Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Цивилизация 4 излезе

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Цивилизация 4 излезе

Няма да се спи днеска май.

Някой ако я е "купил" да каже как е

Това май са модерните единици(без стрелеца с лък разбира се)

Ама дали си струва ... защото, макар първата част да беше епохална, а за втората да приемем, че е била осъвременена версия, то третата част си беше разочарование, никакви нови концепции, нищо кой знае колко интересно, явно само машина за пари.
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Преди няколко месеца имаше обстойни превюта и според тях играта е доста променена. Аз ще изчакам малко да видя какво ще кажат хората и може би ще си я купя после (без кавички).
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

http://pc.gamespy.com/pc/civilization-iv/662218p1.html

gamespy са икона по отношение на ревюта на игри - 5 от 5 говори красноречиво за играта

Comment

Остава ми още един час и ще ми я "доставят"
          Обещавам обширно реф'

Comment

Ще чакаме с интерес
            Дано да излезе хубава.
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Аз вчера поиграх 3-4 часа и имам прилични впечатления. Повечето неща са като преди. Има някои нови неща, има някои промени. Цялостно впечатленията ми са добри. Бях пуснал някакво много лесно ниво и компютърните опоненти не бяха в час, но на по-високо сигурно не е така. За мен магията на първата част я няма, но то и няма как да се появи отново.
              Това, което много ме зарадва бе, че е върната старата класация и когато се пенсионирах бях разпознат като равностоен на добрият стар Дан Куел. Ще видим дали ще мога пак да стигна 150% на цар Соломон.
              Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Хмм... незнам аз съм гледал само трейлъра до сега Иначе я чаках с нетръпение....дано да е нещо по-добро от старите версии.
                По-лесно е да се развърже завързаното, отколкото да се съедини разделеното.
                --- Цицерон ---

Comment

От вчера я играя, има промени:

1. Има религии, които дават различни бонуси ама още не са ми съвсем ясни
                  2. Единиците вдигат нива и им се слагат умения, но вече имат само една характеристика - сила
                  3. Има повече ресурси
                  4. Артилерията прави щета н всички юнити в даден стак
                  5. Заселници и работници не взимат от гражданите когато се построят, но докато се строят не расте храната
                  6. Технлогичното дъво вече не е разделено на епохи, което малко ме дразни
                  7. Лидерите са доста по анимирани от преди, но не им се сменят дрехите с епохите
                  8. Вече няма видове държавно управление, има така наречените сивикс - разни закони, които действат на същия прицнип
                  9. Река м/у 2 града действа като път

и много други има, но не ми се пише, късно стана
                  "Щом не щеш мира, на ти секира"

Comment

Някои от тия (за реката например) си ги имаше и във втората част, а други (като това за заселниците) подлежаха на модифициране.
                    Дървото на технологиите не беше разделено на епохи (безсмислено е според мен това разделение) в първата, втората цивилизация и двете "Call to Power", от която са откраднати много концепции, влезли в третата част на "Цивилизацията"
                    Доколкото разбирам, ти не си виждал "Цивилизация" 1 и 2, нали?

А има ли някой, който ги е виждал, за да направи сравнение?
                    Проект 22.06.1941 г.

Comment

Ok. Играя я вече няколко седмици, което си е истинско мъчение , най вече понеже ресурсите ми (техническите) са явно недостатъчни. Играта има твърде завишени изисквания към техниката. Мда, май ще се наложи да сменям компютъра... Всъщност това е една от малкото игри които ми харесват от 1-вата до днешната 4-та версия. Странно е да се сравнява с първата игра от серията. Нивото е съвсем друго, което е и нормално. Втората игра имаше някои доста интересни нововъведения, които обаче на мен не ми харесаха особенно. Много странни търговски пътища и начупени линии по целия екран. Но пък я има за Линукс . В третата част се опитват да се върнат към първоначалната идея и към края с всички допълнения играта става прилична, но все пак 4-тата изглежда много по добре. Жалко, че графическата концепция се нуждае от наистина огромни ресурси, пък и неизвестно за какво са работили с Python. Обаче въпреки всичко, играта е завладяваща! Адски е бавна на система с 512 мб рам и ГФорс 5700, така че хората с по-старички системи да се позамислят преди да я вземат.
                      На всички останали препоръчвам този адрес: http://www.civanon.org/home.shtml
                      Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
                      Паисий Хилендарски

Comment

Въпроси:
                        1. какви точно са и изискванията (тъкмо се каня да си подаря на нова година нов хардуер)
                        2. има ли едитор (със съответните възможности като в 3-ката за модване)
                        3. има ли възможност единиците да се движат на групички, демек стакове и да влизат в битка така, че предните системи бяха много тутка и време/нерви отнемащи.

Comment

На мене лично новата Цивилизация не ми харесва.

Comment

Камерер, играл съм и 1 и 2, ама бях 4 клас

т.е. НЕ!
                            "Щом не щеш мира, на ти секира"

Comment

Gaden Gogi написа
                              Въпроси:
                              1. какви точно са и изискванията (тъкмо се каня да си подаря на нова година нов хардуер)
                              2. има ли едитор (със съответните възможности като в 3-ката за модване)
                              3. има ли възможност единиците да се движат на групички, демек стакове и да влизат в битка така, че предните системи бяха много тутка и време/нерви отнемащи.
                              1. Minimum System Requirements
                              Operating System:Windows® 2000/XP
                              Processor:1.2 GHz Intel Pentium 4 or AMD Athlon processor or equivalent
                              Memory:256 MB RAM (Windows 2000) / 512 MB RAM (Windows XP)
                              Hard Disk Space:1.7 GB Free
                              CD-ROM Drive: 4X Speed
                              Video: DirectX 9.0c-compatible 64 MB video card with Hardware T&L support (GeForce 2/Radeon 7500 or better)
                              SoundirectX 9.0c-compatible sound card
                              DirectX®irectX® version 9.0c (included) or higher

( Имай предвид разбира се , че това е минимум, и ако държиш играта да ти доставя удоволствие вместо да ти коства нерви трябва да се помисли за нещо по-добро)

2. Едитор не видях, което обаче ми се вижда странно. Изглежда ще се появи по-късно, понеже в играта е предвидено зареждане на мод-ове.

3. Разбира се има такава възможност. Смея да твърдя, че е направено доста добре при това.

white_world написа
                              На мене лично новата Цивилисация не ми харесва.
                              Може! Казва се Цивилизация! Смея да твърдя, че тази игра е една от съвсем малкото игри, в които става въпрос за стратегия, в истинския смисъл на думата. Може би още за Хартс ъф айрън 2 може да се каже нещо подобно, но като цяло в повечето игри, които се водят стратегии (например тоталните войни и всякакви светове на войни и пр.) , стратегията е толкова леко загатната, че все едно че я няма. Който прави разлика между стратегия и тактика разбира за какво говоря.
                              Last edited by Avatarx; 15-11-2005, 03:29. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                              Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
                              Паисий Хилендарски

Comment

Working...
                              X