Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Medieval: Total War

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

a ikonomika silna armii mnogo ama po nekoe vreme po4vat 1 vustaniq 1 raboti ostanaxa mi da zavladeq samo irlandiq mercia nortymbria i leon 4 provincii da go i kato po4naxa 1 byntove v 30 40 provincii vseki xod i krai na igrata..
    ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Преди това бе позната картинка. Но следкото си оправих икономията ми стана лесно - в непокорните области постоянно строя. А това ми дава и други плюсове. Освен това държа там и голяма и боеспособна армия.Смятам обаче, че за да играеш добре Medieval: Total War ти трябва на първо място мотивация.

Comment

даа това за бунтовете е голяма ОЛИГОФРЕНИя, нейн връх е гражданската война, имам планини от пари и изведнъж буф баф , кралството се сцепва и аз трябва на ново да си го завладявам, лоялност на 200, огромни армии и пак става.

Comment

Тайните общества в Древен Китай

ami silnata ikonomika yj my e maikata yj voiski bol v vsqka provinciq puk pak to sled 2 3 xoda postoqni byntove ve4e ne moje6 da navaksa6 puk i v po kusnite etapi na igrata byntovete ve4e se vodqt ot elitni voiski s artileriq tejka kavaleriq strelci lydnicata e pulna..probvax s strelci s py6ki za6toto sa eftini i sa sravnitelno dobri boici s me4 ama po 1 vreme puk po4vat po 3 4 frakcii da se poqvqvat otnovo sled kato sa bili eliminirani da ne govorim 4e taq pysta zlatna orda maikata na polovinata izto4ni provincii a sre6ty neq prosto trqbvat masa pari voiski a naistina igrata se igrae s dobra motivaciq i turpenie za6toto e dosta dulgi4ka osobeno ako vodi6 bitkite li4no(az po princip vodq po4ti vsqka bitka za6toto II na igrata iz4islqva matemati4eski i po golqta armiq pe4eli obezatelno a v za6tita kogato sam si rukovodi6 bitkite si e drygoemi tova e
          ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Кой ще ми обясни как да печеля пари чрез корабите?..
            ..И кажи ми ти страннико,
            чувал ли си звук,
            по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

ami da ti kaja cent ne znam az korabite gi izpozlvam samo za prenasqne na voiski do otdale4eni provincii(kakto kazax igraq s vizantiicite a do britanskite ostrovi ili skandinaviq da trugnat pe6a 6te im trqbvat 30tina godini..)ii 4at pat za nqkoi morska bitka s italiancite ili siciliancite za6toto samo te(pone v moqta igra)pravqt korabi..emi tova e

Comment

Корабите позволяват морската търговия - трябва да има на приморската провинция пристанище и между нея и друга такава да има във всяка морска провинция поне един кораб. Тогава се счита, че между двете провинции съществува "морски търговски път", който носи там парички (и то добри).
                XV mile the sea brode is
                From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

e tova 4esno ne go znaex..znaex 4e ima nqkakva turgoviq s korabite koqto nosi parici no mislex 4e ima nqkakuv piniz koito ne moga da otkriq..a za da putyvat voiskite ti e nyjno po 1 korab4e v taka da se kaje morska provinciq i taka moje da prexvurli6 cqlata karta na 1 xod..a mejdy drygoto nqkoi igral li e produljenieto na medieval - viking invasion?

Comment

a do sega 4etox minalite mneniq za igrata i na 1 mqsto sur grei pi6ete 4e nai dobrata strategiq bilo da se pravi armiq i da se razbiva vraga..emi sujalqvam no cent ne sum suglasen s tova igrata xi4 ne e lesna dori s vizantiicite prosto v na4aloto e prosti4ka za da moje igra4a da ysvoi tunkostite no posle stava zverska ne znam sur grei zavladqval li si cqlata karta i ako si go pravil tolkova li ti be6e lesno za6toto az se otkazax sled kato mi ostanaxa 4 provincii ot kartata i ot tam natatuka po4naxa lydite byntove..?

Comment

Ами не, не съм завладявал цялата карта, най-доброто постижение ми беше около 1/3. Просто нямам търпение за това, то на теб колко време ти трябваше горе-долу за това, че ми е любопитно? При това ти си играеш и битките, а аз от един момент натам даже и това ме мързи да правя - толкова монотонно ми става.
                      Доколкото си спомнян веднъж с византийците бях отупал Унгария в едната посока и ми предстоеше Германия, в другата бях до Либия някъде стигнал, а нагоре имах още малко от руснаците да довърша. А при византийците е кофти, че трябва и с монголците да се справиш в началото (но пък имат готини части както отбеляза). В другия случай пък с Франция на последната трудност бях отупал Англия, Испания, Германия и половината Италия, обаче ми предстоеше цялата северна Африка и се отказах.
                      Самата игра просто е много лесна (срещу АИто това) - той битка да ти вземе ако ти си я играеш е някакъв луд късмет или огромно негово числено преимущество. Освен това не знам защо толкова проблеми имате с бунтовете - при мен рядко се разбунтува някой с изключение на новозавладените провинции разбира се - те винаги си искат гарнизони (което е една от основните причини да ми писва играта толкова бързо - непрекъснато трябва да бутам едно след друго гарнизончета и обикновено въобще не мога да настигна "завоевателните" ми армии, които дърпат напред (а, нали го знаете Шифта за бърз поглед на риска от бунт?при редовното му използване, сиреч всеки ход , не би трябвало въобще да се получават бунтове (аз го забравям обаче много често (иха колко скоби станаха)))
                      Въобще накратко - тактическата част от играта е много яка, стратегическата обаче е пълна дупка. Някак си тъпо ми е за 100тина години да завладея половин Европа и да почна да мажа само наред.

Сега играя Крусадер Кингс - много по-яка феодална игра, направо те кара да почнеш да мислиш в роднински и васални/сюзеренни връзки, не в териториални. Вярно, че боя е малко тъп (те сами си се тупат), обаче пък стратегическата част е уникална.

А за Тотал Вара - ето нещо интересно

Това е един от няколкото много готини мода за играта.
                      XV mile the sea brode is
                      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

ami igral sum okolo 2 meseca kaji re4i nonstop kato izlezna igrata a kato kazvam 4e sum vodil li4no pove4eto bitki ne zna4i vsi4ki takiva drebni bit4ici me murzi adski da se zanimavam a naistina strategi4eskata 4ast na igrata e kyca no koito iska strategiq da si cuka na civilizaciqtatotalwar nablqga na bitkite i men tova me kefi to i za tova myltipleqra e samo bitki ina4e bi bilo interesno makar bezkraino dulgo da se igrae na strategi4eskata karta 1 igra spored men moje da otneme nqkolko meseca pri ravnostoini protivnici(stava dyma za 3 4 dy6i)a pita6 me kolko mi e ostavalo mi po nagore pisax 4 provincii ob6to 3 na britanskite i leon na iberiiskiq polyostrov i izvednuj kakvo stava?!LYDNICA!ina4e az po4vam ot rannata epoxa prosto igrata mi e po interesno kato trqbva tepurva az da stroq vsi4ko s drygi dymi da postroq srednovekovna evropaei koga li 6te imame svqsen net da si cukame mylti..a nqkoi da znae dali v survarite na xedof ima medieval ili pone 6ogyn?

Comment

Тия горните постове може и да са много интересни и съдържателни ама колко човека смяташ че ще имат нерва да ти ги прочетат както си ги написал маймунски? айде ползуваш латиница, ама поне пиши на английски пак по-лесно ще се чете.

Comment

Е, с търговията се мултиплицира ресурса, произвеждан в провинция, която има пристанище и търговска гилдия (дали така се казваше?). Ако имаш кораб във всяко море, или поне една верига, която да опасва средиземноморието и да стига до Англия, можеш да повишиш дохода от провинция, като описаната по-горе. Аз съм имал провинции с доход от около 3000 флорина.
                            Но, както казах, аз не понасям системата на битките и я играя само като походова стратегия. Когато дохода от 3-4 търговски провинции стигне 10-12 хиляди, може и да се започне завладяването на Европа
                            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                            Проект 22.06.1941 г.
                            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

и точно в този хубав момент някакъв идиот, често съюзник, ти обявява война (неизвестно защо) в резултат от което поради наличието на негово корито в морето твоята търговия секва, а ней гадното е когато това е нещо бързо и ти не можеш да му наложиш бой, ако и да имаш цяла ескадра във въпросния сектор на океана, онова гниусното се мести в друг сектор където продължава да пречи, тогава мен ме обхваща бс и няколко хода по-късно държавата притежател на коритото престава да съществува.

Comment

Е, да де, аз съм си обяснявал това поведение на компютърния играч така: той вижда, че ти прекалено много се засилваш и решава да те удари именно в търговията, от която ти идват тези прекомерни приходи. Най-интересно е, когато си с Дания, имаш 4-5 провинцийки, но затова пък огромен флот и война ти обяви някоя от италианските държавици.
                                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                                Проект 22.06.1941 г.
                                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Working...
                                X