Или има няма половин година и пак си я превъртя.За мене новите игри губят доста от очарованието си в сравнение със старите............
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Носталгия -Red Alert 1
Collapse
X
-
Така е, беше много весело с тази игра... вярно че графиката беше "гренадир е две червени и едно синьо квадратче," но като идея беше велика...
Между другото, аз обичам също една страра класика - Panzer General версия 1994... страхотна игра.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
-
Red Alert ли? Според мен беше едно мързеливо клониране на C&C - няма абсолютно нищо принципно ново, днес това би било наречено "мод". Command&Conquer е далеч по-стилна игра. Това си е личен вкус де, но не може да се отрече че първата голяма RTS беше Dune 2, втората C&C; Red Alert върви по утъпканата пътечка на C&C.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Odzava, ама Дюн 1 е съвсем друго нещо Куест с елементи на TBS/RTS в най-добрия случай; стратегията там е на най-елементарно ниво, повече като добавка; главното е куеста (ех, вече не правят игри като едно време ).
Всъщност не съм сигурен коя излезе първа - Dune 2 или Warcraft 1 (която поради неясни причини остана непопулярна). Dune 2 обаче водеше с по-оригиналните единици, по-разчупения геймплей и завладяваща история. Абе класика.
ПП И едно продължение - Dune 2000 не е лошо. По същество абсолютно копие на Dune 2, с обновена графика, тук-там някоя нова единичка и нови филмчета между мисиите.
ПП2 А, грешка. Дюн 2 излезе още в далечната 1992 г.
ПП3 Класика.
ПП4 Харконен рулзззз
ПП5 Извинявам се за руския :wo-oh:"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Не знам, за мене лично по читава стратегия от първия Red Alert 1 и има нещо което напоследък доста се пренебрегва..............филмчетата между различните мисиии който за мене са страхотни(напоследък пропускани в новите игри) отделно от идеята на самата игра картите и мисите нищо ни най малко не се доближава до тях..........................освен Suddan Strike но той е друга работа................
Comment
-
Филмчетатат са много скъпи, къде по-лесно е да направиш нещо с енджина на играта отколкото да плащаш на актьори, аз лично си обичам Ред Алерд 2, прости има сингъл, на 1 нямаше а по мисиии ми е тъпо, даже сега съвсемнаскоро минах мисиите на Юри, къртят мивки от всякъде, особенно руските "Комрад, ние подценихме мощноста на нашите съветски рекатори, те презориха кекавата амриканска машинана времто и сега смя малко назад с материла" след което аз няколко минути страдам докато разни тиранозаври ми дъвчат танковете, и разни подобни, много свежарско, друг въпрос че мацките в съюзническите мисии са по-готини
За съжаленоие със съюзниците се играе прекалено лесно, собенно с британци.
Comment
-
Излъчването в 1 вата и 2 рата част е различно в първата със сталин и със другите актиори беше направена много на много по високо нивоа и самите анимациики са много по яки и след всяка мисия а във 2 ката има само едно интро умряло и това е като карти 1 вата част по ме кефи и като мисии но въпрос на виждане е..............................
Comment
-
А как изобщо успявате да ги пуснете тия дос игри?
След няколко опита с ред алерт се отказах!
На моя 22" телевизор тя може да се играе само в малко прозорче
640х480 е прекалено малка резолюция вече;-)
Отделно че голяма част от тях няма да тръгнат заради разликите в процесорите. ХР не прави добра емулация на ДОССънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
-
Пробвай с dosbox. Това е безплатна програмка създадена точно за пускане на стари игри под ХР. Прави направо чудеса На сайта им има информация за огромно количество стари игри - дали може да бъде пусната и евентуално с какви по-специфични настройки.Shut me down! Machines making machines! How perverse!
Comment
Comment