Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Faster Than Light

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Започнах още една с инженерите, в самото начало ми пусна още един атакуващ дрон като награда от куест, след още малко намерих и трети в една станция и нещата потръгнаха. Малко по-натам купих и ъпгрейд, който след битка ти прибира дроните обратно и вече като не трябваше да ги пестя, вразите падаха доста бързо. Закачих и една бомба за по-неприятните ситуации и досега за 6 сектора само един път ми се наложи да бягам, и то от някакъв кораб, който изстреля поне десетина ракети по мен, едновременно пусна десантчици и почна да ми спира системите...

Ъпгрейда на двигателите определено е полезен, 40% evade помага доста повече от всякакви щитове, проблем е когато ударят пилотската кабина, ще трябва да сложа и защитни дрони явно. За сметка на това събрах скрап и взех и аз стелт генератор, даже го вдигнах на последно ниво и си е блага работа, интересно срещу десанти дали върши работа, реално за 15те секунди спокойно мога да им повредя телепортиращият модул, ама трябва да го изтествам.
    <<..........>>

Comment

Ето със това на под 50% начално здраве гътнах боса... първия път, втория просто не успях да повредя достатъчно бързо модула с дроните и ме изядоха въпреки стелта, ама все пак започнах битката на 4 здраве та не е чудно. Проблема беше че точно преди битката с боса ми се падна някакъв отвратителен кораб с ракети и поне 50% evade, наложи се да избягам даже, таа за другия път директно към боса, така или иначе накрая имах към 200 скрап които нямаше за какво да изхарча, защото реактора беше развит докрай, а за другото не стигаше мощността...
      <<..........>>

Comment

Даже реактора да е 100% развит нищо не ти пречи да развиваш другите системи и според зависи да пренасочваш мощност по време на бой

И си наемай/купувай колкото се може повече екипаж.
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Съвсем преди финалния сектор, един кораб ми офейка с 2мата ми елитни касапи на борда

Иначе абордажната група е безценна за боса, понеже оръжията му са отделени от останалите отсеци и можеш спокойно да телепортираш група едно по едно да ги троши.

Та все пак се пробвах, имах един останал скален чичко. Той си свърши работата почти, но се заблеях и оръжията ми потрошиха кораба с него на борда, съответно кораба избяга и си изгубих последния як чичко, а без такъв втората битка вече е невъзможна.
          Last edited by Imperial; 04-10-2012, 05:51.
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Успях да го преборя от втория път, общо взето най-важно е да повредиш третото му оръдие, без ракетите си е доста лесен, на втората битка директно концентрираш всичко върху дрон модула, като падне пак ракетите и натам е лесно, третата битка няма вариант да я загубиш, освен ако не си останал на 1-2 удара и нещо успее да мине през щитовете.

След това отключих някакъв доста зловещ кръстосвач с вграден Artillery Beam, който игнорира щитове, с него мъката е да успееш да минеш първия сектор, защото почваш само с един burst laser и дори най-слабите кораби са ти проблем. Като вдигнещ щитовете на второ ниво и ъпгрейднеш beam-a, нещата стават доста лесни, закачих му още 2 burst laser-a и битките отнемаха максимум по 20 секунди, защото толковa му трябва на artillery beam-a да зареди, след това вразите или са унищожени или целият им кораб гори Таа с него боса падна от първия път, дори не успя да ми свали hull-a под 75%, пък и имах hull repair дронове, които са особено ценни за последния сектор.

Следващата ще я играя на нормална трудност, да видим колко бой ще ям
            <<..........>>

Comment

Браво, на мен още не ми се е удало да бия боса, последния опит може би щеше да е успешен ако не си бях загубил абордажната команда от глупост. Нищо, следващия път

..

Още нещо за абордажа - ако превземете непокътнат кораб, получавате много повече скрап и др. неща отколкото като го унищожите. Така че гледайте да се оборудвате с телепорт възможно най-бързо.
              Last edited by Imperial; 04-10-2012, 16:16.
              albireo написа

Comment

И аз реших да пробвам игричката (с оглед перманентния ми бан в друга популярна игра в този форум).Наистина е доста зарибяваща.От N-тия път отключих кораба на енджитата.С тех е доста по-лесно за игра.От втория опит с него стигнах до боса.Даже се бях нагрухтял много безприлично Имах 20+ дрон партс,30+ ракети и 20+ гориво при влизане в последния сектор.Животът,щитът,двигателят,генераторът и оръжията бяха на макс.Иначе се бях въоръжил с началното оръжие,някаква хилваща бомба и ракети с многи демидж.Имах всякакви дрони.Екипажа беше 4 енджита и 2 богомолки.Обаче не успях... Така и не догоних боса,той само бягаше и след няколко хода ми изписа,че е избягал извън някакви детектори и изписа "край".Сега мисля да пробвам с кораба на хората,да видя кое и какво трябва да се ъпгрейдне,за да става за игра.
                П.П. Доколкото схванах трябва да се движиш на ръба на вълната от лоши,за да можеш да грабиш колкото може повече гъзарийки
                Last edited by Zerg; 04-10-2012, 17:33.

Comment

въпроси:
                  - какво може да си купиш от търговците и колко струва
                  - от къде може допълнителен екипаж да се вземе ( не мен един робовладелци ми дадоха че ги бях нагърбил много лошо)
                  - колко карти има
                  - с каква скорост се движи вълната от лоши и дали може да се изключи с бърникане по файловестс, с цел шматкане на воля.
                  - кога дава повече плячка, когато пощадиш вразите или когато ги трепнеш.
                  - има ли някакво значение формата на кораба и о ткъде се взема нов

Comment

- какво може да си купиш от търговците и колко струва
                    различни неща, вероятно ги генерира случайно всеки път в определени рамки (според сектора). Цените са различни, но (по спомени, т.е. не е съвсем точно) можеш да си купуваш ракети, дрони и гориво, първите две са някъде по 5-6 "скрап", горивото е по-евтино (май беше 3-4). Някъде към 4-5 струва поправката на 1 единица "здраве" на кораба. Продават оръжия, дрони (цените варират от 30-40 поне до 60-70), както и специални системи и "добавки".
                    Първите преоборудват една от кабините на кораба ти, засега съм попадал на телепорт (80 скрап, дава възможност да се телепортират двама от екипажа), система за невидимост (150), система за използване на дрони (май 80), сигурно има и други. От "добавките" съм попадал на два типа презареждане на оръжията (едното беше предварително зареждане - започваш сражението със заредено оръжие, май към 125, другата бе за ускоряване на зареждането с 15% срещу 40 скрап), механична ръка за събиране на повече скрап, механична ръка за прибиране на дроните (и двете бяха нещо от типа на 70-80 скрап), скенер с широк обхват (30 скрап). Предполагам, че има още доста системи.
                    От някои търговци май можеш да си наемеш и екипаж.

- от къде може допълнителен екипаж да се вземе ( не мен един робовладелци ми дадоха че ги бях нагърбил много лошо)
                    Основно от куестове. Но няма гаранция. Често от разни куестове за помощ на изпаднали в беда кораби получаваш по един човек, предполагам, че ако вземеш на абордаж робовладелски кораб със сигурност ще получиш поне един човек за екипажа. От куеста с празния кораб в метеоритния поток можеш да получиш стазис-камера с кристален тип, който може да бъде съживен при някакъв следващ куест - не съм успявал засега.
                    Наличието на типове от различни раси в екипажа е полезно за някои куестове.
                    Но куестовете са на случаен принцип, т.е. не винаги има гаранция, че при едно и също действие ще спечелиш.

- с каква скорост се движи вълната от лоши и дали може да се изключи с бърникане по файловестс, с цел шматкане на воля.
                    Не е постоянна или по-точно може да се ускорява или забавя с малко. Но няма време за да се обиколят всички звезди, освен ако човек не е в ансторение да се бие на всеки ход с въстанически крайцер (не е чак такъв проблем ако имаш достатъчно ракети и подходящо въоръжение и щитове, проблемът е, че не печелиш нищо от такива сражения и нямаш достъп до нормалния куест, т.е. струва си само ако се окажеш в кофти положение).

- кога дава повече плячка, когато пощадиш вразите или когато ги трепнеш.
                    Няма някакво особено правило, мисля че е случайно. Понякога е по единия начин, понякога по другия. Понякога ти предлагат доста по-добри неща, за да ги пуснеш, отколкото ще получиш ако ги освободиш.

- колко карти има
                    Тук можеш да прочетеш за различните сектори.

Comment

Мм мисля, че подхождаш към играта с грешната идея.

- от търговците можеш да купиш всичко, как да ти дам пълен лист на всички неща с цените?... всеки търговец продава различни неща.
                      - екипаж може да се купи, да се получи от робовладелски кораб по различни начини, както и от най-различни куестове. Ако превземеш робовладелски кораб, можеш да избереш от каква раса да е новия член.
                      - ? цялата игра е случайно генерирана. Няма "карти"
                      - скоростта зависи; всеки път като скочиш, вълната се придвижва напред. Забавя се, ако пратиш наемник с тази цел, или когато минаваш през мъглявини. Ускорява се, ако попаднеш на бунтовнически скаут и той избяга преди да го унищожиш.
                      - съвсем случайно е това, каквото ти се падне. Ако превземеш кораба, без да го унищожиш, получаваш доста повече плячка.
                      - има значение особено в началото. Отключват се по различни начини, енджи кораба се отключва просто като стигнеш до сектор 5, федералния крайцер се отключва като биеш боса, другите по различни куестове.

Прочее - http://ftl.wikia.com/wiki/FTL:_Faster_Than_Light_Wiki
                      albireo написа

Comment

А, снощи попаднах на Fire Beam, доста по-ефективен за унищожаване на екипажа от абордаж
                        albireo написа

Comment

Пожара не унищожава ли апаратурата в стаята,която гори?Иначе наистина върши работа,стига противникът да не е Рокс

Comment

Да, но това не е проблем за плячката - само трябва корабът да не е унищожен.
                            albireo написа

Comment

Мда, телепортът е полезен. Току-що изчистих един кораб на охлювите и за награда се сдобих с един золтан към екипажа си (стабилен екипаж, между другото, седем души вече). Оказа се много полезен - дава единица енергия на системата, която обслужва.
                              Last edited by gollum; 06-10-2012, 10:47.

Comment

Fire beam. Ново любимо оръжие.

Обаче не мога и не мога да мина 2рото ниво на боса. Първото мина елементарно, второто ме измита за нищо време...
                                Last edited by Imperial; 06-10-2012, 05:01.
                                albireo написа

Comment

Working...
                                X