Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Advanced Tactics

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Контраатаките използват DefPow. То това е смисълът на тази стойност

Много е просто. А атакува Б. Ако А има > инициатива, то първият рунд А атакува с Pow стойността си и всичките си бонуси, а за Б се взема hit points плюс всичките бонуси и се смята на базата на тия две стойности вероятността за успешен hit. След това Б с DefPow стойността си контраатакува и се взема hit points на А и по същия начин се смятат вероятностите.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

М`да, ясно (аз явно сеъм се заблудил от това "контраатаки", смятайки го за нещо като вероятностно допълнение към нормалната размяна на удар - ответен удар от субформациите на атакуващата и атакуваната единици). Е, ще го измисля някак инак. Или по-точно, ще трябва да го тествам.
      Сега свалих патча и имах малко време да прочета какво поправя и променя. Добре звучи.

Comment

Мм мисля си за балансирането, понеже почти попълних един ексел със стандартните и с немските части (евентуално ще добавя и руските). Мисля си и за това как компютъра подбира какво да купува. Май той ползва някакви коефициенти за да прецени коя част е най-ценовоефективна. Мисля си че трябва да си изработя подобни коефициенти за правилно балансиране на възможностите с-у цените на частите. Ти имаш ли мисли по въпроса?
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Е, при мен е много по-лесно. Все пак не се опитвам да пресъздавам различни типове реално въоръжение (често близки едни до други), а да пресъздам различните типове въоръжения. Но още не съм завършил файла, а и не съм тествал с новия патч как е, нали ИИ-то било обновено и прочее.

Comment

Не съм сигурен защо да ти е по-лесно да балансираш цените. И в твоя и в моя случай става дума за намиране на правилното съотношение цена/качество. Въобще същия проблем би трябвало да стои пред всеки, който се опитва да въведе нови части в системата.

В момента играя две паралелни play-by-email игри с играчи от форума на АТ. В първата доста неприятно ме тупат, защото си започнах инвазията доста фриволно, дори не създадох тактически щабове. Въпреки огромните загуби пак виждам, че противникът не е поел инициативата и моят съюзник през това време му навлезе във фланг. В крайна сметка надявам се на успех. Във втората игра си построих нещата доста по-прилично - ама така и не мога да се откажа от това да настъпвам по повече от един фронт. :mhehe:
            albireo написа

Comment

Ами защото не правя много дублиращи се единици, в смисъл, че всяка си има конкретно предназначение . А цените засега ги правя с оглед на реалните, ако трябва после ще ги коригирам. Т.е. тежката артилерия става по-скъпа, бронетехниката - още по-скъпа. Малко ще оскъпя и авиацията.

Срещу хора още не съм играл. Засега пробвах веднъж с включена Peoples Republic - голям кошмар . Иначе винаги правя тактически щабове - това е първото ми действие. Обикновено правя четири тактически щаба, което означава, че първите ходове произвеждам само камиони, бронирани коли и щабен персонал. Обикновено в началото четири тактически щаба са достатъчни на средна карта.

Comment

Очертава ли се някакъв вътрешен PBEM или да се обращам към американските другари?

Comment

О, трябва да организираме. Само да предупредя, че ако участвам, ще бъде бавно, че нямам много време .

Comment

von Danitz написа
                    Очертава ли се някакъв вътрешен PBEM или да се обращам към американските другари?
                    Фани албирео и му набий канчето да си вземе играта най-сетне. Всъщнсот в момента кой я има? я да направим преброяване.

Голъм
                    Аз
                    Даниц
                    Грей?...
                    ?
                    albireo написа

Comment

И аз, но засега само съм я огледал отгоре-отгоре и съм изиграл един сценарий и толкова.
                      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                      Проект 22.06.1941 г.
                      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Значи спокойно може да завъртим една Дипломация с 4 играча.
                        albireo написа

Comment

Нищо не знам за дипломацията, но неква пата-кюта, на часа.

Comment

Значи всеки да цъкне на Load Scenario, да отиде в FICTIONAL\HUMANONLY и там да отвори European Diplomacy v2

Като се цъкне на edit може да се разгледа целия сценарий. Разгледайте и кажете играе ли ви се това.

Друг вариант са WW2\Axis & Allies или World at War

Още един вариант - http://advancedtactics.org/scenario.php?nr=10

Все сценарии за много хора.
                            albireo написа

Comment

Квото ви е по сърце, ма май с хората сме кът. Тая световната война, я метнах, не е кой знае ква забава, сравнение с Августовските оръдия. Но добре, казвайте! Нещо с повече криг, и по-малко блитц.

Comment

Само ще трябва всички да си качим патча, че той май обновяваше и сценариите и тук-таме разни нещица от играта. Иначе и за мен е все едно коя игрица. И, между другото, Даниц, може ли едно ЛС с това откъде да си намеря тез "Августовски оръдия", ако е възможно? Инктересно ми е да ги видя какво представляват.

Comment

Working...
                                X