Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Medieval: Total War

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Една групичка от 4-5 души си правим бой като ползваме хамачи, нямаме проблеми. Виж само и двамата да имате последната версия на хамачи и да имате една и съща версия на Медиивъла. След това - все едно сте си на ЛАН.
    „Аз, Драгомир, писах.
    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Ако някой иска да направим мрежа няколко човека да пише.
      Ignoramus et Ignorabimus :sm186:

Comment

коя е българската специална единица според вас?

Comment

иснталирах играта, за да си я припомня и влизам си в нея и пускам си кампания и зарежда и и злиза и ми дава донт сент? И какво да правя?
          Аттила-най-великият хун сред хуните, най-великият вожд сред вождовете!Когато той умря, неговият народ започна да си реже бузите в знак на уважение пред трупа му! Той не воюваше с другите хунски племена, а ги обединяваше, за да разграби Византийската империя и да унищожи вечния град Рим. Той не успя във второто си начинание, но доказа, че е най-великият пълководец за времето си!

Comment

айде бе някои ще ми каже ли защо като искам да си почна нова къмпания и играта ме изхвърля след като зареди ?
            Аттила-най-великият хун сред хуните, най-великият вожд сред вождовете!Когато той умря, неговият народ започна да си реже бузите в знак на уважение пред трупа му! Той не воюваше с другите хунски племена, а ги обединяваше, за да разграби Византийската империя и да унищожи вечния град Рим. Той не успя във второто си начинание, но доказа, че е най-великият пълководец за времето си!

Comment

Ima li vse o6te nqkoj, kojto da igrae tazi igrica?
              Az ot vreme na vreme si ja puskam. Naj-mnogo obi4am kogato igraq s Vizantiq i sled 20-30 god. se sbiq s Turcite i Egiptqnite. Takiva epi4ni bitki stavat ne mi se misli...a po kasno kato zapo4nat ot Zapad i krystonosnite pohodi...
              Mnogo e stara tazi igra, ama i tolkova i se kefq.Super e
              Izvinqvam se 4e pi6a na latinica

Comment

аз я играя,обаче изключително рядко.иначе хубаво,че се сетих,че тая игра съществува.днеска ще направя една кампания с Византите

Comment

Успех с Източната империя, аз сега цъкам Рим и от няколко месеца не съм бутал мидиевала /тука имам сигурно поне 10 правописни грешки както написах името на играта/
                  Ако искш като почнеш кампанията с Византия давай и по малко инфо ако ти се занимава де, може да обсаждаме и развитието на Империята по време на играта /поне на мен би ми било интересно да дискутираме/

Comment

Издърпах си пачове разни, попренаписах един-два файла и сега имам чудесна версия на Barbarian Invasion. Вчера със страшен кеф поиграх с берберите. Невероятна цигания е с тях - парите все не стигат, разбойници се трупат по пътищата, корупция и метежи в градовете, почти нямат тежковъоръжени части, технологичното им дърво хич го няма... С триста зора превзех цяла северна Африка и четирите испански провинции - като за Нови Картаген бяха просто епични сражения. До града се появиха две знакчета Site of famous battle, представете си. Докарах се до малката победа и продължих нататък. Александрия и Таракон се бунеха постоянно, щото ми бяха далече от столицата (преместих я в Картаген като го завзех). Двете римски империи и римските бунтовници ми шаваха по границите и току ме обсаждаха, Сасанидите също ми налетяха, а вандалите за моя изненада ми пратиха десант по море от Масалия към Тинги. Мислех, че играта не е чак толкоз интелигентна.
                    Посмачках малко противниците, сключих съюзи с келтите, готите и франките, намалих данъците, но пък парите взеха съвсем да не стигат. Замислях един поход за разграбване на Рим, но нямам сериозен флот, така че сейвнах и зарязах за момента.
                    Но беше голям кеф - особено като убих цезаря на Западната империя до Лептис Магна с конни стрелци. Или когато три пъти поред ми избухваше чума в Кордуба, а се оказа, че франките ми пускат чумав шпионин в града
                    Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

GREGORIANOS,
                      na BI na RTW nikoga ne sym igral, daje ne znam i kartata kak izglejda i kakvo e razpredelenieto otna4alo na naciite...kakto i da e, ti kaza 4e si zamislil s berberite da razgrabi6 Rim, tova zvu4i interesno, no kaza 4e nqma6 4itav flot, nali? Predpolagam 4e armiqta moje kato na stariq RTW da si q ka4i6 samo na 1 gemiika i da ja stovari6 kadeto si iska6, stiga nikoj da ne te napada po more, ako hoda ti e po dalag 6to ne probva6 v kraq mu da si stovari6 armiqta na su6a, posle pak qa ka4ava6 i taka do Rim, tova ne moje li da stane??? Pone na RTW dejstva.
                      A ina4e MTW 1 igrae6 li q ili ne si q butal i ti skoro???
                      Izvinqvam se otnovo za latinicata...

Comment

Я дай малко повече информация за тия твои модификации, че ме засърбяха ръцете да играя с бербери/келти/ломбарди/бургунди Аз съм пипал на стария Роум (като ме е домързявало да слагам мод) Македония, Селевкидите и Германия, че бая са ги окастрили разработчиците.

Comment

за сега нищо кой знае какво,имахме малко съприкосновение с тюрките.искам да събера голяма армия за да ги прегазя и да продължа към останалите мюсюлмани,на север гледам да съм в добри отношения със съседите и да укрепя граничните градове.след като разбия мюсюлманите,ако стане обмислям поход към италия,ще го подчиня,оттам към останалата западна европа и после британския остров.

Comment

Дързък си,
                            признавам,
                            турките докао не се развият се изнасят лесно, ама Египет имат огромни пъчища и ако не внимаваш може да стане лошо за теб.
                            На коя трудност играеш?
                            Ако изнесеш Египет и Итлия, имай предвид, че швабите също ще са доста силни вече, прото защото са огромни още в началото и там ще ти е трудно, и имат доста яки рицари и пехотни части.
                            Ако се справиш и с тях /кото все пак не е невъзможно/ идват Испаниците, а там е гооооооооляма мъка. Да не говорим че често ще ти организират и кръстоносни походи предимно към Констнтинопол, което е непрятно и сковава доста сили.

Comment

малеле,сега като каза за кръстоносни походи се стех на медиевала 2 как пак играх с византия и като ми обявиха кръстоносни походи почти всички католици и като ми задръстиха с генерали и армии полуострова,направо не смогвах да събирам армия и да ги прогоня,главните опорни пунктове ми бяха адрианопол и константинопол и там отдържах.но се спасих най-накрая.обаче на всеки ход по една битка и така малко по малко ги разбивах.

Comment

@Alien:

BI започва в 363 сл. Хр. Римската империя е разделена на две половини (и двете са по трийсетина провинции в началото на играта) и има всякакви варвари - германски племена, хуни, сармати, появяват се славяни, а иначе има и перси. берберите са все едно нумидийците от стария Rome. Изкачат и разни други нови фракции - римски бунтовници и британци. Картата прилича на тая от нормалния Rome обаче някои градове са различни и са променени фракциите, с които може да се играе. С повечето народи можеш да избереш дали да си християнин или езичник обаче като сменяш религията, повечето градове се бунтуват. Ако играеш с варварите, можеш да останеш и без един град. Тогава не губиш, а цялата ти нация става орда и можеш да ходиш да рушиш чуждите градове (от което правиш огромни пари). Аз веднъж с вандалите обиколих цялата карта, унищожих всички народи и чак тогава си избрах столица и се настаних в нея. Обаче с наемници по пътя, де, щото иначе населението ми измря в кланетата.
                                Проблемът с флота е, че морето е пълно с пирати, а и римляните имат кораби. Ако натоваря армия на една гемийка, рискувам да ми потопят цялата армия наведнъж. Напротив, ако събера много корабчета в един флот, имам шанс да стигна от Картаген до Рим. Разбира се, мога първо да подпукам Сицилия или Сардиния - на път са ми
                                Иначе си бях дръпнал XL за Viking Invasion на стария Медивъл и много се кефих - особено да играя с Норвегия. Според мен старият Медивъл и Шогун имат най-яката атмосфера от цялата поредица тотал уори. На Шогун бях фен на Ода и Имагава - според мен клановете с най-гадните позиции в играта (докато Ходжо и Шимадзу бяха доста по-лесни и там обикновено победата се постигаше с гейши )

@Zalmoxis:
                                Ами то не е трудно да промениш играта. Знаеш вероятно как става вкарването на всички фракции в действие - влизаш в папката data, където ти е инсталиран BI- тя се намира в папка bi, където ти е и Rome. Activision/bi/data/world/maps/campaign в устройство С: или D: това ти е пътят.
                                В campaign има файл, наречен descr_strat. Копираш го на сигурно място, за в случай, че объркаш нещо и влизаш в него, за да го промениш. Там има списък с playable и unplayable factions. Кътваш и пействаш всички ънплейабъл при плейабъл като преди пействането веднъж биеш таб на новия ред след последния даден плейбъл, за да са на едно ниво надписаните фракции. След пействането между последната нова плейабъл фракция и надписа end биеш веднъж ekter, за да има нов ред. Иначе просто няма да ти върви играта.
                                После влизаш и играеш с когото си искаш.
                                Ако нещо не е като хората, се връщаш, изтриваш прецакания по мой съвет файл и връщаш в папката оня, дето си си го пейстнал предварително. И пак си играеш нормално или опитваш още веднъж
                                В обикновения Rome и в Alexander също има папки data/world/maps/campaign/ и там също има файл descr_strat, който можеш да промениш, за да играеш с всички фракции. При нова инсталация на Rome така можеш да си спестиш досадния тюториъл, дето трябва да започнеш играта с Юлиите. Всъщност всички файлове тип descr_нещо си са списъци с опции, които можеш творчески да променяш както си искаш като местиш изредените вътре характеристики от забранен в разрешен вариант. Но всеки път е хубаво първо да си направиш копие на оригиналния вариант на файла и да помниш откъде точно си го извадил, за да си върнеш играта в нормален вид, ако прецакаш нещо. Можеш да промениш началната и крайната година, провинциите, притежавани от фракциите, парите, с които почваш, характеристиките на единиците, дори цветовете - абе на практика много неща. Можеш да си направиш много шантава играта.
                                Има и мод, с който се отключват романо-бритите, остготите, бунтовниците от двете империи и славяните. Доста полезен - дава им римски провинции, защото ако се опиташ да влезеш примерно със славяните по моя метод с descr_strat, всъщност не можеш да играеш - нямаш провинции и армии в 363 г.
                                Всички тия полезни и забавни нещица ги научих с писане на въпроси към Делфийския оракул - Google. Особено по американските фенски форуми хората са много подробни в обясненията.

Освен това повечето модове са много лесни за инсталация -теглиш в папката, където си инсталирал, разархивираш и директно пускаш да върви. Ако ти се налага пач за да върви определен мод, това си е обяснено на сайта откъдето е модът, а самите пачове са достъпни безплатно от официалната страница. И понеже ние сме си идточноевропейски разбойници и игрите ни са пиратски, има си gamecopyworld.com, където добри души са качили кракове на игри, кракове на пачове и каквото ти душа сака

Геймърски рай е всичкото това, стига човек да има време. Примерно теглиш Rome, Alexander и Barbarian Invasion с все пачовете от Замунда или Наносет, инсталираш през Димън тулс (само .bin файловете, които стават видими като избереш all files от вътрешното меню на програмата), теглиш крак за последния пач и за барбериън от геймкопиуърлд и след общо трийсетина минути теглене и заглавичкване си имаш чудесна колекция тотал уори.

Rome: Total Realism също е доста забавен мод, гледам, че някои тук го играят. Там градовете са много, единиците са исторически маниакално достоверни, битките са бавни и тегави, а в един град може да има четири-пет храма. Аз на реализма извърших престъпление скоро - обединих Италия, сключих мир с гърците и келтите,струпах един експедиционен корпус и директно превзех Картаген, Хадрумет, Тапс и Утика, с което счупих гръбнака на картагенците, забогатях и ги оставих да вегетират в Испания. после бавно и методично ги изгоних от Сицилия и Малта. Гърците се уплашиха, че маневрирам около Сиракуза, нападнаха ме и бяха неприятно изненадани от появата на същия ритрейннат експедиционен корпус пред Спарта Която обаче не задържах - избих населението за пари, срутих постройките за още пари, вдигнах данъците безбожно и си тръгнах бързо. Остатъкът от града стана бунтовнически и гърците останаха без столица, а аз си избих разходите по кампанията. В тоя момент, естествено, келтите и илирийците ми налетяха отново и нещата станаха по-груби. Сейвчето още си седи.

Щеше ми се да изиграя някой от модовете за Средната земя към RTW обаче чета, че били нестабилни и грозни. Явно има добри модове по "Властелина" за Medieval II, но моята щайгица не може да поеме такава огромна игра. За Наполеон и Емпайър дори не смея да мисля.
                                Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

Working...
                                X