Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Battle Brothers

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #31
    Междувременно излязоха три големи патча и няколко по-малки и играта е вече съвсем стабилна, човек може да се наслади на добавеното, а то е доста добро. Светът е много по-жив, много повече куестове. В "цивилизованите" райони човек рядко може да срещне отряд орки или гоблини само разбойници и неумреляци (и то по-слабите). За сметка на това, има разни интересни (в морален план ) задачи и възможности.
    Засега водя една игра на ниска степен на трудност и вече съм капитан на уважавана дружина наемници, преживях и първата си задача за нападение над лагер на гоблини (трудна работа, но успях, губейки двама души (и двамата, опитни, но е неизбежно с малките гадове)).

    Comment


      #32
      Така хубаво описвате нещата, че ще взема да пробвам игричката.
      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

      Comment


        #33
        Няма да сгрешиш, но имай предвид, че е в ранен достъп и имат повече от половин година, докато я завършат. Предстои им бая неща да добавят и оправят, но май повече няма да има "голямо чакане". Следващите ъдпейти ще са през 2-3 седмици най-много. Но при всички случаи си заслужават парите, трима души (от тях реално само двама правят играта: художник и програмист), а са свършили толкова много.

        Comment


          #34
          И на мен ми остана малко време да поиграя вчера, докарах една групичка до 3-4то ниво и като цяло доста добре се е получило с новия пач.
          Не знам на мен ли ми се струва или има значителни промени по баланса, преди и през ум нямаше да ми мине да нападам гоблинско укрепление с отряд без много добра екипировка и поне 8мо ниво, а сега успях на два пъти, като само първия имах загуба, а почти цялата ми група все още е екипирана с гамбезони и копия. Все пак и двата пъти ги превъзхождах 2:1 де, а и мисля че четох някъде в patch note-овете че са намалили стартовите пари на гоблинските селища за да не могат толко бързо да се размножават, предполагам затова отрядите им са сравнително малки засега. Новия формат на наемническите договори е супер, само не разбрах това с пазаренето води ли до някакви негативи, до сега колкото пъти съм поискал повече пари, винаги са давали дори и няколко пъти подред да вдигам цената, предполагам още не е съвсем довършено. Също така не видях особена полза от договорите за патрулиране - близо до големите градове и крепости бандити по пътищата на практика липсват, но тези договори продължават да се предлагат, а са свързани с доста обикаляне (и пари за повизии и заплати) а на практика не срещаш никаква заплаха. Това комбинирано че се плаща на глава заклан противник, го прави доста безпреспективно начинание и просто спрях да ги приемам.
          <<..........>>

          Comment


            #35
            Да, гоблините сякаш са една идея по-лесни от преди, поне сега ми се струва, че вероятността да ги улучиш в близък бой е с 10% по-висока от преди (често е от порядъка на 30-40%, понякога дори 50%, вместо предишните 15-18 до 20 и нещо %). Но засега имах само един сериозен сблъсък с тях и то от договор от една от къщите. Трябваше да ликвидирам гоблински лагер. Моята рота беше от 12 души (нищо особено, хората, които човек обикновено набира в началото, т.е. бивши фермери, рибари, диви хора (имах двама) и прочее), средно 3-4-то ниво (имах само един пето и двама първо-второ). Приближих се до лагера, изчаках падането на нощта и ги нападнах. Оказа се, че там имаше също дванадесет гоблина, т.е. бяхме едно към едно. 4-рима гоблински стрелци, седем скиршишъри и един гоблински лидер (от онези, с хубавите арбалети). За съжаление, нямах кучета (все още нямам), така че просто се опитах да се сближи максимално бързо. Те обаче имаха много мрежи (8) и успяха да хванат доста от хората ми, та сближаването не се получи много добре. В крайна сметка, загубих трима души, но ги изклах. Струваше си, главно заради качествения гоблински арбалет. Честно казано, преди не бих си и помислил да нападна 12 гоблина (е, не знаех, че са толкова) наравно (едно към едно) и то с не много високо ниво наемници. При това, предимно с гамбезони и кожени брони, само двама души имаха плетени ризници, нямах и от капковидните щитове.

            От пазаренето няма негативи засега. Понякога става, понякога - не. Обикновено става поне веднъж да увеличиш сумата. От сигурно 100-тина договора досега, мисля че не повече от 10-тина пъти са ми отказвали увеличение на сумата.

            Също така не видях особена полза от договорите за патрулиране - близо до големите градове и крепости бандити по пътищата на практика липсват, но тези договори продължават да се предлагат, а са свързани с доста обикаляне (и пари за повизии и заплати) а на практика не срещаш никаква заплаха. Това комбинирано че се плаща на глава заклан противник, го прави доста безперспективно начинание и просто спрях да ги приемам.
            Аз също ги избягвах по предположение, че ще е така - обикновено гледам да изкарам по нещо отгоре от търговийка (има значителни разлики в цените между центровете за производство и отдалечените села и градове; в големите градове обикновено могат да се продадат доста изгодно различни стоки, а и за събраното от договорите също може да се намери добра цена). Обаче от гледане из форума се оказва, че много хора съобщават, че тези договори могат да се използват за събиране на огромни суми. Да речем, един даваше пример, че за да изпълни такъв договор обикалял около 5-6 дена, през които избил над 80 бандита. Като се върнал му платили по 98 крони на глава, т.е. над 7 000 крони. Разбира се, за същото време човек обикновено може да изпълни 4-6 по-малки договора, така че пак да събере 5-6 000 крони.
            Така че мисля при следваща възможност да ги пробвам.

            Нещо интересно - сега предлагат наименовани оръжия в оръжейните на големите градове от време на време.

            Още нещо - за към 40 игрови дни с една и съща дружина досега не съм срещнал орки въобще. И веднъж съм се бил с гоблини. Вярно, обикалям предимно из цивилизованите райони, но преди подобно нещо беше немислимо.

            Comment


              #36
              Това с орките и аз го забелязах, срещнах само 1 група и тя беше от договор, т.е. се е генерирала на момента и беше само от млади орки, които никога не са били проблем. Добрата новина е, че явно са добавили и уникални оркски оръжия и щитове, разгледах форума и има доста брутални мечове за една ръка без стандартното увеличение на умората на всеки удар. Това означава че най-вероятно ще има и от гоблинските, уникален арбалет от тежките би било доста силно нещо заслужаващо известни загуби.
              един даваше пример, че за да изпълни такъв договор обикалял около 5-6 дена, през които избил над 80 бандита
              Това изглежда са го оправили в последния пач, вече не се брои всичко което избиеш за времето на договора, а само по пътищата:
              Changed 'Patrol' contract to require the player to fight while on the road, and not attack locations, in order to get paid.
              Тоест ще трябва доста повече обикаляне докато събереш нужните глави за подобна награда, което прави договорите за патрулиране още по-безсмислени.
              <<..........>>

              Comment


                #37
                Мяй не е много сигурно дали наистина са го оправили, поне засега. Последният разговор беше от вчера, а човекът явно бе постигнал резултата с последния пач (0.6.0.12 версия). Ще го пробвам, като имам време. Между другото, редовно срещам групи от по 5-9 бандити по пътищата. Т.е. няма да е проблем пир патрул за 5-6 дена да се намерят поне 10-тина такива групи.

                За среща с орките вероятно трябва да се излезе бая извън обитаемите райони. Още не съм пробвал подобно нещо, но при случай ще пробвам. Вероятно ще си струва, ако може да се намери нещо уникално .

                Между другото, не помня дали се случваше подобно нещо преди, но сега не рядко попадам на места, където има само скелетаци-герои (от онези, неприятните, от които падат уникални предмети), по 6-8-10 заедно. Можеш да ги унищожиш, но на това ниво, на което съм, с бая загуби (често 50% от хората и повече).
                От друга страна, вече могат да се наемат хора с нива опит, така че да могат да се компенсират подобен род загуби. Разбира се, цената е доста солена (обикновено са над 5-7 000 единия).

                Друго нещо, което със сигурност си забелязал, върнали са се към случайното получаване на точки за атрибутите при качването на нива. Не съм много сигурен, но май е по-добре от варианта с фиксираните стойности.

                Нещо забавно за завършек на поста: единият път ми генерира куестова локация на островче без селище на него, т.е. по идея няма как да отиде човек. Вече си бях решил, че ще проваля тази задача, но за всеки случай цъкнах с мишката върху острова. И с изненада забелязах как намери път през водата, за да стигне дотам. Беше забавно.

                Comment


                  #38
                  Доста подобрения и във вчерашния пач, при качване на ниво вече се вижда какво се е паднало за всеки стат и могат направо да се изберат високите без да се връща човек по няколко пъти. От друга страна дори да нямаш намерение да вдигаш нещо за конкретния човек, като видиш че е паднало 4 се замисляш

                  Отново са опитали да подобрят мисиите за патрулиране, вече има ограничение до колко дни трябва да е минат маршрута и уж са вдигнали шанса за атаки по пътя та реших да тествам... 3 дена обикаляне без нищо да се случи, дори специално се движех по пътищата, а не по най-прекия път и пак единственото което видях беше група зомбита мотаещи се доста далече от пътя, които трябваше да догоня за да имам все пак някаква печалба. За сметка на това в единия от градовете по пътя продаваха уникален Flail с 20% увеличена щета та не беше съвсем напразно. Засега обаче не се виждат нито бандити рейдъри, нито гробища с паднали герои, та ми се налага да си купувам екипираовката сам...

                  Попаднах и на доста забавен договор, пратиха ме да разруша оркски лагер, но поради някаква причина държаха да плащат на глава заклан враг. Когато го нападнах се оказа че вътре има 18 орка и 1 от тежкобронираните им бойци, което почти със сигурност означаваше загуби, но реших да пробвам, все пак вече имах горе-долу прилична екипировка. Битката започна, но бойците ми не бяха строени в единия край на бойното поле както обикновено, а по средата и обградени от орки Оказа се обаче, че орките се бият не само срещу нас, а и един с друг, явно някаква племенна война. Големия орк изкла поне 3-4 от малките, другите се пердашеха на малки групички и общо взето стрелците ми отстреляха по-голямата част от тях преди да се стигне до близък бой. Накрая хората бяха малко поочукани, но всички бяха живи и 19 оркски глави напред
                  <<..........>>

                  Comment


                    #39
                    Да, подобрението на левелъпа е добро, значително по-добре от преди.
                    Засега съм пробвал веднъж договор за патрул и моите впечатления са същите - въобще не намерих никого.

                    Comment


                      #40
                      Някак бях пропуснал огромния нърф на Perfect focus умението, в момента е почти неизползваемо, а това беше основния начин за справяне с огромните оркски бойци.
                      В момента са доста голям проблем, умението им да се врязват в бойния строй и преди беше неприятно, но обикновено един алебардист с perfect focus с помощта на 2-3 щитоносци беше достатъчен за да се разправи набързо с тежкия орк, в момета това отнема поне 3-4 хода, през които орките спокойно могат да се доберат до задните линии и да изколят всичко с по 1-2 удара.
                      Преди ъпдейта, след като групата ми стигнеше 5то-6то ниво никога не съм имал проблем с орките, вече нещата са малко по-различни и без тежка броня на алебардистите загубите са сигурни.
                      За сметка на това, след като изядох известно количество бой от орките, смених тактиката и си наех един Swordmaster, който със Nimble и Dodge и въоръжен само с меч за една ръка и лека броня има над 80 melee defense на 4то ниво и орковете просто нямат шанс.
                      Добрата новина е, че не само оркските главатари, а и тежките им войни вече имат съвсем приличен шанс за уникално оръжие, в последната битка падна брадва за една ръка с доста по-ниски изисквания, но все още твърде тежка за нормален човек.
                      <<..........>>

                      Comment


                        #41
                        Почти нямам време да играя, та още не съм стигнал до сражение с оркски воини. С млади орки се срещам, но те, както и берсерките са си толкова леснин, колкото и преди. Май са понижили малко възможностите и на върколаците (сега май са "диви вълци"), защото оня ден първия ми куест с нова дружина се падна да отърва село от върколаци. Почит се бях отказал, защото с осем новобранци ще си е истинско клане (при това, поради както се бяха паднали заровете, трима от хората ми бяха стрелци). Обаче за своя изненада успях без проблем да се справя с четири вълколака без никакви загуби.
                        Като гледам, хората ползват nimble-центрирани бойци за справяне с оркските воини. Досега не съм пробвал такъв вариант, но при случай ще пробвам. Майсторите фехтувачи са твърде дърти (бързо остаряват) и идват с доста отрицателни характеристики, но според каквото чета, може да се направи приличен nimble-боец и от други професии. аз засега залагам предимно на комбинация от първи ред от хора с доста живот, стабилна броня и щитове и втори ред от стрелци с арбалети, които имат и двуръчно оръжие (алебарда или пика). Общо взето са едно към едно. Понякога добавям и скирмишър (метателно оръжие и онзи перк, който намалява цената за движение по сложен терен). Виж, засега не съм използвал кучета, макар че често използвам мрежи - вършат добра работа, а сега можеш и лесно да се снабдяваш с тях, макар че не са евтини (ако се играе на втората или третата степен на трудност, на първата парите престават бързо да бъдат проблем).

                        Comment

                        Working...
                        X