Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИЛ-2 Forgotten Battles

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Originally posted by "FeldMarshal Kalchev"

Аз Fiirkan го видях вчера, ама нета ми ту идва, ту не, и не можах да полетя с него... :cry:

Нещо обаче ми става със стика - twist handle-a ми нещо се есбъгясал... малко да врътна надясно, рязко се завърта опашното наляво, и като завъртя повече надясно се оправя... калибрирах го, но пак не се оправя - да знаеш някои медикаменти против това ??? ;]
    FeldMarshal Kalchev, от много време ли имаш джойстика?
    Сблъсквал съм се стакъв проблем.
    Ако е стар, проблемът ти се дължи на недобрият контакт между плъзгача и графитния съпротивителен слой на потенциометъра. Не те знам колко си навътре с техниката, но ако си "бос" в занаята, по-добре го занеси в някой телевизионен сервиз. Ако не си, тогава действай!
    Необходимо в първо да изключиш компютъра!!!!
    Налага се да разтвориш джойстика и да достигнеш до проблемния потенциометър. Внимателно го отпояваш, като си записваш внимателно какъв цвят кабел на кой извод съответства. След това отвори и разглоби потенциометъра (ако можеш, защото някои са капсуловани и след отваряне не могат да се затворят) и го почисти със спирт. При сглобяването размести внимателно пластинките на плъзгача, така, че да не опират върху старите си писти (важно е). Това е тънка операция и изисква сигурна ръка и търпение.
    Когато си готов затваряш потенциометъра и запояваш отново кабелите върху изводите му.
    Внимателно отледай дали си върнал всичко в изходното му състоянив.
    Затваряш капака и включваш. И готово.
    След време ще се появи същия дефект и с другите потенциометри. Действаш по познатият вече начин. :-)
    Успех!
    Играта с джойстик е съвсем различна, особено ако има и FeedBack. За съжаление моя е Genius F23 и такива екстри няма.

Идеята за Българска ескадрила е направо велика! Браво, Stoyanov!
    Дано скоро имам бърз Internet за да я реализираме, поне в непълен състав! Браво още веднъж, Stoyanov!
    scharfschutze ®

Comment

И аз съм готов да летя чирак в такава ескадрила, стига да подкарам играта онлайн де
      XV mile the sea brode is
      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Пишете ме и мен за Българската ескадрила(все още не съм чак толкова добър ама ще стане). Също така ставам и за Българска торпила(питайте Калчев какво правя с бомбандировача му когато ми свършат мунициите ми ило когато ми подпали самолета(по точно всеки път ма не винаги го стигам))
        http://www.imotisofia.bg/

Comment

Добре, до тук сме 4 - звено. А, май сме 5-ма, а, Imperial?
          Трябва само бърза връзка, че стоя dialup...
          scharfschutze ®

Comment

Абе хора има много.....но повечето са в различни ескадрили(партизанската и др.) Иначе аз също съм за,пък за нет-а ще намеря решение
            su27 AKA =VNVV=Stoyanov

Comment

Аз даже днеска напълно се екипирах. Взех си горе долу хубав стик и в момента яростни тренировки правя с него. Скоро ще ставам не само за Българска торпила.
              http://www.imotisofia.bg/

Comment

Стоянов много малко живот даваш на Logitech стиковете - с моя летя вече повече от две години и е в почти изрядно състояние. Освен това малко проблемче (което даже вече не усещам... имах няколко фронтални победи, значи всичко е наред ) друго не се е случвало на стика ми. Рзбира се по-различно е с FFB, но на мене не ми харесва (а и бюрото ми ще се срине :lol: ) - докато не намеря цял комплект с шурвал и прибори ще си летя без тази екстра .

За Microsoft Sidewinder Precision 2 ще се информирам специално - може да сменя на такъв ако е по-'прецизен' от моя (скоро ще издъхне и ще ми се свие сърцето... :cry: ). Стиковете на Сайтек съм ги търсил доста в София - безуспешно. Ако някои намери техни представители някъде в България, нека напише координати им във форума...

Scharfschuetze - Ich verstehe kein Word :lol:
                Абсолютно нищо не разбирам, затова само ще се моля да не стане по-голям проблема . Иначе супер мерси за обърнатото внимание и подробното описване на процедурата...

Сега за най-важното - Българската ескадрила ! Аз съм засичал в едно клубче до нас една група от фенове, които идваха със стиковете си и играеха с часове наред ИЛ-2. Може с някои от тях да разговарям в момента... някои да е ходил в PC Maniа клуба ??? Шега на страна, това е добра идея, но феновете са малко. Тоест ако искаме да играем срещу друга ескадрила на локална мрежа, може да не ни се отвори парашута, а за игра по интернет да не говорим - за по-малко от 300-400 пинг само ще си мечтаем, а ако в играта има над 8-10 човека се вдига над 800 ! Ако някои от вас мисли да се захваща с решаването на този проблема , да знае, че ще има цялата моя подкрепа... само това ни спира да възвърнем славата на Кралските ВВС
                Пишете ме мене към Прехващачите - може да си имам онлайн ескардила, но много бързо ще се разделя с нея, ако започнем да играем онлайн всичките заедно !!

Събрахме се доста авиофенове тука - само така ! И още да идват...

(Стоянов, това от българските G-6 ли е на твоя аватар ?)
                20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
                "Иване, сега кръв ще се лее!"

Comment

И на мен стикът ми играе номера, като дам съвсем леко нагоре или надолу, самият самолет съвсем рязко си изкачва.Не знам това защо става, дали е зарадия доста евтиния ми стик?В случая е нов, не вярвам да му се е разместил някой чарк.
                  He, who controls the past, controls the future, and he, who controls the present, controls the past

Comment

Originally posted by "BGM"

И на мен стикът ми играе номера, като дам съвсем леко нагоре или надолу, самият самолет съвсем рязко си изкачва.Не знам това защо става, дали е зарадия доста евтиния ми стик?В случая е нов, не вярвам да му се е разместил някой чарк.
                    Пробвай да го калибрираш преди да летиш!
                    scharfschutze ®

Comment

Не е от това, няколко пъти го калибрирах.
                      He, who controls the past, controls the future, and he, who controls the present, controls the past

Comment

Калчев уцелил си партидата значи.В софия има само на едно место където има саитек но е на тройно по висока цена от истинската затова и не си го купих.Продават го за 130 лв а той струва 30USD - тия в кунтуров са луди...кой си купува нещо от тях въобще?
                        За ил-2 ентусиастите -да познавам 2-ма от тях,но при срещата в рс-маниа не можах да дойда-пък тогава бях млад-зелен ;-).Що се отнася до M$ precision 2 този стик е добър за начинаещ играч но за истински on-line serial killer не става,но е добро начало пък и ще ти служи достатъчно дълго.
                        още веднъж моите предложения за стик от среден клас:
                        1.Saitek Cyborg 3D or M$ Precision 2
                        2.Trustmaster Fox 2
                        3.Logitech Wingman Ex digit
                        su27 AKA =VNVV=Stoyanov

Comment

@ BGM
                          стикът ти да не е logitech WIngman Attack 2 ?
                          щото съм виждал такива изцепки от него.....
                          su27 AKA =VNVV=Stoyanov

Comment

@ Калчев
                            Не е от българските Г-6,но е хубавец

Иначе аз обикалям много форуми (под друг ник)и има фенове на ил-2 на форум авияция в ДИР.БГ на сайта на криле също....

така че фенове на ил-2 от цяла България-Обединявайте се !!!
                            su27 AKA =VNVV=Stoyanov

Comment

[quote="Stoyanov"]@ Калчев
                              Не е от българските Г-6,но е хубавец

Правилно! Наистина не е от нашите. Имам я тази снимка и си я бях сложил за десктоп.
                              Сега съм с http://me109.sofiacity.com/Me-109_al...rop%20JG27.jpg
                              scharfschutze ®

Comment

Thrustmaster Fox 2... та това "нещо" въобще дигитално ли е бе ??? Аз го гледах в един магазин и като питах продавача дали е такъв, той ми каза, че даже било по-добре да е аналогов !! :lol: Trhustmaster не мога да понасям - толкова гаден дизайни имат !!!
                                Ще ми кажеш ли къде се намира това място, където има на Сайтек стик - Cyborg-a ли го продават там ? Аз се ориентирам малко към X45 FCS ...

Много исках пак да засека тази група в PC Mania - бях си оставил стика за няколко дена в клуба даже, с надеждата, че ще минат накоя вечер . Сигурно има много фенове в България, в това не се съмнявам, но връзката пак си остава шит...

.Що се отнася до M$ precision 2 този стик е добър за начинаещ играч но за истински on-line serial killer не става
                                Какъв стик трябва да е този тогава за онлайн серииния ??
                                20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
                                "Иване, сега кръв ще се лее!"

Comment

Working...
                                X