Е при мен това се развива по друг начин, когато играя с Дания, аз подготвям силна армия и с нея опустошавам руските провинции, просто вървя през тях, грабя и минавам в следващата, без да си правя труда да я задържам, така съм стигал до крим, мноого пари се вадят така, а когато имаш голям флот и на всяко място...ами виждам че наСардиния няма никой и...дроп...Сардиния е моя, аз общо взето още в началото на играта си заплювам една провинция в която правя само и единственно кораби, като се разрастна малко тези провинции стават две и се стремя да правя само хубави корита та да не потъват при буря.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Medieval: Total War
Collapse
X
-
Вижте сами!
araslan, вярно само битките си заслужават. На тия, походовите стратези, мога да им препоръчам да хвърлят едно око на Крусадер кингса, може и да им допадне (макар да е системата на ЕУ с реалното време и паузата и тн ) Но за Средновековието засега е най-сполучливия опит за стратегия.XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Е, както сър Грей знае, аз съм привърженик на походовите стратегии. Поради една проста причина - там нещата най-много зависят от стратегията ти и от това, доколко влагаш мисъл в действията си. Докато реалновремевите зависят в доста по-голяма степен от уменията за бързо щракане с мишката насам-натам и от един автоматизъм, който просто ме мързи да отработвам. Да не говорим, че за всяка реалновремева игра този автоматизъм е различен. Едно е за Starcraft, друго за Warcraft, съвсем различно за Warlords, да не говорим какво е за Warzone2100.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Корабите наистина са важна част от Medieval: Total War. Ако ги имаш във всички морета и наоколо няма вражески такива освен икономика дават и други плюсове. При неочакван бунт например (тук ти трябват и естествено пристанища на всякъде) армиите пристигат на място и бързо путошават въстанието.
Comment
-
ami ako mi obesni6 koe ne ti dopadna ot bitkite moje i da se suglasq s teb no po moe mnenie nqmo po dobre presuzdadeni masovki ot tezi na totalwar seriqta..za strategi4eski igra 6te bi preporu4am civilizaciqta a su6to i xiroysa zadava se strenth&honor koqto mnogo 6te napodobqva totalwar na pove4e info nqma po geimurskite saitove..az li4no si padam pove4e po takti4eski igri na srednovekovna tema ne6to tiq strategi4eskite ne mi podxojdat na mantaliteta..igraq su6to i igri na tema ww2 tam vsi4kite blizkreig sudden strike novata deset rats i t.n. a otnosno igrata s burza zavladqvane na provincii se pravqt pari no taka prosto ne moje6 da zavlqdee6 cqlata karta..a az li4ni rqdko sklu4vam suiyzi v na4aloto na igrata za6toto sled kato verolomno napadne6 suiyznik pove4eto su6testvyva6ti frakcii se obedinqvat sre6ty teb i se poly4avat mnogo nepriqtni napadeniq po cqloto proteje na granicata..sklu4vam suiyzi s otdale4eni protivnici(v slu4aq franciq angliq i ispaniq) i zardno smilame drygite(germanci italqnci polqci almoxadi) no pak ne moga da kaja to4na sistema za zavlqdqvane na cqlata karta opitval sum kakvo li ne..po4ti vsqka bitka e pe4elq bezopelacionno taka 4e 4akam nqkoi ot stratezite da dade nqkakva ideq...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
a kolkoto to rts i az ne si padam po burzoto 6trakane nasam natam s mi6kata no specqlno totalwar iziskva burzi reakcii po vreme na bitka no nqma dinamizma na star craft i dori tozi na age of empires..v tazi igra pove4e zavisi purvona4alnata podredba morala vida na voiskite a nastane li meleto i nai dobriq igra4 moje da napravi malko..az li4no obi4am da se otbranqvam kogato igraq multiplay da naka4ora strelcite po xulmovete da skriq konnicite v gorata i da sloja kopienoscite po bilata to4no pred strelcite i posle samo zqpam i se naslajdavam...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
За търговията - ясно!.. Благодаря! А за времетраенето: и на мен са ми оставали 3 - 4 провинции и тогава се разбунтуват останалите. Между 1/3 и 1/2 от цялата ми територия... и то, с елитни части и армии с максимален капацитет. Единственото което правя е да изтеглям части и да се прегрупирам... Но тогава просто фалирам :x..И кажи ми ти страннико,
чувал ли си звук,
по- велик от тропота на хиляди коне!!?...
Comment
-
a kolkoto do provinciite az su6to specializiram dadena provinciq v proizvodstvoto na opredelen vid voiska..naprimer v bulgaria bulgarian brigans v trapezynd trebizond archers v constantinopol varangian guard i kataphractoi i t.n. interesno e 4e nqkoi provincii davat edinici koito gi nqma nito v single play nito v multy..v moldova tova sa avar nobels v khazar khazar royal cavalry i t.n. specialno tova e sa 2 vida mnogo dobra kavaleriq koqto ne priznava nito mongolci nito germanci...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
ami dam ot razbyntyvana provinciq pari ne moje da se pravqt i stiga6 do ikonomi4eski kolaps stigal sum do -300 i ne6to xilqdi florina a tova zna4i nito moje6 da stroi6 voiski nito ni6to i po 1 vreme igrata pisva samo da vijda6 kak skupocennata ti izgradena s mnogo kruv imperiq po4ne da propadamoga da se poburkam.....Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Аз печеля битките като убивам вражеския генерал. Любимата ми част от тях е преследването на противника. А що се отняася до бунтовете и при мен е като BAGA_TUR - с тази разлика, че аз вече свикнах и вече се справям със ситуацията за 2-3 години. Страдегическата част от играта е много хубава и не знам само аз ли я харесвам?...
Comment
-
ami ne sum kazal 4e e lo6o no ima kakvo o6te da se jelaea ako ybie6 vizantiiskiq general edinstvenoto koeto 6te postigne6 e 4e 6te se maxnat bonysite koito toi dava na okolnite voiski..pove4eto vizantiiski voiski sa elitni i moralut im ne se vliae ot smurttna na generala..nai mnogo da te se razbqgat strelcite ako sa nablizo koeto ne e tolkova fatalno.....Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
---
Ами основното е, че трябва да действаш с МОТИВАЦИЯ. Но много важна е и финансовата част на въпроса. Когато започнах да играя Medieval Total War и стигнех до този момент (аз започнах с Германия, а с нея винаги се стига до тущк) имах желанието да се справя с непокорните селяни, но нямах парите и...- С Дания играя в момента и се съюзих с Франция, която също като мен имаше силен флот. Нападнах я изненадващо и я оставих първо без кораби, а после и(с германска помощ(немците също са ми приятели)) без никакви територии. А Германия от краднах северните провинции. Фризия, Саксония и Бранденбург се разбунтуваха, аз имах армии наблизо и лестно ги завладях под носа на моите немски съюзници.
Comment
-
Извинявай.. Нещо не ми стана ясно. :?
Говоря за 15 - 20 разбунтували се провинции /от Испания до Палестина/ в това число и 3 - 4 провинции на Златната орда. Участват от 30 до 40, а може и повече процента от въоръжените ми сили. След два, три хода стигам до минус 10 - 20 хиляди флорина.. С две думи: оправия няма!
.....И кажи ми ти страннико,
чувал ли си звук,
по- велик от тропота на хиляди коне!!?...
Comment
-
emi as puk cent ne mojax da se spravq s 30 40 provincii po 1 vreme kogato bqx zavladql 60 provincii igrata mi predloji da priklu4a no az kato naglo su6testvo ne poiskax i ot togava po4naxa problemitebtw eeee segi4ka razmazaxme 1 mangali koito si mislexa 4e razbirat pove4e ot bulgarski rukopa6en boi pri zakyskite...e sburkaxa...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
Comment