If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
HMM ли? Чакам да излезе 5-тата част, че да се изкажа. Много съм разочарован от 4-тата. Все пак не лоша идеята на играта. Само ми писна от ангели и дяволи по едно време :nut:
Проблемът на форума :damnyou:
"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
Паисий Хилендарски
Старата Цивилизация беше много по-добра. Може и новата да е добра на тая съм стигал само до средновековието. В старата единственото, което ме дразнеше беше, че на мисията с хуните са дадени имената на български градове: София, Пловдив, Варна и т.н.
Ами то България си я има в средновековния сценарий. По принцип не можеш да я избереш но това много лесно се оправя с едитора. Те всъщност точно от този сценарий са копирани и имената на градовете на хуните в съответния сценарий.
Shut me down! Machines making machines! How perverse!
Е той едитора е част от играта, въпреки че се стартира отделно, така че няма начин да го нямаш. Сценариите в conquests са правени с него, така че може да се разглеждат и променят. С него можеш да си направиш и собствен сценарий, като дори добавиш раси, бойни единици, сгради, открития, строеве и т.н. Освен в едитора, обаче добавените работи трябва да се опишат и във вайловете за иконите и цивилопедията, като съответно можеш да си добавиш и нови икони(картинки) или да използваш готовите.
white_world, не знам дали си успял, затова ето аз как го направих. Едитора се стартира с civ3conquestsedit.exe. Зареждаш средновековния сценарий, който се намира в папка civ3\conquests\conquests\4 Middle Ages.biq. От меню scenario избираш scenario properties. Там отиваш на таба players. Българите са player 15, избираш ги и по-долу слагаш отметка в полето human player. Това ти дава възможност да ги избираш като цивилизация при стартиране на сценария.
По принцип българите са направени малко като спаринг партньор и са с доста орязани качества, така че играта става доста грубичка на по-висока трудност. Все пак това също може да се оправи, като се добавят качества чрез менюто rules, edit rules.
Няма крак
Подкарва се без него, не е трудно.
А колкото до самата същност - играта се нуждае от модифициране и бихме могли да направим дискусия около един мод за нея.
Sluchaino da vi se namira normalen crack za igrata?
Крак за коя версия имаш предвид?
Камерер написа
А колкото до самата същност - играта се нуждае от модифициране и бихме могли да направим дискусия около един мод за нея.
Ами едитора има наистина големи възможности, така че може да се направи нещо. Добавянето на още открития, единици и т.н. би усложнило играта, ама то нали за феновете на цивилизация (пък и някой други игри) точно в това е тръпката :rock:
За модифициране на открития/единици/религия/култура и т.н. не ти върши работа редактора на играта. Той е копие 1:1 от редактора на Civilization: Call to Power II и в него могат да се променят (без модификации) само терена, единиците и още разни подобни дреболии. Истинските промени се правят в xml-файловете на играта. За това иде реч в моя пост.
Първото, което ще направя, ще бъде да променя и разхвърлям малко показателите на единиците, тъй като традиция на Сид Майер е още от първата цивилизация да е възможно орда диваци със сопи в ръце да унищожи пехотна част от средата на ХХ век.
Но мисля тук да обсъдим и други варианти за модифициране. Коет да се добави/махне и т.н.
Comment