реализъм виждаш в това самоходно оръдие да стреля от закрита позиция по танк? в периода около ВСв, сега може да го докара до някъде с управляеми снаряди. Иначе много добре са го балансиралис поред мен, 1-2 артилерии чат пат, хорат агубят тренинг да се пазят, става забавно. Иначе преди беше тих ужаш, 4 артилерии който ако не те трепнат от веднъж те преопловяват.
Иначе от любопитство избърсах праха на М7 да пробвам, малко е резнато но осен далкобойноста другото си е в рамнките на нормалното, приположение че много малко съм играл с арт, и последното е било преди половин година ми се вижд анормално да взема в две битки по двама с мене.Comment
-
Alex ти си артилерист, при това според мен много добър, какво ти е мнението за артилерията сега?
По мои наблюдения в клана истински добрите артилеристи не се оплакват и пак много добре се представят, докато от посредствените (тук попадам и аз) чувам най-много реване.
И от друга страна разликата между добрите и посредствените сякаш стана по-голяма.
Вчера например противниците имаха доста прилични артилеристи и въпреки всичкия нърф пак поемах яко шамари от тях, не ме изпариха веднага, но определено здраво си ме целеха.Nobody has three balls but some people have two very good ones!Comment
-
Няма такова нещо. Ако ще правим сравнения с реалния живот, ще е редно да споменем и дребната подробност, че артилерията е напълно безполезна срещу танкове. Противотанковите средства почти без изключение стрелят в обсега на пряката видимост. Да не говорим за малоумната идея танка да бъде разрушен със ударната вълна създадена от 10-15 килограма експлозив. Така че ако ще говорим за реализъм, артилерията трябва да бъде изключена напълно от играта. Тя няма място в чисто танкови битки. Някой в един друг форум (не му знам ника тук но май вече има регистрация, та може да се включи) беше пускал линк към статия обясняваща как три батареи с разход от 2500 снаряда са успели само да обездвижат, но не и да унищожат, няколко брадлита поставени на стационарни позиции (но не окопани). Така че артилерията в реалния живот толкова може.Според мен истината е, че нърфнаха артито заради нагибаторите. Помислете си само, пича има 100500 битки, топ танк, наточен с всичко, екипаж 5 умения, модове, чудесий, всяка битка взема по няколко фрага, бърз в пръстите, може да мисли ... и изведнъж от нищото го избухва артилерия, без да може да направи каквото и да е...обидно.
И от друга гледна точка, в реалния живот имаме 120 кг мъж, як като бик, шампион по карате, борба, и плуване, с 3 вишета по икономика, право и инжинерство, снайперист, кара танк, самолет, красавец и изведнъж... пада до него снаряд и го убива. По същия начин по който би убил който и да е идиот с 5 клас, 50 кг с мокри дрехи, който без да му обяснят как, няма да може да обърше и сопола.
Само дето играта не е реалния живот, и никой нагибатор не желае да умира просто така, от снаряд дошъл от нищото.
Майната му на реализма.Comment
-
Не знам колко са нърфнати артилериите, но в събота на клановата две артилерии /според ХVМ бяха зелени/ разковаха десния ни фланг. Превъзходната артилерия на вразите реши битката. Явно в умели ръце артилерията все още е решаваща в битките.
Според мен и още да ги нърфнат - по добре. Кефя се като видя битка без артита.Comment
-
това едно на ръка, но го има и момента че след порязването много хора тръгнаха да играят непредпазливо и в такава ситуация добрият артилерист може лесно д аобърне играта....а след време по ниските нива ще има много играчи които не са играли срещу масова артилерия и ще са много лесни жертви
Сега ако вземат да фикснат и тежките танкове и ще е направо супер.
Просто има твърде нереалистично количество във всяка битка. А за да се оправи не се иска много бърникане, просто да се ореже мобилноста.Comment
-
В тази битка артитата им два пъти ми късаха веригата в движение със сплаш. Бях с Т-44 и с още един Пършинг държахме срещу нас шест тежки, бях налял вече над 2000 демидж на 100% живот. Обаче неподвижен Т-44...... ами испариха ме за секунди. Пършинга сам също загина и фланга се срина. Та така......Comment
-
Ангеле, а ти къде си виждал в реалния живот танкове да се дебнат иззад ъглите на къщите? Реалния живот е такъв, колкото и да си добър има огромна доза късмет, изведнъж отнякъде нещо бухва и хора умират, независимо от умения, машина и всичко останало. Ето това не могат да преживеят нагибаторите. Те си искат рицарски дуел, при който победата да зависи от мислене, бързи пръсти, познаване на машината, 5 скила на екипажа, правилно подбрани модули... А какво получават? Съотборници които не могат да играят и не им пука за нагибаторите. По лошото, получават не каубойски дуел един срещу един, а 5 кретена, които просто им се изсипват на главата. И отгоре на всичко, летящи отникъде артилерии.
Ако се въведе дуел, един срещу един, просто не мога да си представя, какво фалосомерене ще започне.Comment
-
Играта е аркада. Особено след последния пач предимството на "нагибаторите" пред "нуубовете" е минимално. Преди за да си успешен играч, се искаше да можеш да играеш и да мислиш едновременно - сега само се искат бързи пръсти. CS с танкове.Ангеле, а ти къде си виждал в реалния живот танкове да се дебнат иззад ъглите на къщите? Реалния живот е такъв, колкото и да си добър има огромна доза късмет, изведнъж отнякъде нещо бухва и хора умират, независимо от умения, машина и всичко останало. Ето това не могат да преживеят нагибаторите. Те си искат рицарски дуел, при който победата да зависи от мислене, бързи пръсти, познаване на машината, 5 скила на екипажа, правилно подбрани модули... А какво получават? Съотборници които не могат да играят и не им пука за нагибаторите. По лошото, получават не каубойски дуел един срещу един, а 5 кретена, които просто им се изсипват на главата. И отгоре на всичко, летящи отникъде артилерии.
Ако се въведе дуел, един срещу един, просто не мога да си представя, какво фалосомерене ще започне.
На нагибаторите артилерията не им пречи - те знаят как да се пазят от нея. И не искат рицарски дуел, искат да нагибаят.
А нууб-ът грам не му дреме какъв играч е отсреща - дали с екипаж на 75% или с 5 скила. Налива си снарядите и толкоз..."Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."Comment
-
И в момента има 1 срещу 1 дуели и са доста популярни за съжаление масово се играе ИС-3/110 с цел получаване на предимство.Nobody has three balls but some people have two very good ones!Comment
-
Порови малко във форума и ще намериш снимка на съвременен танк дебнещ иззад къща.Ангеле, а ти къде си виждал в реалния живот танкове да се дебнат иззад ъглите на къщите? Реалния живот е такъв, колкото и да си добър има огромна доза късмет, изведнъж отнякъде нещо бухва и хора умират, независимо от умения, машина и всичко останало. Ето това не могат да преживеят нагибаторите. Те си искат рицарски дуел, при който победата да зависи от мислене, бързи пръсти, познаване на машината, 5 скила на екипажа, правилно подбрани модули... А какво получават? Съотборници които не могат да играят и не им пука за нагибаторите. По лошото, получават не каубойски дуел един срещу един, а 5 кретена, които просто им се изсипват на главата. И отгоре на всичко, летящи отникъде артилерии.
Ако се въведе дуел, един срещу един, просто не мога да си представя, какво фалосомерене ще започне.
А ако не бъркам освен тази снимка имаше тук в темата за сирийската война даже клипче на две дебнещи се т-54 ки зад два ъгъла, като едната успя да издебне другата и да я взриви.
А това с нещото, което изведнъж бухва от никъде го няма. В реалността противотанковите оръжия до едно са на принципа на директния обстрел. Може би с изключение на някакви съвременни управляеми боеприпаси използващи пасивни телевизионни или топловизионни ГСН и пускани от високолетящи самолети примерно, но дори и в 21-ви век не знам да са кой-знае колко тези системи (аз съм чел само за една, но съм сигурен че има още доста), болшинството обаче са лазерно насочвани и работят в пределите на пряката видимост. С всичките там възможности на екипажа да разбере ако е обстрелван и да предприеме дефанзивни мерки.Comment
-
Мисля, че за бухването Митко друго има предвид - представи си следната ситуация: Въоръжен си с автомат, и през прозореца на стаята се надстрелваш с противниковия войник, който има подобен автомат и се крие в отсрещната постройка. Криеш се, показваш се, стреляш, криеш се, стреляш... И изведнъж 152мм снаряд (примерно!
) бухва твоята сграда... нищо не можеш да направиш, даже нямаш време и да напсуваш артилериста, изстрелял снаряда.
Факт е, че с точен изстрел артилериите не оставят шанс на противника. Но вече артилерията не е това, което беше..."Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."Comment
-
Гледам че никой не е отговорил и за това ще предположа че за мен става дума.
Аз във WoT съм всичко друго, но не и артилерист, да не говорим за добър. На RU статистиката ми с артилерии си е посредствена, на EU е малко по-добре по простата причина, че много често стрелях със злато.
Според мен артилерията от самото начало трябваше да е в сегашния си вид.
Всеки клас техника в играта има предимства и недостатъци които да балансират предимствата.
До 8.6 артилериите бяха изключение. Не може да виждаш цялата карта от птичи поглед, да разполагаш с убийствена алфа и да не си плащаш за това.Comment
-
Да де но тук не коментираме БФ2,3, CoD или някой друг подобен шутър, а нещо което претендира да е базирано на танкови битки.Мисля, че за бухването Митко друго има предвид - представи си следната ситуация: Въоръжен си с автомат, и през прозореца на стаята се надстрелваш с противниковия войник, който има подобен автомат и се крие в отсрещната постройка. Криеш се, показваш се, стреляш, криеш се, стреляш... И изведнъж 152мм снаряд (примерно!
) бухва твоята сграда... нищо не можеш да направиш, даже нямаш време и да напсуваш артилериста, изстрелял снаряда.Comment
-
Comment
Comment