Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Идея за нова игра

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Space Empires има наистина вариант за игра по пощата. Но при темпа на развитие на играта ще е бая бавничко и тромаво. А и наистина форумната игра си е друго нещо. За мен си е за предпочитане

Разбира се, ако си събереш хора, които да се интересуват нищо не пречи да се заформи и SE4, а примерно резултатите да се постват на форума. Но надали - повечето хора, като мен например, ще могат да участват в нея по 1-2 пъти на ден и нали се сещаш как ще се проточат нещата в такъв случай? А и сраженията ... автоматичния режим в SE4 е ужасен, а да се проведе от хора ... ще е сложно, освен ако това не са Водещите да речем.

Допълнение: всъщност, като гледам, нямаме тема за Space Empires и ако има желаещи може да отворим такава. Играта е една от доста добрите космически стратегии.
    Last edited by messire Woland; 30-11-2004, 20:17.
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Айде още малко въпросчета:
      1. Корабите от клас 3 след като бъдат произведени, за да бъдат закачени към някой кораб, той трябва да е кацнал на планетката или може и да е на някакво разстояние, примерно два-три хекса? И изобщо корабите които не са в движение ще могат ли да бъдат транспортирани по някакъв начин между планетите?
      2. Какво ще стане ако двама играчи едновремено се опитат да колонизират една и съща планетка, кой ще я получи и какво става с инвестираните от другия пари(в смисъл не е логично да ги губи всичките, все пак те са отишли за подготвяне на кораби със заселници които не могат да се изпарят)
      3. В правилата не видях нищо за поправка на повредени кораби и къде може да става това.

Та ще почваме ли теста, че вече съм замислил злокобния си план за завладяване на вселената и само чакам старта...
      И всъщност на тая карта ли ще бъде, споре мен на по-малка ще е по-добре, примерно само с две или три системи от 5 клас.
      <<..........>>

Comment

Odzava написа
        Империал, аз съм на линия. Само ме уведоми 3-4 дни преди старта. От къде да си сваля картичката? И правилата естествено - ако не важат пред-правилата ти.
        Правилата ще са на същата страничка, просто като приключим промените ще махна "пред-финални" и ще остане само "финални" Картата е на същата страничка, просто е линк.

Deimos написа
        Айде още малко въпросчета:
        1. Корабите от клас 3 след като бъдат произведени, за да бъдат закачени към някой кораб, той трябва да е кацнал на планетката или може и да е на някакво разстояние, примерно два-три хекса? И изобщо корабите които не са в движение ще могат ли да бъдат транспортирани по някакъв начин между планетите?
        2. Какво ще стане ако двама играчи едновремено се опитат да колонизират една и съща планетка, кой ще я получи и какво става с инвестираните от другия пари(в смисъл не е логично да ги губи всичките, все пак те са отишли за подготвяне на кораби със заселници които не могат да се изпарят)
        3. В правилата не видях нищо за поправка на повредени кораби и къде може да става това.

Та ще почваме ли теста, че вече съм замислил злокобния си план за завладяване на вселената и само чакам старта...
        И всъщност на тая карта ли ще бъде, споре мен на по-малка ще е по-добре, примерно само с две или три системи от 5 клас.
        1. Да речем до три хекса. Големите кораби могат да се придвижват самостоятелно само към други системи или към съществуващ флот, ще разширя тази секция с обяснения.

2. Който има по-малко разстояние до системата, той първи я колонизира. Другият не губи парите а може да ги използва за колонизация на друга система (ако трябват повече, ще доплати, ако трябват по-малко, губи излишъка).

3. Прав си, ще добавя.

Картата ще е същата, просто ще играем само в една част. Не ми се занимава да я режа
        А освен теб кой друг ще участва в теста?
        Last edited by Imperial; 01-12-2004, 00:21.
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

аз, кога да пратя плана?

Comment

План за първи ход ли?

Ами не съм поправил още правилата, в момента имам работа, ако реша да си почивам по някое време, може да ги поправя и наистина направо да си пращате ходовете (ти и Деймост сте ми бетатестери значи, аз ще съм играч и водещ). Само че не знам как си направил план след като не знаеш с коя система почваш
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

мен план ми не требе, я сум бугарин

Comment

:sm290:

Качих последните обновления на правилата и направо да обявявам старта.

Даниц получава система F-11. Деймост получава система H-21. Аз вземам система J-04. Всеки има по 100ИП и 100КП начален капитал. Ограниченията на картата са не може на юг от 27мия паралел и на изток от меридиан О.

Пращайте ходове (на ЛС) (но не мога да гарантирам колко бързо ще ги обработвам).

Last edited by Imperial; 01-12-2004, 09:10.
                albireo написа

Comment

Може ли и аз да се включа сег?
                  По моя преценка съм обективен.

Comment

В теста ли? Ами вземи тогава моята система J-04, аз само ще водя.
                    albireo написа

Comment

Аз преднамерено ли съм изключен от теста, макар да заявих участие преди двамата? Отсега заявявам участи е Голямата игра!
                      Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                      Неизвестен руски адмирал

Comment

Ами ти не подчерта, че говориш за теста, аз реших че имаш предвид истинската игра... :shrug:
                        albireo написа

Comment

Няма проблеми-ще чакам Играта
                          Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                          Неизвестен руски адмирал

Comment

Еми значи още няколко въпросчета
                            1. Ще може ли да добавяме ъпгрейди към вече готов кораб? В смисъл приземяваме го в някоя системка и го ъпгрейдваме там. И ако може ще трябва ли да прекъсне хода си или може и само да премине през системата?
                            2. Има ли лимит при вътрешноимперската търговия?
                            3. При битка между две флоти, съответните играчи ще получат ли пълна информация за флотата на противника?
                            P.S. Написах си калкулаторче, да си смятам ъпгрейдите на корабите, ако ви мързи да смятате наум като мене може да го пробвате
                            Attached Files
                            <<..........>>

Comment

Яко калкулаторче :tup:

1. Ъпгрейдите се предават автоматично на целия флот, за улеснение на играта.

2. Засега не съм сложил, дали има нужда? Да речем също 50%.

3. След битката ще има доклад според това, което е видял флота (което не означава 100% гаранция за истинност, както и не означава информация за целия флот, както и не означава детайлна информация за евентуалните подобрения на чуждия флот, освен примерно "изглежда техните оръдия бяха по-силни" и пр. )
                              albireo написа

Comment

Imperial Friedrich написа
                                Яко калкулаторче :tup:

1. Ъпгрейдите се предават автоматично на целия флот, за улеснение на играта.
                                ъъ аз не го бях разбрал това...
                                тогава това означава ли че ъпгрейда се плаща еднократно и корабите си остават със същата цена? Примерно правиш ъпгрейд за атака 3 на Кръстосвачите +2, това означава ли че всички нови кръстосвачи струват 56 ИП и 48 ИК или си остават на 32 ИП?
                                <<..........>>

Comment

Working...
                                X