Ами полза от леката лека кавалерия почти няма, освен за разузнаване на терена, по-точно гори, за скрити части. Средната лека кавалерия (условно ги наричам така) става за трепане на единици, които имат бонус срещу броням както и да разгонват стрелци. Иначе рицарите са неоправдано скъпа единица, като се има предвид, че най-силните рицари не могат да победят обикновените копиеносци когато последните имат 3 броня, 3 атака, и най-малко 2 доблест. Византийците според мен са най-балансираната раса като броня-скорост-цена. Единственото небалансирано нещо при тях е обикновената византийска пехота - струват 100 флорина, правят се лесно, евтина поддръжка, люпят се в група по 200, не се паникьосват от смъртта на генерала. Абе лудница с други думи. А от тежка конница освен за генералска единица друга полза да си хвърляш флорините не видях. Мобилност брой и обграждащи маневри му е майката, щото морала на обградените единици спада откачено много. Еми това е. Стрелци може две единици арбалетчии да гръмнат по противниковите стрелци и да оставят битката на другите. Артилерията пък е доста слаба и ако не внасяше паника сред най-елитните единици нямаше да има смиисъл от нея.

Но това са така, принципни забележки. Играта си е игра все пак.
а ако се съберем повечко народ може да спетнем турнирче, предвид че в битките има само две страни (няколко играча но само две страни) може да го направим като световното по футбол, няколко групи, 1/4, 1/2 и финали, победителят получава морална награда във вид на медалче под ника.
аз поне под универсална рабирам таква която еднакво добре се справя със всичките си задължения, +това аз изрично посочих какво е обикновенно съотношението в моятя армия, а типовият строй е: арбалетчиците в дълка редица, зад тях пиките в стегнати 4 редични блокове, по фланговете мечоносци, зад строя машини и кавалерия
Аз легиона доста го цъках, но там беше тъпо щото от един момент (достатъчно твои градове) почваше само ръш на останалите. Нямаше никаква политика, никаква стратегия. Вадиш само яко части и мажеш. Та си мисля да изчакам Роме: Тотал Вар.
Comment