Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Цивилизация 4 излезе

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

E, недей прескача Хироуса сега, моля ти се
    "Щом не щеш мира, на ти секира"

Comment

krum-strashni написа
      E, недей прескача Хироуса сега, моля ти се
      HMM ли? Чакам да излезе 5-тата част, че да се изкажа. Много съм разочарован от 4-тата. Все пак не лоша идеята на играта. Само ми писна от ангели и дяволи по едно време :nut:
      Проблемът на форума :damnyou:

"Чети историята и като познаеш от нея суетата на тоя свят, научи се да го презираш"
      Паисий Хилендарски

Comment

Старата Цивилизация беше много по-добра. Може и новата да е добра на тая съм стигал само до средновековието. В старата единственото, което ме дразнеше беше, че на мисията с хуните са дадени имената на български градове: София, Пловдив, Варна и т.н.

Comment

white_world написа
          В старата единственото, което ме дразнеше беше, че на мисията с хуните са дадени имената на български градове: София, Пловдив, Варна и т.н.
          Че какво дразнещо или пък обидно има в това? Мен лично си ме изкефи това
          Shut me down! Machines making machines! How perverse!

Comment

Obi1 написа
            Че какво дразнещо или пък обидно има в това? Мен лично си ме изкефи това
            Не е ли по-добре да има БЪЛГАРИЯ като възможен избор за игра, а не хуни.

Comment

Ами то България си я има в средновековния сценарий. По принцип не можеш да я избереш но това много лесно се оправя с едитора. Те всъщност точно от този сценарий са копирани и имената на градовете на хуните в съответния сценарий.

Comment

Ама аз като нямам едитор ?

Comment

Е той едитора е част от играта, въпреки че се стартира отделно, така че няма начин да го нямаш. Сценариите в conquests са правени с него, така че може да се разглеждат и променят. С него можеш да си направиш и собствен сценарий, като дори добавиш раси, бойни единици, сгради, открития, строеве и т.н. Освен в едитора, обаче добавените работи трябва да се опишат и във вайловете за иконите и цивилопедията, като съответно можеш да си добавиш и нови икони(картинки) или да използваш готовите.

Comment

Имам някакъв спомен че едитора може и да не се инсталне, правеше се избор при самата инсталация.

Comment

Благодаря. Ще видя дали мога да го направя това.

Comment

white_world, не знам дали си успял, затова ето аз как го направих. Едитора се стартира с civ3conquestsedit.exe. Зареждаш средновековния сценарий, който се намира в папка civ3\conquests\conquests\4 Middle Ages.biq. От меню scenario избираш scenario properties. Там отиваш на таба players. Българите са player 15, избираш ги и по-долу слагаш отметка в полето human player. Това ти дава възможност да ги избираш като цивилизация при стартиране на сценария.
                        По принцип българите са направени малко като спаринг партньор и са с доста орязани качества, така че играта става доста грубичка на по-висока трудност. Все пак това също може да се оправи, като се добавят качества чрез менюто rules, edit rules.

Comment

Sluchaino da vi se namira normalen crack za igrata?
                          "Щом не щеш мира, на ти секира"

Comment

Няма крак
                            Подкарва се без него, не е трудно.
                            А колкото до самата същност - играта се нуждае от модифициране и бихме могли да направим дискусия около един мод за нея.
                            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                            Проект 22.06.1941 г.
                            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

krum-strashni написа
                              Sluchaino da vi se namira normalen crack za igrata?
                              Крак за коя версия имаш предвид?

Камерер написа
                              А колкото до самата същност - играта се нуждае от модифициране и бихме могли да направим дискусия около един мод за нея.
                              Ами едитора има наистина големи възможности, така че може да се направи нещо. Добавянето на още открития, единици и т.н. би усложнило играта, ама то нали за феновете на цивилизация (пък и някой други игри) точно в това е тръпката :rock:

Comment

За модифициране на открития/единици/религия/култура и т.н. не ти върши работа редактора на играта. Той е копие 1:1 от редактора на Civilization: Call to Power II и в него могат да се променят (без модификации) само терена, единиците и още разни подобни дреболии. Истинските промени се правят в xml-файловете на играта. За това иде реч в моя пост.
                                Първото, което ще направя, ще бъде да променя и разхвърлям малко показателите на единиците, тъй като традиция на Сид Майер е още от първата цивилизация да е възможно орда диваци със сопи в ръце да унищожи пехотна част от средата на ХХ век.
                                Но мисля тук да обсъдим и други варианти за модифициране. Коет да се добави/махне и т.н.
                                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                                Проект 22.06.1941 г.
                                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Working...
                                X