Originally posted by "FeldMarshal Kalchev"
Аз Fiirkan го видях вчера, ама нета ми ту идва, ту не, и не можах да полетя с него... :cry:
Нещо обаче ми става със стика - twist handle-a ми нещо се есбъгясал... малко да врътна надясно, рязко се завърта опашното наляво, и като завъртя повече надясно се оправя... калибрирах го, но пак не се оправя - да знаеш някои медикаменти против това ??? ;]
Аз Fiirkan го видях вчера, ама нета ми ту идва, ту не, и не можах да полетя с него... :cry:
Нещо обаче ми става със стика - twist handle-a ми нещо се есбъгясал... малко да врътна надясно, рязко се завърта опашното наляво, и като завъртя повече надясно се оправя... калибрирах го, но пак не се оправя - да знаеш някои медикаменти против това ??? ;]
Сблъсквал съм се стакъв проблем.
Ако е стар, проблемът ти се дължи на недобрият контакт между плъзгача и графитния съпротивителен слой на потенциометъра. Не те знам колко си навътре с техниката, но ако си "бос" в занаята, по-добре го занеси в някой телевизионен сервиз. Ако не си, тогава действай!
Необходимо в първо да изключиш компютъра!!!!
Налага се да разтвориш джойстика и да достигнеш до проблемния потенциометър. Внимателно го отпояваш, като си записваш внимателно какъв цвят кабел на кой извод съответства. След това отвори и разглоби потенциометъра (ако можеш, защото някои са капсуловани и след отваряне не могат да се затворят) и го почисти със спирт. При сглобяването размести внимателно пластинките на плъзгача, така, че да не опират върху старите си писти (важно е). Това е тънка операция и изисква сигурна ръка и търпение.
Когато си готов затваряш потенциометъра и запояваш отново кабелите върху изводите му.
Внимателно отледай дали си върнал всичко в изходното му състоянив.
Затваряш капака и включваш. И готово.
След време ще се появи същия дефект и с другите потенциометри. Действаш по познатият вече начин. :-)
Успех!
Играта с джойстик е съвсем различна, особено ако има и FeedBack. За съжаление моя е Genius F23 и такива екстри няма.
Идеята за Българска ескадрила е направо велика! Браво, Stoyanov!
Дано скоро имам бърз Internet за да я реализираме, поне в непълен състав! Браво още веднъж, Stoyanov!
Comment