княз Крылов написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Rome 2 Total War
Collapse
X
-
Zalmoxis написа Виж мнение
Comment
-
Пробвах я у приятел. Доста разочароващо преживяване. И аз забелязвам същите неприятни места като останалите:
- много неиграеми фракции (явно искат да точат парички с пакети за отключване);
- кофти крайбрежни ивици, човек не може един десант да стовари като хората;
- почти нищо смислено в историческите битки. Между другото, историческата кампания битки в стария Medieval: Total War от 2002 г. беше точно с последователни сражения на всеки командир;
- много бавно се източва ходът на всички фракции, не знам какъв компютър се иска, за да играеш това чудо;
- няма ги старите удобнички текстови файлчета, които бяха лесни за оправяне.
Като цяло - всичката пАра отиде в свирката. Много реклама, много шаренийки, мъглички, подфункцийки, красотички и спецефектчета. Но почти никаква изненада или поне удоволствие от тактика и стратегия. е, поне историческите щуротии не са толкова много като в стария Rome: Total War.
Разбира се, старият експанжън Barbarian Invasion ми остава доста любим като изключим една-две дребни глупости от исторически характер (примерно галския град Аварикум, който липсваше в оригиналната игра, а безсмислено се появяваше в експанжъна; германските имена на вождовете на славянската фракция; и огромните възможности за доразвиване на варварски градове в експанжъна).
Надявам се да има фенски модове на Rome II, че доста неща трябва да се оправят. Оригиналните пачове вероятно няма да закъснеят. Старият Total Realism още ми е на сърце, при все че и той беше малко пипкав за игра.
Изобщо, при сравнение със стария Rome: Total War новата игра издиша силно.
Comment
-
На мен бройката на фракциите ми харесва. От гледна точка на историческата достоверност на картата (като изключим "скалите") СА определено са се постарали и заслужават овации. Старият Рим си беше доста жалък в това отношение (пробвал ли си модовете, ванилата веднага ти става смешна). Но явно играта се огъва под собствената си тежест и мащаби, особено като се стигне до такива моменти (минути) като смяната на хода.
Първият пач вече излезе, предстоят още. Определено ще си купя играта, но малко по-нататък. Няма да давам 100лв + за някаква бета версия, каквато е Рим 2 в момента.
И да, цялата маркетинг политика, която пробутват от SEGA, с незавършени релийзи, предварителни заявки, разделяне на играта и отключване на части е смешна и жалка и няма абсолютно никакво оправдание за нея, но какво да се прави, това е Total War! Може би си позволяват такива номера, тъкмо защото знаят какви ненормални фенове имат
Comment
-
Zalmoxis написа Виж мнениеНо явно играта се огъва под собствената си тежест и мащаби, особено като се стигне до такива моменти (минути) като смяната на хода.
Първият пач вече излезе, предстоят още. Определено ще си купя играта, но малко по-нататък. Няма да давам 100лв + за някаква бета версия, каквато е Рим 2 в момента.
И да, цялата маркетинг политика, която пробутват от SEGA, с незавършени релийзи, предварителни заявки, разделяне на играта и отключване на части е смешна и жалка и няма абсолютно никакво оправдание за нея, но какво да се прави, това е Total War! Може би си позволяват такива номера, тъкмо защото знаят какви ненормални фенове имат
Иначе за достоверността си прав, само дето наистина е някаква бета-версия и трудно върви.
Comment
-
Ами след пачовете тази игра стана ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРИЯТНА!Единствено се чудех по едно време,че май траките пак са ги поорязали.Иначе пак са се справили на много добро ниво с тези тракийци!Халкидийски шлемове,ромфеи,бронзови кираси!Много добре ми стана като за пръв път се бих с тях.
Какво мислите за добавянето на мобилизиране на армии от някои фракции,които просто не са изкарвали редовни армии освен пазачите на владетеля и аристократите?
Comment
-
Аз започнах една спартанска кампания, разбира се със Спарта. С тях е доста по-лесно, понеже имат повече какво да нападат, отколкото да защитават, за разлика от Атина. Другия плюс е че при тях съюзните им градове са много по-близо отколкото тези на атиняните. Още на първите три хода бях се съюзил със вс. нации на Пелопонес, както и Беотийската и Eтолийската лига. Тия от Мелос /симпатичен народец/ дават мило и драго да сме в съюз и търговски отношения. Кидония от Крит и те доста ме обичат и искат постоянно съюз, изобщо силна стартова позиция. Без да се бавя започнах да рекрутирам флот на онова островче на юг от Пелопонес, а в единствената ми провинция на север започнах да събирам елитна армия, както и в Спарта. Завзех доста от териториите на Атина, онзи остров дето е на север от тях и те държат още в началото, малките им острови на юг от Атина, както накрая завладях и цяла Атика със самата Атина. Чувствах се господар на положението, та какво повече можеше да се желае. 3 армии, 2 флота, с целия Крит сме в съюз, на север от мен до границата с Етолийската лига съм обграден от съюзници, Епир също се присъединиха, макар и само с пакт за ненападение и търговски отношения. Цветущо фин. положение-3500 на ход, ляб за народа в изобилие, омиротворени провинции - без бунтове на населението и вече отправям взор към Родос, Византиум и Йонииската лига. На практика спечелена кампания.
.................................................. ............................
И тогава дойде удара, страшен и неочакван, Беотииците нападнаха Коринт, аз взех страната на Беотия, понеже исках провинциите на Коринт-по близо са до Спарта. Поглеждам дипломацията, да привлека някой и друг мой съюзник във войната, че по-бързо да изкараме Коринт и какво да видя-всички мой съюзници ме мразят заради експанзионизма ми, още по-лошото, че си развалиха съюза с мен заради тези ми действия и сега съм сам срещу всички. Няма изгледи за съюз, целият елинистически свят ме мрази, Родос и Йонииците кръстосват морето на юг с големи флоти, мога да ги разбия, но загубите ми ще са големи и на практика няма да мога да защитавам моретата и островите, Пелопонес е празен откъм армия, Коркира - направо стовариха десант и влязоха в един от градовете там, оставен незащитен, е имаше някакви селяни ама файда...та тотално прецаках кампанията.
Почнах нова, но за нея по-късно....Last edited by ALIEN; 01-03-2019, 19:55.
Comment
-
Искам да попитам, дали на някого се е случвало да излез от зърнена криза, както беше по Виденово време? Играя с Антонии, на кампанията - император Август, владея Испания, Италия, Африка, Египет, Мала Азия, Бл. Изток, Месопотамия и Армения. На -100 храна съм, след уникална глупост от моя страна, свалих я до -50, но кризата е страшна..... моля за съвет
Comment
Comment