Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Medieval: Total War

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Акцентът пада върху мелета и кланета иначе щеше да е Тотал Цивилизейшън Жалко че Роум се оказа такова недоразумение...А толкова е чаках(3 години).
    ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

На мен Rome си ми харесва, особено когато гледам как се бият отделните човечета.
      „Аз, Драгомир, писах.
      Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Сега пробвах и има някои разлики, осоновно състоящи се в това да завладееш и запазиш определени земи, а не просто всичко поред. Обаче играта е единствено интересна на по-високите трудности, при това с някоя по-слаба нация, иначе е прекалено лесна.

Comment

С Дания е най-интересно. Обаче на ниска трудност изтрепах швабите за 12 хода...
          Като цяло в стратегически план от която и нация да си, най-добре е да вземеш Цариград и после земите около Йерусалим. Там се изкарват най-много парички.
          „Аз, Драгомир, писах.
          Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Comment

За парите в играта, най-много се изкарват с търговия, може да се стигне до около 3000/провинция. Може би може и повече, вече не си спомянм точно.
            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Според мен най-много пари се изкарват от откупи за пленен крал/принц.
              100 000 флорина!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И след това го плених отново!!!
              Кеф!!!!!!!!!
              „Аз, Драгомир, писах.

Comment

ТВВ турците казваш...не знам защо но винаги те първи си го отнасяха после египетските султанитурците са изключително небалансирани а в FAQ-овете на играта ги изкарват най-силните.Аз до сега проблеми не съм имал с тях повечето им единици са стрелци и е повече от лесно да ги разпилея с конницата си(играя с ромеите) а пък еничарската тежка пехота която толкова е хвалят не издържа и минута на варяжката ми гвардия макар че рядко си жертвам най-добрите войници за ранната си експанзия.След това направо скачам да завладея Молдова Хазария и Новогродското княжество.Причината:кълва степна тежка конница и аварски благородници като вторите не са нищо особено но пък е голям кеф да цъкаш с тяхСтепната тежка конница е най-добрата лека конница в игратаПонеже византийците не могат да коват оръжие е добра идея да изчакаш унгарците да се поразвият и да се надяваш че като ги издухваш ковачницата няма да бъде разрушена.Да ви кажа честно варяги с 6 доблест 3 атака и 4 защита са нещо зловещо на бойното поле.Врагот бяга още като види пушилката
                ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Не знам кой изкарва турците силни. Единственото им предимство е че в началото египтяните са ужасно слаби и имат шанс да ги издухат ързо. Единиците им обаче са отвратително слаби. Имат някакви конници, обаче нито един тип тежка конница като хората, която да може да се противопостави на катафрактите или на рицарите от ордени. Единствената експанзия възможна в началото е срещу другите мюсюлмани, така че после общо взето започват да се редуват кръстоносен поход след кръстоносен поход и в крайна сметка влизаш във война с всички. Дори и да ги победиш и да почнеш да ги мачкаш, Алмохадите се появяват наново средно на всеки 20 години, а непрекъснато има и граждански войни. И това още преди да дойдат монголците.
                  За сметка на това открих че поляците изобщо не са слаби, напротив, те още в самото начало имат една от най-добрите конници. Не знам защо ги смятат за слаби, при положение че до идването на монголците реално нямат никакви заплахи, защото германците почти никога не нападат, а докато им дойде времето да нападнат са вече отлъчени от Папата и империята им се е рападнала в гражданска война и е лесно да се грабят територи, руснаците също не са силни, а унгарците обикновено влизат във война с византийците. А на всичкото отгоре за всяка територия на поляците им дават огромен брой точки. Като нищо те са една от най-силните и забавни нации.

Comment

На мен срещу византийци не ми е особено приятно да играя срещу скапаните варяги няма нищо ефектно винаги давам ужасни жертви макар да ги заобикалям обхождам разстрелвам с конни или пеши стрелци и т.н..А русите също са лишени от силна тежка кавалерия ама турците поне имат еничарска тежка пехота която издухва всякаква рицарска сган от бойното поле.В мулти се пробвах с монголците ама и те са слаба и не-балансирана фракция.Тежка пехота никаква нито свястни копиеносци.Срещу копия и тежка конница са безполезни и неоправдано скъпи.Ами поне като се търси небалансираност да им бяха евтини единиците защото се знае какви орди се изливат из Европа а то какво?Аз действах с конници (групите са доста по малки от пехотните) и нищо друго е естествено загубих.Пробвал съм какви ли не стратегии но при що годе равностойни противници който игра с ромеите в защита печели.Тъпите рицари издъхват още преди да стигнат вражите позиции а чалмите са отвратително слаби дори при числено превъзходство.

Comment

Монголците чисто теоретично можеш да ги свалиш от конете и да ги спешиш, като аз лично не съм го опитвал и не знам доколко е добра идея, но дори и ако се представят добре като тежка пехота, пак излизат прекалено скъпо. Варягите не знам дали могат да настигнат конни стрелци, но силно се съмнявам, остава византийците да нямат степна кавалерия или алани. Не мисля че има пехота, която да може да спре варягите, може би чак към края някакви доста тежки бронирани западни пехотинцис отличен морал и с предводител също с отличен морал. Единственото добро нещо е че на византийците им е рудно да стигнат до производството на варяги и в началото имат само една единица от тях.
                      Викингите обаче не са нищо особено. Всяка по-прилична тежка конница може да ги смачка.

Comment

Бил съм ги 1 на 1 с каквито се сетиш единици при равни условия!Единствената единица която им се поопря бяха еничарите!Конни стрелци наистина не могат да настигнат но пък конните стрелци са обидно слаби в тази игра.А на ромеите съвсем не им е трудно да достигнат до варяги.За 30 40 хода става а това в началния стадий на играта не е особено много.На всичкото отгоре повечето византийски единици са елитни и дисциплинирани и морала не им пада когато се убие генерала абе изглежда са големи фенове на Византия разработчиците.Поне единиците копират до някъде реалносъществуващите български такива от периода макар че Bulgarian Brigands няма да го преглътна по никакъв начин.

Comment

Да, ама ако варягите търчат напред назад безуспешно гонейки конните стрелци, ще се уморят, и тогава би трябвало дори и с по-слаби пехотни единици да ги победиш, стига твоите да са свежи. Ако играеш с турците или египтяните, леки конни стрелци колкото искаш, а алмохадите имат и такива на камили, търчат си из пустинята отлично, а там катафрактите са почти безполезни и като се поуморят (което става бързо) чалмите имат единици, които могат да спретнат касапница.
                          На мен византийците точно не са ми проблем, тях ги нападат турците и египтяните от една страна и италианците, унгарците и още една голяма западна сила в зависимост от това кой прави кръстоносни походи: германци или французи и отдавна ги няма, обаче Алмохадите и турците станаха прекалено мощни. На турците монголците ще им видят сметката, ама какво мога да направя с Алмохадите? Аз играя с поляците на експерт трудност, далече съм от Алмохадите и асасините ми са слаби (имам един добър ама той пази престолонаследника, че ми е единствен) и ме е страх, че докато се подготвя за ордата и се оправя с нея и германците, ме е страх че Алмохадите ще са станали прекалено силни. А не мога да правя кръстоносни походи :sm186:

Comment

Аз срещу Златната орда правих хиляди пеши стрелци и копиеносци и оставях компютара да изчисли крайните резултати защото когато тя се появяваше ми беше писнало от битки.Катафрактите не могат да настигнат бърза конница но на самите конници им свърщват стрелите за отрицание и я са бутнали 15 катафракта я не.А пък от проноите ( някой ако ми изнамери превод на Pronoi Alligon черпя!) настигат конни стрелци и ги разкъсват.Византийските lancers също са евтини и добре бронирани.Катафрактите пък от своя страна имат известен проблем само със западните рицари но като цяло моите единици винаги бяха доста по бронирани и с повече доблест от католиците и рядко си го отнасяха.Абе аз като цяло нямах толкова проблем с громенето на бойното поле колкото с въстанията които по някое време направо ме отказваха от играта.Като вдигнат в 20 30 провинции въстани и направо ми идеше да потроша всичко у нас.А колкото и смешно да звучи последната провинция която завладях беше на сицилианците които ми бяха съюзници през почти цялата игра.По едно време се отментнаха но после видяха кой е началника и се опитаха ми се подмазват...Късно Не знам защо обаче след като завладях Япония в Шогун бях по така надъхан все пак там гфилмче имаше това онова...Медиивъл на няколко места оставя привкус на незавършеност докъто в Шогуна всичко беше ммм(филмчетата с нинджите и гейшите още си ги гледам с интерес)

Comment

амии в историческата литерарута се наричат пронии

Comment

Добре де, като завладееш всички и с кого търгуваш? Само с ферми и мини е малко трудно, а ми се струва че играта ти дава победа в 1453-а дори и да са останали една две провинции някъде около Италия. Прониите можеш да ги развиеш твърде късно, за тях трябва да речем в Гърция да строиш целенасочено докато стигнеш до тях. На мен полските "ритейнъри" (и аз си нямам идея това как се превежда) повече ми харесват именно заради това, че можеш да ги правиш само след няколко хода и в самото начало на играта почти нищо не може да ги спре, даже съм ги виждал да разбиват копиеносци фронтално (копиеносците бяха уморени, ама все пак).
                                А ти с катафрактите не си имал проблеми защото си гонил турските конни стрелци, които наистина не правят много и повечето от които са си направо безполезни. Пробвай да гониш с тях конни арбалетчици: те стрелят по-бавно, но по-унищожително и дори и да останат 25 от катафрактите докато на конните арбалетчици стрелите им свършат, ще са толкова уморени, че няма да е особен проблем да ги довършиш с най-обикновени копиеносци. Да от копиеносците ще загинат 30 поне, ама е повече от оправдано с цел да унищожиш една единица катафракти, сред които обикновено е и военначалника, а може би дори престолонаследник или самия император. А до катафракти не се стига лесно, също както и до варяги, освен ако не ги правиш в Константинопол, но Константинопол ти трябва за да правил корабчета. Има някакъв баланс, който обаче не променя фактът че византийците са прекалено силни. Вече към края на играта обаче, когато се появят разни силни европейски рицари като Темплиери, Хоспиталиери, Ордена на Сант Яго, Тевтонци и прочее, катафрактите почват да издишат, но за сметка на това в началото тежката арменска конница и кваризмианската конница нямат никакъв шанс срещу тях.

Comment

Working...
                                X