Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Medieval 2: Total War

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

аз все пак съм потресен от историческата недостоверност на новата игра...бати... то като вземе човек 4-5 провинции и е завладял цяла Източна Европа....Някой е трябвало да напомни на производителите колко града е имало в Западна Европа по това време, за сравнение..
    А на Венеция можеше и да им сложат целите Балкани да владеят... Да не говорим за недоумицата - Russia, през 1080 година...ноу комент...
    Дано бързо да я пооправят
    "Щом не щеш мира, на ти секира"

Comment

а бре, Рапторе, как става тая шашма с търговеца, да клечи на някой ресурлс и да точи пари... начи в момента играя с ингилизите, цяла Британия е моя плюс две провинции във Франция /не броя тази която я имам в началото/ плюс Хамбургер /който беше на Дания- за което пък Папата ми хвърли Германия и Франция срещу мен, щото били католици ))/ ... и както имам един куп провинции, така парите са кът и трябва да си правя сметка. Най много разбира се отиват пари за заплати на войската, ама като гледам, тя е разпределена равномерно, просто няма начин... приходите са от ферми, търговия и данъци- за сега- ама търговията става автоматично, от керваните по пътищата, пристанищата и пазарите които строиш... та би ми било интересно да знам други начини за приходи- вчера от много битки не разучавах останалите компоненти )

и още нещо... много гадно ... начи писна ми враговете да се оказват некви неубиваеми. 4 отряда стрелци с дълги лъкове и един арбалетчици стреля по 1 единствен човек и им трябваха два залпа да го свалят. Да не говорим най веселия случай ... пълен отряд арбалетчици обстрелва 1 единствен арбалетчик на бунтовниците- естествено моите не могат да го убият, а той ми капична двама?!? Накрая го бастисах с конницата...

айде тук да пишем кое и защо оказва влияние на играта- бунтове, тактики, търговия, дипломация... кой каквото забележи...
      Трол по списък.

Comment

аз вчера се издразних от това как 2ро ниво търговец ми бастиса 2ма които бяха 5то.....!!!! Освен това 1 ход е 2 години, е гати прогреса...на Роме, 2 хода бяха 1 година, много повече ми допадаше
        "Щом не щеш мира, на ти секира"

Comment

и нали казаха, че можело пред стрелците да се слагат колове срещу конницата? Кога става, ако въобще става?
          Трол по списък.

Comment

Десперадо, търговците ги пращаш близо до ресурса и като посочиш с курсора върху него ти дава колко пари ти генерира.Коловете важат за Longbowmen,Yeoman archers,Yeoman retinue(само за тях)-преди началото на битката special ability вместо горящи стрели са коловете,а като почне боя тогава се сменя на flaming arrowsТова с бастисването и аз го забелязах особено когато убиец 7-о ниво ми умря по време на мисия с 65% успеваемост,а друг път успях да убия с начинаещ килър мишена с 5% успеваемост-иди,че разбери.

Comment

А аз с тези с които съм във война им зачиствам и дипломата и търговци и принцеси. От както един чужд дипломат ми подкупи цяла армия за тия няма прошка.Ако ще и папат да се появи и него ще зачистя.
              здз

Comment

pop69 написа
                А аз с тези с които съм във война им зачиствам и дипломата и търговци и принцеси. От както един чужд дипломат ми подкупи цяла армия за тия няма прошка.Ако ще и папат да се появи и него ще зачистя.
                Може и него да шитнеш,ама ти трябва добър убиец.Между другото с убийците може да се прави саботаж на сгради,аз това го ползвам доста често.Шпионите ме дразнят най-много-като закучи някой в мой град и постоянно отваря вратите на врага

Comment

а мен ме дразни следния факт ... превземам аз града, той тотално недоразвит, ни сгради, ни ферми, ни дяволи, обаче армията му, заеби ... как ги правят тия армии ... ?!?
                  Трол по списък.

Comment

Е то иначе става много лесно.Забелязах,че при бунт на някой град бунтовните единици не са толкова силни,както в предишните игри пък може и да бъркам.Между другото моя кардинал го избраха за папа ама пукна скоро,че беше много дърт.Бях замислил един кръстоносен поход срещу франчолята,щото папата ги отлъчи ама нейсеКръстоносните единици са много силни,също така може да наемете флот,който да ви превози армията,но трябва да сте близо да брега.И гледайте похода да не се проточи много, че войниците почват да дезертират.

Comment

Кръстоносните единици са много силни,също така може да наемете флот,който да ви превози армията,но трябва да сте близо да брега.И гледайте похода да не се проточи много, че войниците почват да дезертират.

Да знаете, че това са дедите на северните ни съседи.
                      здз

Comment

Намерих цаката на тъпите инквизитори,които изгориха на клада двама от най-добрите ми генерали за безбожност:evil: Трябвало да се строят повече църкви,които да повишават набожността.Добре,че агенти не могат да припарят през Ламанша,за разлика от Гибралтар и Дарданелите.Сега малко за флота-англичаните(и другите северни нации) са малко ощетени с разните там когчета и каравели,най-силни са венецианците с техните bombard galley(май това беше).Из моретата сега бродят пиратски флоти,които са доста силни и отварят доста работа,пък и блокират търговията-кофти работа.Трябва постоянно да разчиствате водите около портовете си от тая пасмина,за да не ви секват приходите.Друго,което забелязах е,че при превземането на град най-много пари се вземат при плячкосване,а не при клане,но пък и бунтовете са гарантирани.Затова,ако е само за парите плячкосвайте,а ако искате да окупирате големите градове-сеч.

Comment

Забелязвам в сериите от Тотал Уар и сега в ME TW2, че жертвите при какъвто и да е вид бой са някакви нереално големи. Сблъскват се примерно две равностойни роти копиеносци и за 1 минута половината измират!?!

То ясно, че тия, които правят играта не са се задълбочавали много в реализма (няма да забравя как в Rome TW като кликнеш principii-те и те казваха нещо от рода на "Принкълпийс!" - то бива да не знаеш латински, ама правиш игра за РИМ мамка му...) ама чак толкова...

Comment

Оправията са само модовете, ама дори и там чак толкова реалистичност не се търси. Игра е все пак
                            XV mile the sea brode is
                            From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Изтеглих го това нещо. Без малко 7 гиги. Инсталирана била 11-12 гиги. Някак си не съм въодушевен.

Comment

дайте начини за пари бе /не кодове разбира се/
                                вече съм на червено, па имам провинции и войската не е много ... тъпя папа ме напада чрез дойчовците и франсетата ... как да го умилостивя, че точно не ми е до битки сега с двама противника )
                                биткити ги усвоявам в движение, за сега не могат да ме победят :РРР
                                Трол по списък.

Comment

Working...
                                X