Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Victoria: an empire under the Sun

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Потрудих се в неделя като Прусия. 1897 година - Холандия, Белгия, Дания, Франция, БиХ, Сърбия, Черна гора, италианските държавици, Швейцария анексирани. Испания наполовина, Австрия наполовина, Османска империя без европейски провинции. Престиж 1800. Икономическа сила - около 650.
    Обаче нямам флот. Англия изглежда е доста респектирана защото всеки път като ми обяви война, по силата на някой пакт веднага моли за мир.
    Забелязах едно правило. Ако сключиш с някого мир, той трае 5 години. Ако атакуваш преди изтичането на срока, губиш много престиж. Ако атакуваш след него губиш малко престиж, но след анексирането или великодушното приемане на мир срещу 15-20 провинции престижа ти се увеличава със 150-200. Така, че става едно преселение на военни части. Движат се от от единия съсед към другия, така че след 5 години да се направили едно кръгче и пак да са при подходящия съсед.
    Така и не разбрах логиката при населението, за съжаление...:?

Comment

Хм, ама вие на какви монитори я играете тази игра. с моя скромен 15-инчов Самсунг почти нищо не виждам. то бива детайлност, то бива, ама чак толкова колко ли дни ще ми трябват за съзерцание на gameplay-a...в този смисъл, ако някой докопа manual (неизяден от котка ) ще съм благодарен.
      Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
      каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
      каквито са мислите ти,такива са делата ти,
      каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

да ви питам, в играта може ли да се строят наземни укрепления като в HOI например?
        Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

Аман с тия укрепления бре :lol: :lol:
          Да, може, радвай се
          XV mile the sea brode is
          From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

мерси бе
            Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

Съживявам една стара тема - излезе Victoria Revolutions. Нещо като експанжън май, не става като че ли самостоятелно. Балансирана, красиви подобренийца и удължено време (до 36г) както обикновено.
              Но подобренията наистина са красиви и много, че и смислени даже
              - главно и основно - икономическата политика на управляващата партия директно определя степента на контрол, която играчът има върху икономиката - при Laizzes Faire (ако съм оцелил как се пише искам въздушни целувки от всички дами на форума ) например играчът нито може да строи нови фабрики, нито пък да ги разширява, нито да строи жп. линии. Всъщност нищо не може да строи - тая задача се поема от капиталистите в държавата, те строят самички жп и заводи (най-често точно тия, които не ти трябват). При протекционизъм пък да кажем можеш да разширяваш заводите, ама не и да строиш нови. Обаче пък и капиталистите не се кефят особено и шансът е по-малък сами да построят нещо ново. Ако играчът иска пълен контрол над икономиката има такива приятни политики като State Capital. Проблемът е, че те проповядват от едни хубави партии с червени байраци, ама то лошо няма :mhehe: :mhehe:
              Въобще политиките на партията на управление пряко влияат на играта. Военната да кажем директно се отразява на колко голяма армия може да имаш - тамън бях събрал едвам едвам 22 див в мобилизационния резерв с Белгия и мислех да мажа Холандия и дойдоха някакви анти-военно настроени консерватори на власт и ми резнаха резерва на 8 див..... побеснях....
              С две думи адски интересен нов аспект в играта се внася така Човек почва да тендира някак си към по-авторитарните режими От друга страна пък капиталистите са супер активни копелета и ако им дадеш свобода ще ти застроят страната за отрицателно време, няма го вече едновремешното отвратително строене на жп провинция по провинция - в играта с Белгия една линия не съм построил а съм на макс инфраструктура (строят със собствени пари естествено, което оставя един куп мангизи на държавата да ги влага в по-смислени работи, например дреднаути )
              - популациите (ПОП) са балансирани и награсени допълнително (сега не ти измират всички чиновници в началото на играта). Същевременно те сега наистина успяват да спестят пари!! (в предишната каквото и да правиш, дори данъците да са на 0%, ПОПовете винаги обедняваха до 0). Стига да имат работа в печеливш завод те си трупат парички. В един момент явно инфлацията си казва думата де, че се наложи да смъкна данъците на бедните от 45% на 32%, че да спра обедняването им и пак да печелят бавно парици. Има и нов готин базик с малцинствата - ако политиката на упр. партия не е Full Citizenship, то тия малцинствени ПОПове не могат да бъдат повишавани или снижавани, не могат да бъдат пипнати всъщност .
              - като цяло дипломатическите отношения са балансирани и нагласени по-добре
              - колониализма е значително преработен (няма го вече варианта 1850 да е колонизирана де що кръпка земя има). Внесен е един коефициент на живучест или нещо такова беше - ако дадена провинция е особено непривлекателна за европейци, то ще трябва доста да се почака преди да може да се колонизира. Същевременно морските технологии имат пряко значение вече - в началото могат да се колонизират само територии наблизо (или да се разшири радиуса на плаване чрез Coaling Stations или колонии). Абе като цяло урегулиран наново е и тоя момент - сега сме 1902 в моята игра и едва сега се колонизира вътрешността на Африка
              Абе сигурно изпускам много работи, ама накратко - много добър експанжън, правещ от една много добра преди игра направо превъзходна сега.
              XV mile the sea brode is

Comment

Баси, за пръв път чувам за такава игра! Впечатлен съм от това което си написал, всъщност Грей, не е ли време да почнеш да пишеш ревюта за някоя медия?
                a btw пише се laissez-faire .
                Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Намерих я игрицата - http://www.gamespot.com/pc/strategy/...ons/index.html
                  На пръв поглед доста напомя Hearts of Iron...
                  "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                  "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Че аз пиша бе - за Бойна Слава!

a btw пише се laissez-faire
                    близко, близко, надобрявам май....
                    На пръв поглед доста напомя Hearts of Iron...
                    Обратното, HoI е бледо продължение на Виктория Майтапа настрана, от една фирма са и са де факто една поредица - започна се едно време с Europa Universalis, EU2, Victoria, Crusader Kings, HoI, HoI2 и сега се прави EU3, в поредица на излизането им. Всичките са много добри игри (в интерес на истината HoI са най-скапаните, субективно Victoria и EU2 са най-добрите) и всичките са подобни, само адресират различна епоха. Виктория Революциите между другото е получила експортер, където можеш да си експортнеш сценария и да го вкараш в HoI, където да продължиш играта. Предвид, че всички предишни "серии" имат същата възможност, то реално може да почнеш 1092г. и да играеш до 21век .
                    XV mile the sea brode is

Comment

Добра е, бях я разцъквал преди време ... обаче и много подробности, особено по икономическия модел - работата с толкова ресурси си е главоболна за реалновремева игра ... ако това е оправено ще е добре.
                      Сценариите предполагам са повечко вече. А и нещо, което може би е неподходящо за игра от този исторически период (всъщност абсолютно неподходящо, но пък ми е интересно) - дали има вариант за игра като този при Europa Universalis, когато всеки играч започваше със съвсем малка държава и има множество свободни територии?

На мен лично EU II и донякъде Викторията също ми харесват повече от HoI ... обаче по една или друга причина във форума стана по-известна именно Hearts of Iron, не на последно място и заради първата форумна игра (от 2003 г., леле колко време мина ...), която се развиваше по същото време и в която имаше някои заемки от HoI.
                      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                      Проект 22.06.1941 г.
                      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Аз не мога да доиграя HoI, защото ми доскучава след 7-8 годинки, а пък да не говорим за 1000 години...
                        А защо HoI да са най-скапаните? Аз вярно че не съм играл другите, но все пак. Доста детайлни са. Друг въпрос е че с немците към 1942 завладявам света
                        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                        "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа
                          Аз не мога да доиграя HoI, защото ми доскучава след 7-8 годинки, а пък да не говорим за 1000 години...
                          А защо HoI да са най-скапаните? Аз вярно че не съм играл другите, но все пак. Доста детайлни са. Друг въпрос е че с немците към 1942 завладявам света
                          Защото контрола не е на ниво. Нали не може средствата за контрол да са едни и същи в двата исторически периода - през ВСВ ти се налага да контролираш сражения, разтеглени по фронт, пресичащ цял континент и едновременно с това да гледаш флот и авиация (айде, поне това го оправиха в HoI II, но в първата част авиацията беше неконтролируема). А в периода, разглеждан в EU все пак нямаш чак такива грандиозни фронтове, нямаш авиация ... и т.н.
                          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                          Проект 22.06.1941 г.
                          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Ресурсите се овладяват доста лесно и веднъж нагласени (в смисъл колко ти потребяват заводите и дали трябва да купуваш или продаваш съответните изходни суровини, не се нуждаят от повече поглеждане. Може и АИто да го прави, ама аз му се не доверявам . Това по-принцип. В експанжъна има малки подобренийца от рода да ти мига една иконка когато някой ресурс липсва и съответно като отидеш на пазара тоя ресурс е отбелязан с червена точка за по-бързо намиране. Също мигат иконки ако има опасност от бунт, ако си на дефицит, ако се губят рисърч точки и тн дребни, но важни подробности .
                            Повече сценарии не видях, там 3-4 основни бяха. А и тоя момент с независимите територии от ЕУ не си го спомням - там всичко си беше на държавички разпределено, хващаш си една и си я водиш към прогрес А коя точно и в ЕУ, и във Виктория можеш да си избереш (ама със Сиам е аааадски трудно да станеш "цивилизован" уверявам ви, да не говорим, че по едно време се изсипват някви вандали там с червени мундири...)

Динайн, ХоИ-то бъкат от доста недомислици, къде наистина недомислени, къде просто непреодолими проблеми на моделирането. Периодът е малко кофти .
                            XV mile the sea brode is

Comment

Дааа, Victoria-та е единствената игра с реален опит за социален модел. И доколкото съм се започнавал, не е лош. Но ми се струва, че икономиката е твърде усложнена, а на моменти и социалния модел. Едно положително опростяване, както и прехвърляне на играта в походов, но фазов режим, биха й се отразили много добре.
                              В HoI наистина недомислиците надделяват.

Comment

gollum написа
                                ...както и прехвърляне на играта в походов, но фазов режим, биха й се отразили много добре.
                                Да бе да, как ли пък не....
                                XV mile the sea brode is

Comment

Working...
                                X