Операция "Супер Пършинг"
Collapse
X
-
-
И аз взех СП от промоцията, но не ми е любим танк. Преди да му порежат бронята къртеше мивки, но сега с повечето машини с пробитие над 200+ мм няма нужда да го прицелвам - 2/3-ти от снарядите му влизат челно като в масло. Другите машини с пробитие около 150 го дупчат в командирската купола и картечницата. Пробитието му е никакво за 8-ми тиер, а да ползваш златни снаряди за 4400 сребро на парче с щета 240 означава влизане с парите, което е основното предимство на премиумния танк. Направих една игра с екипажа от Т69, като прибавих радист от Т29 (поне да ми работят брадърите). Пусна ме в наситен Т9, направих щета 1300, и взех чисти 44 000 с победа и премиум. Следващата игра с Ис-6 пак в Т9 направих 2000 щета и взех чисти 80 000, като играта с Ис-а е доста по-приятна за мен.
Погледнах статистиката ми с него - победи 58% за 347 битки, като средната ми е 55%.
Извода за мен е - ще стои да чака *5 или други промоции.Comment
-
Понеже го играя от момента в който го пуснаха (респективно сега получих злато) да споделя малко впечатлени, и някой запазени добри постижения.
Танка като знаето има два периода "преди" и "след", като първият може да се раздели на "преди златеникавите снаряди" и "след тях", преди златните беше труден за игра защото твърде често имаше ЛВ-5 насреща който е кошмарен с това оръдие, от друга страна и него го пробиваха трудно, златеникавите промениха нещата и танка си мина твърдо на втора линия. което го направи не чак толкова приятен. в този момент аз го играех с високооктанов бензин. след порязването споре дмен стана по-добър защот бронята така и така си се допчеше от всичко, но пък подвижноста стана значително по-добра. Преди с хубав бензин на равен паваж се вдигаха макс 32 км/ч, сега без бензин спокойно стига 38 което позволява да се релокира доста по-уверено. Като се вижда от скриновете няколко битки съм ги губил (преди) просто защото не съм стигал навреме да декапна. Освен това сега със златеникавите снаряди се решава проблема с дупченето на дебели неща..ако и аз Ис-3 да не го проя за такив, корпуса се дупчи спокойно от всяко положение.
Оборудване- вентилаторът е толкова садължителен че дори не виждам смисъл да се коментира, след него стабилизатор и рамът който чат пат го сменям с нещо друго.
След бъзикането на бронята съм забелязал че танка е страшилище в платун с два ИС-6, втора линия наливалка, и отделно ги пази от скоростни барабани които имат навика да се опитват да се наврат отзад и да разполят исовете, отделно благодарени ан точноста е добър за сваляне на снайпери в далечината.Comment
-
Виждам, че си му развивал подвижността.
Аз също започнах да наблягам в тази посока, главно заради начинът ми на игра, но започвам леко да се съмнявам в този си избор.
Има ли потенциал тази линия на развитие на екипажа към по-добра мобилност?
Ясно е, че никога няма да мога да стигам на хълмовете с нормалните средни, но поне в други ситуации ще съм ли способен да достигам удобни предни позиции и по-важното ще се отворят ли повече възможности за фланг на тежки танкове.
Сега им влизам по фланг, но чрез надхитряване, т.е. изненадвам ги и те ме виждат чак когато им стрелям в борда, но когато нямам възможност за изненада нещата са доста по-трудни.Nobody has three balls but some people have two very good ones!Comment
-
Comment
-
стабилизатора държи мнерника събран при всякакви движение, и в общият случай е по-ефективен бързото прицелване. Отделно аз никога не кампя и бинокъл не ми трябва.Comment
Comment