Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИЛ-2 Forgotten Battles

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Е, обаче аз имам дълъг опит - понеже много обичам симулатори, качвам на комп-а си всеки, който може да тръгне (и ако мога да го намеря, естествено). А никога не съм имал джойстик и винаги се оправям някак си с клавиатурата.
    Така може да се натрупа много голям отрицателен опит (но все пак, на най-реалистичните симулатори играта с клавиатура е голяма мъка - например на Flanker).

Comment

Значи аз съм с Logitech Wingman Extreeme Digital 3D... модела е може би от 2000-та година и вече има нов от същия тип. Този е последния преди Force Feedback-a, тоест с почти всички екстри освен друсането ;]. Може като USB и като Serial да го ползваш ; има 3-та ос -> Twist Handle, за опашното кормило, който с помощта на отверка може да се заключва или отключва ; Throttle Control (много удобен и приятен дизайн !!!) ; 7 отделни копчета + един HAT (не знам превода) с 8 посоки, но на стария модел междинните много трудно се нацелват. Самият дизайн е много удобен за продължителна работа ;] и основата е достатъчно тежка, че да не се мести постоянно. Цената в момента е около 50-60 лева, така че скачай да си го взимаш ;] (същия с FFeedback е май към 80-100)... в Reset поне е толкова. Моя съм го купил от старите магазини на PC Mania и го ползвам вече доста време без никакви проблеми (но е време да го смазвам вече).

Това е старият/моят модел...

Това е новият стик - сравни HAT-a само... на стария е издигнат в средата като пирамида и трудно се вкарват междинните посоки. Този обаче е вдлъгнат и пръста ти потъва вътре... чиста работа. Между гумата и началото на самия стик се вижда сивия винт, който служи за заключване/отключване на третата ос. Само се препоръчва !!!
      (BTW, същият стик е използван в серията "Андромеда" на Джийн Роданбъри ... цяла кино звезда е тоя джойстик ;])

Само да се събереме българска група пилоти в ubi-то и ще стане мазалото...
      20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
      "Иване, сега кръв ще се лее!"

Comment

Не е значи, чак толкова недостъпно удоволствие. Радвам се. Може би ще си взема като твоя (че тази цена ми се вижда почти приемлива ).
        А какво представялава това FFeedback?

Comment

Друса като пуцаш с картечниците, което е боза, но също директно усещаш и напрежението върху кормилните плоскости, което вече е много полезно - загубата на скорост и "омекването" на управлението, както и вибрациите преди влизане в свредел се усещат много по-рано отколкото ако следиш само картинката и ти позволява да "усещаш" летенето, не само да го гледаш на екрана.
          Проблема на мен ни е, че като включа Феедбака и ми изключва "натягането" на джойстика (моя няма гумичка или пружина, която да го връща в централна позиция, това вършат моторите вътре в нормален режим(получават сигналите от драйвера си) но когато почнат да получават сигнали от играта и им се отменя този "нормален режим" и ръчката почва да се лашка без сякакво съпротивление, което е много гадно)
          Между другото, не мога да се включа към ubi.com Всичко тръгва, стартира играта, но после не може да намери сървъра. Някой да има идея що го прави това?
          XV mile the sea brode is
          From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

чакай! Ти ползваш ли ubi софтуера? през него става цялата работа
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Да де, аз оттам влизам в някоя стая, харесвам си игра, давам лаунч, играта тръгва, обаче точно когато почне да търси хоста, за да се включи и не го намира
              XV mile the sea brode is

Comment

ами....това се случва понякога, но ако се случва ВИНАГИ, ....не знам. По принцип сме имали проблеми с немец да се включва в игра на американец...не, всъщност обратното май беше :o
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Mоже ли да е от Firewall това ??? Ако имаш такъв ти препоръчвам да си го изключиш, защото иначе и сървъри не можеш да стартираш.
                  20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
                  "Иване, сега кръв ще се лее!"

Comment

Aбе и аз много се чудих какъв джой да си взема и накра се спрях на МС precision 2 това е най доброто което можеш да си вземеш.Saitek Cyborg 3D също е супер само че в БГ не можеш го намери , а ако все пак усппееш цената е безбожна.Ако пък имаш кинти най добре си вземи MS с обратна връзка(forceedback).Що се отнася до тези на логитех мога да ти кажа че не струват.Бях си взел джой от тях и се скапа за един месец.По принцип МС precision 2 има по голям шанс да оживее 6 месеца от колкото логитех extreem digital.
                    su27 AKA =VNVV=Stoyanov

Comment

Изключил съм всякакви огнени стени и подобни гадости, това беше първото което направих. Тоя номер може да става и от грешно програмиран рутър, но при мен няма таквоз нещо. Мислих по едно време дали не е от DSLа, щото при него модема изпълнява нещо като рутър. До самия модем връзката е ЛАН, а оттам вече си върви външната и съответно получавам 2 ИП адреса, вътрешен и външен. Но пък не трябва това да бърка нещата по-принцип. Ще го помъча още пък ще видим
                      XV mile the sea brode is

Comment

аха, аз имам точно MS Sidewinder Precision 2
                        albireo написа

Comment

аз също съм с precision,но добър избор е също и trustmaster fox 2,но незнам той колко време ще издържи(има една много готина екстра за това колко да е усилието при боравенето с ръчката-не обратна връзка).Precision 2 e много добър JOystick но е малко "мек" иначе всичко друго е ОК
                          su27 AKA =VNVV=Stoyanov

Comment

Между другото вие само on-line ли играете?Имате ли си Българска ескадрила?
                            su27 AKA =VNVV=Stoyanov

Comment

не....т.е. няма българска ескадрила

играл съм заедно само с калчев, и то не много.

Иначе аз лично играя само онлайн
                              albireo написа

Comment

Много жалко....
                                Аз рядко игря в интернет защото съм с dial-up.Иначе тука в БГ се надявам скоро да се организираме пак в СФ и да поиграем...
                                su27 AKA =VNVV=Stoyanov

Comment

Working...
                                X