Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ages of Strife United

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

messire Woland написа
    Ами като е - да е. Ноне мисля, че ще успеем да се сборим и с едните и с другите. Обаче имам предложение: ако решите да удряте Паказаека, то отричайте до дупка и дори когато превзимайте градовете му, казвайте че е станало по погрешка. И да бъдете убедителни, ей!
    Ми тогаз да ударя Дигит?

Ако проведа масиран удар нищо няма да мога да отрека , така, че няма - ще чакам генерално решение.

Всъщност имам и друго предложение в духа на месира (като стратегия а не като поведение, като поведение е по-скоро в стила на паказаек ) - да се споразумеем с ЕА (засега) и да отвеем ЮНИ (Миленски ако прочете това ще ме убие - той не може да прости на Empyre за предателството и предпочита мир с ЮНИ докато свършим с ЕА).
    Last edited by mitaca; 07-11-2007, 00:02. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Не мисля, че нещо ще може да отклони удара на ЕА. То така или инак те удариха Динаин, така че не виждам, какво може да върне нещата назад. Някой ако има идея - добре. Но на мен ми с струва, че просто ЕА разчистват конкуренцията. За съжаление тази игра нямах време за дипломация, особено в най-важния период, малко след началото, а и направих една тъпа грешка, но няма как да върна нещата назад
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

messire Woland написа
        Не мисля, че нещо ще може да отклони удара на ЕА. То така или инак те удариха Динаин, така че не виждам, какво може да върне нещата назад.
        Нямам пред вид някое унизително съглашение. За това, че без каквато и да е причина удариха Динайн трябва да си платят.
        messire Woland написа
        ....., а и направих една тъпа грешка, но няма как да върна нещата назад ....
        Страшно много уважавам самокритичните хора та би ли ми писал на лично каква е (аз не намирам - а идеята е в други рундове и в други игри да не я допускам/е т.е не е критикарска, а креативна).
        А за идеите имам аз още (бе всъщност цяла торба са, ма една по една). Та ако воюваме с ЮНИ - ние се познаваме с голяма част от тях (по-хилавите). Американската армия ми благодари много възторжено в началото, че в миналия рунд след като го килнах, му позволих да се се роди отново и да се развива, кралицата Кристияна аз я препоръчах на БУЛ да я вземат в съюза, кундолоке (или нещо подобно дълго време бе в нашия съюз). Та да се разшетаме да им обещаем, че няма да ги закачаме, ако и те си стоят мирно и кротко, ако искат нов съюз да си спретнат, ако искат да се присъединят към по-малките, ако пък желаят можем да и обещаем и към нас да се присъединят (ако решите де - това е най-лошия вариант). С две думи да подходим персонално. Следващата идея .......... по-късно.

Всъщност си позволих да им напиша. Едно писмо - фракцията ще го прочете и ще реши. От техните отговори зависи дали ще се занимаваме с дребните риби или не. Но (да не се превръщам в Сципион) дигит и русо трябва да се думнат. Са ше обясня: дигит си ги сменя фракциите кат носни кърпички, а русо е заплаха.
        Last edited by mitaca; 07-11-2007, 02:47. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

За Дигит съм съгласен. Когато беше още на 10 села, го поканих за БЕ, беше съгласен, а няколко часа по-късно го гледам в HD. След няколко дни видя че тоя кораб потъва и се метна в ЮНИ. По пътя май мина и през АРГО, но не съм сигурен. Опортюнист че, а и се е налапал с много хубави села. За Русо нищо не мога да кажа, но идеята на митака е интересна - ЮНИ прави впечатление на доста рехав съюз, хора влизат и излизат постоянно.

ПП Бенто се оказа че живее в Йерусалим, чухме се по телефона - твърдо е с БЕ
          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Та каква стратегията с/у ЮНИ? Госта-а ме пита на обяд, предполагам и Милен и Пламен ще питат. А за войната с ЕА аз имам стратегия ма ще почакам ......засега с изложението де.

Като гледам походите ЮНИ продължават да воюват с Милен и Пламен, а и те с тях. Дайте някакво генерална директива и тук, и в АоС-а, щото може да стане голяма и излишна патаклама (ако хвърлим всички усилия за ЕА, а част от хората воюват с ЮНИ). Другия вариант е неофициално двамата да продължават аз да се включа (ако иска разбира се и Динайн) и да пледираме за нещо такова: това е положението - не можеш да останеш неутрален, или с нас с/у ЕА или ние с/у теб (ма къде са ти хората ).
            Last edited by mitaca; 08-11-2007, 00:27. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Митак, на мен не ми се воюва на два фронта. Ако можем да избегнем война с ЮНИ за момента, предпочитам да го направим. Хвърлил съм всичко по границата ми със Сърът и Фаддер, които заедно май имат над 2 млн. войници (само Сър уай му виждам към 1.5 млн армии съвсем близо). С Бенто се мъчим да удържим напора и да минем в контраатака, а ти също се занимаваш с Фаддер, доколкото виждам.
              И аз съм хвърлил око на селата на Дигит, Паказек и цялата пасмина, но не мисля че е време за алчност сега.

Относно другите: Понеже не следя какво става в източния край на картата, чудя се дали ще е изгодно да им предложим да спрат огъня и ЮНИ да станат неутрални (съвсем), а Гост-а, милен и Пачосан да помогнат срещу ЕА? Понеже знам че ЕА също са насочили някакви сили на онзи фронт, дали от примирието можем да спечелим, или ще изгубим?
              С една дума, дали войските, които ЕА ще си освободят по този начин, са по-големи от помощта, която Гост, милен и пачосан ще могат да окажат на БЕ? (Имам предвид на централния фронт мелето)

Comment

Dinain написа
                Митак, на мен не ми се воюва на два фронта. Ако можем да избегнем война с ЮНИ за момента, предпочитам да го направим.
                Така да бъде, но ЮНИ знаят ли, че са неутрални? Паказек ми хвана най-добрия главнокомандващ пратен на дълъг поход. Разбирам, че се бях насочил към село на отказал се негов съотборник, но можеше да ми пише да не го взимам и аз щях да се върна, вместо това:
                Army overview:

4th Army lead by legendary general Gen Kosciuszko under command of Pakazek II
                Attack bonus: 17%
                Defense bonus: 27%
                Experience gained: 19519504
                Scouts before: 0
                Scouts after: 0
                Infantry before: 300392
                Infantry after: 280921
                Cavalry before: 14551
                Cavalry after: 10113
                Artillery before: 24467
                Artillery after: 17912

I Armee lead by famous colonel Desaix under command of mitaca
                Attack bonus: 7%
                Defense bonus: 6%
                Experience gained: 25079192
                Infantry before: 103523
                Infantry after: 0
                Cavalry before: 29000
                Cavalry after: 0
                Artillery before: 23700
                Artillery after: 0

7th Army lead by famous general Gen Sikorski under command of Pakazek II
                Attack bonus: 17%
                Defense bonus: 26%
                Experience gained: 9424920
                Infantry before: 227785
                Infantry after: 208047
                Cavalry before: 29949
                Cavalry after: 25450
                Artillery before: 29865
                Artillery after: 23220
                Трява да има някаква яснота щото от положението нито мир нито война ние сме в положението на Троцки, а не на немците !

Както виждам и Бенто ще бъде бит:
                Bentho 10th Eagles Wutai (94, 145) 113,018 [B.E.] 8 days
                Last edited by mitaca; 08-11-2007, 14:27. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Ето и други:
                  polgra ABC1 Vratsa 35 (135, 94) 93,469 [UNI] 6 days
                  digit Raj midden Vratsa 22 (112, 153) 156,918 [UNI] 9 days
                  polgra Alphas1a Dakhla (151, 103) 61,500 [UNI] 18 days

Comment

Добре де, за Wutai специално нямаше ли някаква разправия в дипломационния канал? Пишете на Паказек и се разберете, след като пращате армии от далеч, има голяма вероятност и някой друг да прати, който в момента на пращането не вижда че има пратена чужда армия. Когато се разбере че ще има сблъсък, пише се писмо и се разбирате какво да се прави, ако не - остава впечатлението че си решил да завземаш селото и е естествено този, който стигне пръв, да го обяви за свое и да го защитава. И на мен се е случвало, с Дигит, който ме изпревари за едно независимо село, Паказек преговаряше, изяснихме се че когато съм пратил армията селото е било независимо, а когато пристигна - вече на Дигит. Изтеглих си армията и готово. Даже в други случаи съм си дръпвал армията извън града, за да не става битка и чужденецът да може са изтегли без загуби. Това са съвсем тривиални ситуации и пример как от липса на комуникация се стига до война.

Конкретно за независими села или такива на напуснали играчи, е прието правилото "кой превари, той завари" - освен ако не се разберете нещо друго.

Относно войната между новите ни членове и ЮНИ, трябва те да се изкажат, както и Воланд (=Арал Воркосиган). Нищо чудно и те, и ЮНИ, да си карат по инерция. Според мен най-добре е да се договорим за спиране на огъня между БЕ и ЮНИ, за да можем да се съсредоточим само върху ЕА.

Comment

Dinain написа
                      Това са съвсем тривиални ситуации и пример как от липса на комуникация се стига до война.
                      Не мисля, че е така! Армиите му дойдоха един ход преди моята. Моята пътува поне 48 хода. Мисля, че ако не е желаел сблъсък щеше да вдигне пара, както го е правил и преди в много по-маловажни случаи.
                      Dinain написа
                      Конкретно за независими села или такива на напуснали играчи, е прието правилото "кой превари, той завари" - освен ако не се разберете нещо друго.
                      Ми добре аз съм я пратил първи (може и да не е сигурно), той стига преди мен, ако не желае сблъсък да вдигне пара преди, да ми пише да си вдигам чукалата, което с радост ще направя предвид, че се очертава голяма война. Не не - това е целенасочено според мен.
                      Dinain написа
                      Относно войната между новите ни членове и ЮНИ, трябва те да се изкажат, както и Воланд (=Арал Воркосиган). Нищо чудно и те, и ЮНИ, да си карат по инерция. Според мен най-добре е да се договорим за спиране на огъня между БЕ и ЮНИ, за да можем да се съсредоточим само върху ЕА.
                      Това и желая договорете спиране на огъня вижте и условията, но не и това положение, при което те мълчаливо ни унищожават армиите, а ние сме с вързани ръце.

Comment

Относно ЮНИ - очевидно Паказек му е изгодно официално да е неутрален, а неофициално да продължава войната с милен и Пачосан.
                        Ще му поставя въпроса за спирането на огъня ребром, пък да видим какво ще каже.

Относно другия въпрос, той е малко принципен, та ще нахвърлям моята гледна точка:

Като казвам "кой превари, той завари", имам предвид който пристигне първи, а не който пръв е пратил армия. Всеки може да прати армия от другия край на картата, която да пътува 500 хода и после да твърди че еди-кое си село е негово. Неприятно е, когато те изпреварят, но пък кога кой е тръгнал няма как да се докаже (освен ако не правиш print screen непрекъснато за архива ), а и дори да можеше, щеше да е абсурдно да си "заплюваш" село на другия край на картата по този начин.

Относно подозренията ти, ами според мен са само подозрения. Тоест че Паказек може би тайничко си е искал да ти разбие армията, но не и да започва пълна война с БЕ заради това. Просто погледни от неговата позиция: той праща по-голяма армия и вижда че ще пристигне преди теб => знае че ще победи в битката => за какво му е да вдига шум? => Интересът да се избегне сблъсъкът е у теб, защото твоята армия е по-слабата. Ако му беше писал свовременно че му отстъпваш селото и да си мръдне армията, щеше да го направи (най-вероятно) и да спасиш поне армията си. Така загуби и селото, и армията.
                        Между другото, Бенто беше в абсолютно същата ситуация като теб и на него казах същото.

Comment

Пак почвам (бе всъщност продължавам ; ) ) Спечелихме странната война! Всъщност без да подценявам военните ни успехи - спечелихме я поради отказване на основния противник. Нека сега да думнем лошите и да си извлечем изводи къде сгрешихме. Ще бъда безпощаден ....... най-вече към себе си . Но и към други. Пишете вашите виждания, а сигурно ще има и следващ сезон в който със сигурност (ако дава Господ) ще участвам. БТВ Княже вече нама дух на на Новия ред - има Барайар Империя .

Разбира се с малки но същественипримеси на България (без значение Дунавска или волжка )
                          Last edited by mitaca; 11-11-2007, 22:09. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Хм, каква е тази еуфория у всички Отвсякъде чувам "Победа, победа!", залпове, салюти и прегръдки, дамите вече мислят какво ще обличат по банкетите... аз ли съм само черногледия или не искате да видите армиите на Русо и Паказек, дето са ги промъкнали в задния ни двор? Войната с ЮНИ продължава, а и както писах във вътрешната кореспонденция, оказва се че от самото начало те са били основния противник. Паказек се оказа по-коварен дори отколкото предполагах - накара всички ни да се трепем, докато си приготви големите армии в тила ни.

Конкретно гледам че има 700к в Орландо, а Русо има още 600к в полето наблизо и още 300к малко по-наизток. Аз прехвърлям около 300-400к нататък, но ще стигнат чак след 20-25 хода. Както ми се струва, ако решат, могат да ни овършеят десетина села преди да можем да съберем достатъчно сила за да ги разбием...

Comment

Да, предстои война с вторите по сила в света на AoS. Мисля, че първата война я спечелихме по-скоро заради неподготвеността на агресора, макар да воювахме срещу най-силната империя. Втората ще е по-трудна, защото противника ще е подготвен, а и ще знае, че се бори за оцеляване и че мир няма да има. Отказването на ключовите играчи от EA според мен беше следствие от неизпълнение на договорки между тях и UNI - явно са очаквали Pakazek и компания да ги подкрепят веднага, което не стана (или поне не стана явно). Тази битка обаче ще е по-трудна и противника няма да е готов да се предаде веднага. От друга страна тях най-вероятно ги е малко страх от нас, а този страх ще играе негативна роля при операциите им. Или поне аз така се надявам
                              Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                              Проект 22.06.1941 г.
                              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

UNI имат сериозни позиции в Средния и Далечен Изток, а също и по южната граница!
                                Въобще, докато някои празнуват победа в Средната земя, други губим факториите в периферията... и столичните сателити... срещу армии от половин милион нагоре...
                                "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

Working...
                                X