Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Medieval: Total War

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Я и аз да кажа нещо. Значи аз съм си я моднал играта и почвам в 20 година след новата ера и има 1400 хода голям кеф, на най-висока трудност, от същюи смисъл няма, така и така те напдат когато им скимне, играя с британци, първо прецапвам ирландия и норвегие, пазя здраво канала и френската си провинция, правя много кораби и почвам да се дропвам из средиземно море. при мене стваха много титанични битки за египет, по 60 70 слота армии, такива битки задължително се пускат на автоматично защото в началото ти пуска няква сволач дето няма възможност да се подбира, примерно веднъж аз имам 8 от най-хубавите оръдия и си викам ей сега ви е.. мамата, 15 слота бронирани пики и сяква друга елитност, и то ме пуска първоначално с минцифайки...ужас, иначе любим номер ми е hit and run, виждаш слаба провинция, нахлуваш грабиш следващия ход те изгонват, ама си се нагушил с пари и си лагнал чуждата провинция. Иначе е прекомерно лесна игра, независимо от трудността, а без мода е и скучна, тамун ти е кефнало и вземеш че победиш :o :x :evil: флотските битки са много тъпи, а аз винаги включвам нелимитирани муниции, това го правя след следните слючай
    120 анг. стрелци, от упор успяват да бутнат само 4 неподвижни рицари преди да им свършат стрелите друга случка: две кулеврини едва успяват да бутнат една дървена врата и пак ми свършват гюлетата мен лично най-гадно ми беше срещу монголци, щото аз убичам с пехота да играя а те ме тормозеха със техните конни стрелци.........а да кажа че имам навика да нападам дори при превъзходство на другите до 1:3, и да печеля :tup: имах генерал с 11 звезди, ама този същия изведнъж се пропи и го изпратих да вегитира в испания.

Comment

имах генерал с 11 звезди, ама този същия изведнъж се пропи и го изпратих да вегитира в испания.
      :lol: :lol: :tup: :tup:
      ама добро местенце за заточение си му намерил

При мен най-епичните битки са се получавали на кръстоносните походи. Като пуснеш нали нормалната най-ранна епоха и с французите първата цел е да се завладее Палестина. Начи колко пъти се опитвах все не мога да се задържа там, завзимам Палестина и Триполи да кажем и после почва едно безкрайно клане с египтяните за да ги задържа тези двете и обикновена накрая ме изгонват все пак. Там е имало случаи да се бия с по-малко от 16 слота срещу комбинираните армии на египтяните и турците, като и двете имаха подкрепления.
      А между другото аз никога не съм стигал до по-късните епохи - все ми писва по едно време и я заебавам играта. Нещо огнестрелно така и не видях
      XV mile the sea brode is
      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

emi az si poчвам от късната 'щото иначе безбожно го изпреварвам компа, и аз не съм се занимавал с кръстоносни походи а чуждите страшно много ме дразниха, ще ми крадът воиските :evil: :evil: а ако ще се отбраняваш се прави специална воиска:балисти пики и много стрелци разтегнати в редица, но балистите са голям кеф, аз на кораби наблягах много и имах страшна икономика, стигал съм по 70 000 на ход, а крепости строя само за да ми даде достъп до технологии, иначе аз си бях специализирал провинциите и така си спестявах много пари от строяж, и наблегах най-много на мечоносци, пики само за отбранителните армии.
        а генералът беше много добър икономист и това му спаси кожата иначе да съм го баннал, а това как дъжд се появява точно тогава когато само аз имам стрелящи неща..... :evil:

Comment

поръчах си един експанжън - "Viking invasion"...играли ли сте го? има ли промени някакви?
          Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
          каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
          каквито са мислите ти,такива са делата ти,
          каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

Ми да, нови юнити и карта - действието се развива в Англия ранното средновековие
            XV mile the sea brode is
            From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

и има към 9 племена. налице е нашествие на Викингите. Карата е ограничена с Северо-Зап. Европа и Англия :tup:
              Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

От няколко дена и аз започнах играта- имам я отдавна, ама си я държах в чекмеджето :lol: . Почнах с Византия на нормална трудност, ама засега съм глано по метода на пробите и грешките :cry: . Унищожих турците, сега сновната ми грижа са египтяните, но се надявам да ги избутам. Пък по едно врему се оказа че скапаните сицилианци ми били обявили война, без да разбере, та отвреме на време се опитват да направят по някой десант в Гърция, ама това е слаба работа. Лошото само е че няколко държави прекратиха съюзите си с мен, защото съм във война със тяхните съюзници сицилианците, ама нейсе.
                Сега тепърва трябва да почна да се уча как работи търговията :? .Добреде само по море ли вога да търгувам по суша не може ли?. И по море какъв беше начинът точно, доколкото съм прочел трябва да поставя кораби във всички морски зони по пътя за търгуване? Тъй ли става туй нещо2

Comment

просто трябва да имаш кораби във всички морета, стоки в провинцииите и търговските згради. Ама е слаба работа, като идея. другото хубаво нещо на корабите е че когато имаш твоя флота другите не са в състояние да ти дропят десанти. най-голяма гавра е да се влезне в битка с две от най-хубавите оръдия, 4 цифри пики, 3 арбалетчици генералскате единица (обикновенно рицари) и останалото мечоносци. Разполагаш се на удобна позиция и почваш да гърмиш, компа атакува, когато се приближи загубите му пчват да растат главоломно (арбалетчиците са в една редица) аха аха и да ме достигне и почва да бяга, полето е покрито с трупове, абе простотия общо взето е тази игра, единственото интересно е срещу човек и изрична уговорка без артилерия.

Comment

мдаа играта наистина е яка :nworthy:

ако ви кажа че почнах шогуна да ръчкам осте на амд266 със 8мб видео S3 Savage със 96 рам, ще повярвате ли?
                    графика лоу, отряди по 60 човека, като местя камерата всички спираха да се движат... ама не се отчайвах яко ръчкане
                    бях стигал до титанично битки с 12 отряда по 60 рагромяжах три пъти превъзхождащ ме враг (лятно време с мускетари 8-) )
                    после си взех веднага Монголското нашествие, разграбих япония :lol: , после я отбранявах, ъпгрейд на компа и вече и графиката беше добре
                    Медиевала хвърчеше :nut: ... но никога не успях да навия някой да играем па макар и битки само, мулти
                    все се надявам че ще измислят подходящ мулти за тая игра....
                    сега като прочетох тука пак си припомних и сигурно утре сте почистя прахта от диковете и пак ще се почне боя с арабите :twak:
                    а иначе бях на стадий очакване на новини за TOTAL WAR: Rome
                    друго си е да видиш римските легиони в боен ред срещу безчет германски варвари 8-)
                    ако някой е подочул нещо PLS поствайте

Dark Galaxy ---> GoodKnight

Comment

Аз съм навит за Мултиплей.

А иначе имам едно URL за демо на TOTAL WAR: Rome, но ми иска някаква парола.

Comment

Re: Хъм

Не знам дали някой от вас е играл кампаниийте с битките в играта. някой от тях са действително доста трудни ако не вярвате пробвайте тези със Саладин аз ли съм тъп или те са адски трудни? :?:
                        Fairness is a wonderful attribute, Major Anderson. It has nothing to do with war."
                        Page 97
                        "Human beings didn't evolve brains in order to lie around on lakes. Killing's the first thing we learned. And a good thing we did, or we'd be dead, and the tigers would own the earth."
                        Page 241
                        "I am your enemy, the first one you've ever had who was smarter than you. There is no teacher but the enemy. No one but the enemy will tell you what the enemy is going to do. No one but the enemy will ever teach you how to destroy and conquer. Only the enemy tells you where he is strong. And the rules of the game are what you can do to him and what you can stop him from doing to you. I am your enemy from now on. From now on I am your teacher."
                        Page 262
                        Ender's Game

Comment

nekoi ako iska moga da go sbora na 1 multiplay
                          ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

az li4no igraq s vizantiicite..nai dobur e balansa cena/efektivnost/broi na edinicite..vizantiiskata pexota sa nai dobreite me4onosci f igrata i se vudat po 200 parcala..a puk varangian guard sa nai dobrata edinica f igrata..bil sum gi s vsi4ko 1 na 1 pri ravni ysloviq i kurtat guzu na nai qkite ricari daje i na tejkite eni4ari da ne govorim 4e stryvat 550 florina 2 puti po malko ot ricarite..konicata e po slaba ot tazi na zapadnite frakcii no taka ili ina4e spearmen-i s 3 atack i armour biqt nai skupite ricari tova e bez zna4enie..lo6oto e 4e mongolcite se isipfat f fuzmojno nai skapaniq moment ot igrata..no s vizantiicite e nai lesno da se igra..f na4aloto pregazva6 rqzanite kato mlada trevica,razglobva6 bratu6lite i polqcite(e tex sa gi naebali s tiq edinici 4esno..)germancite poozorvat malko i gore doly francyzite ako sa o6te jivi de s angli4ani i ispanci sum suiyznik do posledno predi da gi pregaza..do ognestrelni edinici se stiga burzo kaji re4i(az po4nax ot 1 epoxa)no te sa doooosta slabi4ki no puk eftini..az li4no gi polzvam za otbrana na kreposti..arkebyzerite i xendgunurite sa dosta dobri v blizuk boi i metat sqkfi kopienosci..a piki ne prava 6tot stryvat maika si i ba6ta si(a 4at pat i dedo si) i sa malko na broi me4onoscite gi obkrujavat i gi praat salata..kopienoscite slabi4ki ama sa lupat po 200 parcala i eftini eftini mamicata im deeba po 2 za lef..emi tofa e a za mylti sum navit kato na prase opa6kata..naskoro cuka6 po neta f totalwar.org aaaamaaaa e tolko bavno 4e se otka4ax..ina4e po lan si cepim redovno emi tova e...
                            ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Medieval Total War e меко казоно яка игра! Тя ми е любимата. Обичам да играя с Германия, но сега играя с Дания, защото се хванах на бас с един приятел (също маняк на тази итра), че ще завладея картата за 100 години от втория периот. Иначе тактиката ми е да използвам предимно рицари(20 рицари разгромяват без нито една жертва 200 селяни). С тях съм не победим, но си има и недостатъци. Това са парите и лоялноста. Или по-точно пълната липса на такива.(Между другото голям недостатък ми е това, че прекалено много обичам Виена и оделям много пари за нея.Плус пък ми е, че с лекота разгромявам далеч по-многоброен враг.)

Comment

Това с рицарите е мнооого непрактично, на практика няма никаква полза от тях, аз лично играя предимно с мечоносци, арбалетчици и пики в съотношение 4:3:2 и евентуално някйаква лека кавалерия, рицари ми е само генералската единица, много наблягам на артилерията.
                                А иначе за мулти кажете кога и ще се зборим. Аз лично последно играх срещу две другарчета със сумарно 50% по-голяма армия и ги помлях тотално, единият дори не се осети кога армиите му тръгнаха да бягат.

Comment

Working...
                                X