За пръв път срещам игра тип космически 4Х, която да прави по-сериозен опит за научнофантастично стратегическо мислене... Само прочетете за различните видове FTL придвижване на различните раси! 
Ще се опитам да я намеря, или поне демо. Днес поцъках малко Gal. Civ II, така и не стигнах до битки, но като прочетох в последствие какво точно представлява боят, не съм сигурен че ще се занимавам повече с нея. А в тази битките се изчисляват наистина, всеки лъч през какво минава и прочее.
...
ето и демото

Ще се опитам да я намеря, или поне демо. Днес поцъках малко Gal. Civ II, така и не стигнах до битки, но като прочетох в последствие какво точно представлява боят, не съм сигурен че ще се занимавам повече с нея. А в тази битките се изчисляват наистина, всеки лъч през какво минава и прочее.
...
ето и демото
"This technology enables you to understand the language of xxx, which makes it possible to negotiate cease fires, etc. Though why would you want to do that is completely beyond us." Някакви ми пратиха по едно време съобщение, но тъй като не им бях научил езика, ми излезе примерно следното "Вьдсхфсауз усфия явехфасйд язхавсдфк?"

). Имаш свободни слотове, няколко палуби и различни позиции (външни и вътрешни, първите се поразяват по-лесно от вторите). И навсякъде можеш да слагаш каквато си искаш, като имаш броня, двигатели, животоподдържащи системи, компютри, отсеци за екипажа, мостици, хангари, шлюзови камери за излизане на изтребители или сонди и какво ли още не. Можеше да се направи почти каквото си пожелаеш и при това имаше огромно разнообразие на въоръжения. Определено можеше да направиш ескортен самолетоносач като в Пакс Империя
Comment