Мда, с 1.02. Почти веднага си го качих, така че нямам голям опит с по-старите версии.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Victoria: an empire under the Sun
Collapse
X
-
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
-
Kameraden tuka li sme jivi li sme
Аз да си се оплача пък отново от моята болка...продължава да ме изхвърля от UFO-Aftermath, въпреки че сложих последния драйвър за видеокартата...да имате представа, дали има пачове за играта?Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
каквито са мислите ти,такива са делата ти,
каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.
Comment
-
Hora, dawaite syweti, che to mnogo slojno bre Kak se prawqt pari, mnogo pari? Az s Prusiq edwam krepq na + i to pri swaleni napolowina razhodi za Defence i Army. Zatowa i nqkoi kato mi obqwi woina i nqmam nikakwi shansowe (a rusnaka dyrji wyw wsqka pogranichna prowinziq po diwiziq ot 10000 dushi - moite sa po 2700 :roll: ) I drugo - kak da obedinq Germaniq? Ima li takowa sybitie ili trqbwa da aneksiram wsichko nared (te obache tiq malkite sa mi syiuznizi i imam otnosheniq s tqh +180, ne wyrwi nqkak si da gi biq, ima li po miren pyt aneksirane?)XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Някой може ли да ме светни за начина на управление на трудещите се?
Имам арбайтери, умелци и вся осталная сволоч. Някои са закрепостени към някоя фабрика, но аз искам да увелича хората работещи в тази фабрика. Как става това? Освен това из провинциите има войници. Те ли ми определят величината на Manpower-а?
Comment
-
Министерство на Икономиката
Значи това с управлението на човешките ресурси е адски важно. По принцип може да се пренасочва абсолютно всяка поп (популация), но първо трябва да се изключи АИто. Аз си изпатих няколко пъти когато то ми деградира всички чиновници в бачкатори. Първо побеснях и почнах да ги повишаваш ръчно. След няколко провинции се върнах на първата и видях, че гадта отново ги е направила работници. Ей тогава как се разпсувах, не е истина :lol: От войниците зависи пряко бройката горе в ляво, подходящи за набор. Ако сте на минус не можете да правите нови дивизии и да попълвате старите. Тогава трябва да обърнете някоя поп на войници (аз правя селяндурите на войни обикновено)
За парите е голяма гавра. Начи така както го виждам засега само с износ се правят добри кинти. Правите една верига за производство на артилерия и на другите скъпи стоки (луксозни дрехи, мебели и тн) и продавате яко. Номера е, че дори така трябва да кача данъците над средното ниво, че да съм на добър + (за строене на кораби и жп линии, колонии и тн). Но пък полицията и науката са ми на макс, дефенса и той е над средата, социални давам и нямам никакви мита. Вярно, че армията ми е почти на мин, ама това в случай на война го надувам до дупка и нещата се оправят.XV mile the sea brode is
Comment
-
Mi пише си в мануала
Дават бонус в ефективността на индустрията (или по-точно помагат за повишаването и, щото обикновено заводите бачкат на някакви проценти от мах възможностите си, например мен амунициите ми са само на 43%. Впоследствие с новите открития се повишава процента - стоманата я правя на 119% ефективност.) Само бачкатори да кажем ти работят на 20%, с чиновници на 40%, като съотношението май също играе някаква роля, но аз бутам максимално чиновници (2 към 3 отношение) щото те дават и бонус към науката, пък и плащат по-високи такси. (науката се развива само от средната и високата класи, така че колкото повече такива имаш, толкова повече наука. С бачкатори високоразвита нация се не прави )
Някой играл ли е Прусия да питам пак? Че сега тъкмо се чудя дали да приема предложението на Фракфуртското събрание - вярно, че ставам конституционна монархия така и трябва и за избори и партии да се грижа (друго си е абсолютизма ), ама пък има изгледи за обединяване на цяла Германия.XV mile the sea brode is
Comment
-
Военноисторическа библиотека
Нали знаеш - котката изяде менюала.
Ясно. Ако не ставам досаден още един въпрос има стекове от различни арбаитери - например един завод има 2 стека чиновници и 3 стека арбаитери. Единия стек арбаитери има 27000 щук, а стека чиновници - 3000 щук. Мога ли да оперирам със тези стекове? И как мога да увеличавам броя на хората във всеки стек?
Comment
-
Какво значи да оперираш? Може да ги назначаваш, да ги уволняваш и да ги "промоутваш", примерно на капиталисти или офицери. А може и да ги направиш войници всичките (любимо, особено ако нещо ми се бунтуват - ае в армията и на фронта )
Не може да ги делиш, те си нарастват сами (прираст на населението) и като прехвърлят там една граница се пръква нова "поп" от същия вид. Ма не помня колко беше границата - или 50хил, или 100хил.XV mile the sea brode is
Comment
-
Здраве желаем!
Някой играл ли е Прусия да питам пак? Че сега тъкмо се чудя дали да приема предложението на Фракфуртското събрание - вярно, че ставам конституционна монархия така и трябва и за избори и партии да се грижа (друго си е абсолютизма ), ама пък има изгледи за обединяване на цяла Германия
Comment
-
Ами при мене не се получи така (а съм с 1.02). Съгласих се на ония простаци, при което от Прусия се преименувах на Германия, а ония дребосъците се обединиха в някакъв съюз там, как беше, който ми стана сателит. Обаче не се присъединиха към мен и моята полза беше никаква. Но пък и съседите не ме намразиха, никой не ми обяви война (с холандия имам супер твърд алианс де). То само от французите ме е страх де, руснаците вече ги бих няколко пъти и си траят (цялата Полша е моя и границата с Русия я изместих горе-долу с две провинции към тях по цялата дължина.
Сега почнах нова игра, на хард и почнах да мажа отначало още. Така и така после ще намаля финансите на армията, та по-добре да ги изгубя в битка, отколкото те сами да паднат по бройка. Анексирах вече няколко от дребосъците и престижа ми се качва стабилноXV mile the sea brode is
Comment
Comment